Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Dalgatan 7A

MÄRSTA
Helrenoverad trea från 2021 i ett av föreningens bästa lägen på populära Dalgatan! Här bor du i lugnt och populärt område med kort promenad till Märsta Station och även Märsta Centrum. Stabil Brf med låga månadsavgifter. Här är det bara att flytta in i en lägenhet med genomgående fina och enhetliga ytskikt och moderna kök och badrum. Rymligt kök med egen matplats vid fönster och plats för gott om arbetsyta, komplett maskinpark och flera skåp och lådor för förvaring. Stor balkong under tak i soligt söderläge med fin utsikt över innergården som nås från vardagsrummet. Två bra sovrum där det ena har inbyggda garderober samt en klädkammare i hallen ger bra förvaring. Stambytt och helkaklat badrum med tvättmaskin. Hall med stora klinkerplattor på golvet. Infällda spotlights i taket i flera rum och kök. Tack vare placeringen i huset och högt upp i huset ges ett lugnt läge skyddat från trafik och genomfarter med utsikt mot föreningens fina innergårdar från alla fönster. I huset bredvid ligger tvättstuga och i källaren finns lägenhetens två källarförråd och cykelrum. Från Dalgatan når du Märsta Station och Märsta Centrum efter endast en kort promenad.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
71 KVM
Våning
3 av 3
Avgift
4 925 KR
inkl värme, vatten, bredband och Kabel-TV. BR-tillägget i hemförsäkring.
Adress
Dalgatan 7A
Postnummer
19547
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  71 KVM
  Hall
  Lägenhetens helrenoverade skick presenterar sig direkt i hallen med fräscha ytskikt som ljust målade väggar och ett både praktiskt och snyggt klinkergolv i stora plattor. Infällda spotlights i taket och i hallen finns även en klädkammare för extra förvaring. Plats för skoställ, hatthylla och övriga möbler. Entré via säkerhetsdörr.
  Kök
  Helrenoverat kök från 2021. Mycket stilfullt och modernt kök med matplats för 4-6 personer. Köket går i frått med matchande kakel och bänkskiva samt ett ljust trälaminatgolv. Noggrant planerat med smarta placeringar av maskinpark och skåp. Vitrinskåp med belysning. Spishäll, fläkt, micro, ugn, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Gott om förvaring i flera skåp och lådor och bra arbetsyta på lång köksbänk.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med utgång till balkongen i soligt söderläge och fin utsikt över innergård. I vardagsrummet ryms både TV-hörna, extra matgrupp och övriga möbler. Trälaminat på golvet, ljust målade väggar och infällda spotlights i taket.
  Badrum
  Helrenoverat 2015 och stambytt badrum i stilrent utförande. Vita kakelplattor på väggarna och ljust klinkergolv. Dusch bakom skjutbara duschdörrar i glas. Handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp med inbyggd belysning ovan och spegelluckor. Här finns även en tvättmaskin och en handdukstork.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som garderob eller byrå. Snyggt placerade infällda spotlights i taket, ljust trälaminatgolv och vitmålade väggar med en fondtapet.
  Sovrum 2
  Även detta rum är enkelt att möblera och passar perfekt som sovrum, gästrum eller kontor. Här finns även två garderober. Ljust målade väggar och trälaminat på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1960
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2020-01-09
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  106 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Föreningen har installerat bergvärme vilket håller nere föreningens uppvärmningskostnader. Samtliga lägenheter är stambytta.
 • Förening
  Namn
  Brf Husby
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger 5 st byggnader uppförda 1960 på adresserna Dalgatan 3, 5, 7 och 9 samt Stationsgatan 9. Det finns 117 st lägenheter och ett antal lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och fastighetsförvaltning handhas av HSB Arlanda. Föreningen har tecknat gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Det finns källarförråd och cykelrum. I källaren på Dalgatan 3 och Stationsvägen 9 finns tvättstugor med tork- och mangelrum. I föreningen finns också en boulebana. HEMSIDA: För ytterligare information se föreningens hemsida www.husbybrf.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Lägenheterna är anslutna till Com Hems kabeltevenät som även erbjuder bredbandsuppkoppling och telefoni. Basutbudet av tv-kanaler samt bredband ingår i avgiften.
  Parkering
  Föreningen har 36 st garage och 70 st parkeringsplatser som de boende kan hyra. Till dessa finns ett separat kösystem. Priser på parkering: Stolpe (95 kr/mån), Stolpe med el (204 kr/mån), Litet garage (399 kr/mån), Stort garage (485 kr/mån).
  Renoveringar
  Föreningen har de senaste åren genomfört en rad förbättringsåtgärder, bla renoverat lekplatserna och bytt uppvärmning till en modern miljövänlig och energibesparande bergvärmeanläggning vilket medför lägre uppvärmningskostnader. 2012-2017 – Golvbrunnar och del av stam i lägenheter. Entréportarna och har bytts ut med kodlås samt källardörrarna och ventilationen har förbättrats. Båda tvättstugorna renoverades 2008. Miljöhus, vägbom och staket införskaffades 2009. Planerade/Utförda renoveringar 2023 - 2024: Dränering och förstärkning av bottenstammar Byte avloppsstammar markplan Byte lås el-centraler, panncentral
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-12).
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 925 KR inkl värme, vatten, bredband och Kabel-TV. BR-tillägget i hemförsäkring.
  Andel i föreningen
  0,97139%
  Andel av årsavgift
  0,97801%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  61 716 KR
  Total Driftskostnad
  6 300 kr/år
  El: 4 500 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten ingår två förråd som ligger i källaren, där det även finns ett gemensamt cykelförråd. Extra förråd går att hyra, separat kö. I källaren på Dalgatan 3 och Stationsgatan 9 finns tvättstugor med tork- och mangelrum.
 • Balkong & parkering
  Ett av föreningens bästa balkonglägen och mot söder med sol hela dagen. Stor balkong under tak som nås från vardagsrummet och med fin utsikt över föreningens innergård. Här ryms sittgrupper och växter. Med högt läge ges även ett mer privat läge. Föreningen har även fina innergårdar med grillplatser, sittgrupper, lekplatser, boulebana och gräsytor.
  Parkering
  Garage och p-plats med/utan elstolpe finns att hyra, separat kösystem tillämpas.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Dalgatan har du endast en kort promenad till Märsta Station, där pendel- och snabbtåg tar dig till Stockholm C eller Uppsala. Vid Stationsområdet finns restauranger och närservice som frisör och tandläkare. Det är även en kort promenad till Märsta Centrum som har ett större utbud av restauranger, caféer, närservice, vårdcentral, gym och handelsplats med de större livsmedelsbutikerna. Närliggande Sätuna Torg vid tågstationen är under renovering och här planeras en helt ny knutpunkt i centrala Märsta med affärslokaler och ett helt nytt torg. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Kommunikationerna är goda och med en promenad på 5 minuter nås Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och Arlanda. Härifrån går även pendel- och snabbtåg till Stockholm och Uppsala.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 950 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Sovrum 1
Sovrum 2
Badrum
Hall
Hall
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!