Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Dalgatan 5C

MÄRSTA
Hör av dig till mäklare Dunja Tabakovic 070 275 09 23 för privat visning! På populära Dalgatan finns nu denna tre-rummare till salu med optimal planlösning. Här finner du en mycket ljus och till ytan generös bostad fördelad över 68,5 kvadrat. Bostaden är disponerad med stort vardagsrum, ljust kök, två rymliga sovrum, helkaklat duschrum med tvättmaskin och balkong. I huset bredvid ligger tvättstuga och i källaren finns lägenhetens källarförråd och cykelrum. Här bor du även i en stabil BRF med låga månadsavgifter. Från Dalgatan har du endast en kort promenad till Märsta Station, där pendel- och snabbtåg tar dig till Arlanda, Stockholm C eller Uppsala. Du har även Märsta Centrum med många restauranger, butiker, apotek och gym inom promenadavstånd. För mer information kontakta mäklaren.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
68.5 KVM
Våning
3 av 3
Avgift
4 213 KR
inkl värme, vatten, bredband och Kabel-TV. BR-tillägget i hemförsäkring.
Adress
Dalgatan 5C
Postnummer
19547
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  68.5 KVM
  HALL
  Välkomnande hall med rymliga garderober som har praktiska skjutdörrar och gott om förvaring. I hallen ryms även hatthylla, skoställ och övriga möbler. Ljust laminatgolv och målade väggar.
  KÖK
  Kök med gott om arbetsytor där du kan förbereda goda middagar. Här finns en matplats för 4-6 personer. Köket har ljusa luckor och kaklet bakom disk- och arbetsbänk är lätt att rengöra. På golvet i köket ligger laminat och väggarna är tapetserade. Utrustning i köket: kyl/frys (2019), diskmaskin (2019), spishäll och ugn samt fläkt. Köket når du både från hall och vardagsrum.
  VARDAGSRUM
  Härligt vardagsrum med mycket ljusinsläpp och som är enkelt att möblera. Här finns plats för en soffmöbel där du kan spendera en kväll framför en bra film och det finns också utrymme för ett större matsalsbord. På golvet ligger ett ljust laminat och väggarna är tapetserade Från vardagsrummet når du balkongen och köket.
  BALKONG
  Stor balkong med utgång från vardagsrummet. Här ryms sittgrupper och växter. Det höga läget ger en fin utsikt och ett naturligt insynsskydd.
  SOVRUM 1
  Mysigt sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar.
  SOVRUM 2
  Ett stort och rymligt sovrum med garderobs vägg. Här finns plats för en dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som byrå. På golvet ligger ett ljust laminat och väggarna är ljust målade.
  BADRUM
  Ljust och stilrent helkaklat badrum. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, WC, handfat, spegelskåp, tvättmaskin och skåp med bra förvaring. Inredningen i duschrummet är från 2019. I taket sitter spotlights.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1960
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2020-01-09
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  105 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Husby
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger 5 st byggnader uppförda 1960 på adresserna Dalgatan 3, 5, 7 och 9 samt Stationsgatan 9. Det finns 117 st lägenheter och ett antal lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och fastighetsförvaltning handhas av HSB Arlanda. Föreningen har tecknat gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Det finns källarförråd och cykelrum. I källaren på Dalgatan 3 och Stationsvägen 9 finns tvättstugor med tork- och mangelrum. I föreningen finns också en boulebana. HEMSIDA: För ytterligare information se föreningens hemsida www.husbybrf.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Lägenheterna är anslutna till Com Hems kabeltevenät som även erbjuder bredbandsuppkoppling och telefoni. Basutbudet av tv-kanaler samt bredband ingår i avgiften.
  Parkering
  Föreningen har 36 st garage och 70 st parkeringsplatser som de boende kan hyra. Till dessa finns ett separat kösystem. Priser på parkering: Stolpe (95 kr/mån), Stolpe med el (204 kr/mån), Litet garage (399 kr/mån), Stort garage (485 kr/mån).
  Renoveringar
  Föreningen har de senaste åren genomfört en rad förbättringsåtgärder, bla renoverat lekplatserna och bytt uppvärmning till en modern miljövänlig och energibesparande bergvärmeanläggning vilket medför lägre uppvärmningskostnader. 2012-2017 – Golvbrunnar och del av stam i lägenheter. Entréportarna och har bytts ut med kodlås samt källardörrarna och ventilationen har förbättrats. Båda tvättstugorna renoverades 2008. Miljöhus, vägbom och staket införskaffades 2009. Planerade/Utförda renoveringar 2023 - 2024: Dränering och förstärkning av bottenstammar Byte avloppsstammar markplan Byte lås el-centraler, panncentral
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-12).
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 213 KR inkl värme, vatten, bredband och Kabel-TV. BR-tillägget i hemförsäkring.
  Andel i föreningen
  0,96229%
  Andel av årsavgift
  0,96208%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  26 579 KR
  Total Driftskostnad
  7 884 kr/år
  El: 6 000 KR
  Försäkring: 1 884 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten ingår två förråd som ligger i källaren, där det även finns ett gemensamt cykelförråd. Extra förråd går att hyra, separat kö. I källaren på Dalgatan 3 och Stationsgatan 9 finns tvättstugor med tork- och mangelrum.
 • Balkong
  Föreningen har även fina innergårdar med grillplatser, sittgrupper, lekplatser, boulebana och gräsytor.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Dalgatan har du endast en kort promenad till Märsta Station, där pendel- och snabbtåg tar dig till Stockholm C eller Uppsala. Vid Stationsområdet finns, restauranger och närservice. Det är även en kort promenad till Märsta Centrum som har ett större utbud av restauranger, caféer, närservice, vårdcentral, gym och handelsplats med de större livsmedelsbutikerna. Sätuna Torg vid Märsta Station är just nu under renovering och här planeras ett nytt torg med nya affärslokaler och en helt ny knutpunkt i centrala Märsta. Centrala Märsta omges i övrigt av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Kommunikationerna är goda och med en promenad på ca 5 minuter når man Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Härifrån tar man sig även via tåg till Stockholm och Uppsala.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 700 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare

Bilder

Kök
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Duschrum
Rymlig balkong
Dalgatan 5C
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!