Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Borgen 110

Sigtuna
En platsbyggd pärla för den stora familjen, hemmakontoret eller för dig som vill inreda för uthyrning. Här finns stora gemenskapsytor där fönster från golv till tak släpper in ljuset från sydväst och bjuder utsikt över åkrar och Garnsviken. De sju sovrummen ger privat plats åt gäster och familjemedlemmar; den rymliga planlösningen ger plats åt möten och fest. Generösa badrum och välutrustad tvättstuga. Detaljer som bara ett omsorgsfullt hus byggt i lösvirke kan erbjuda. Fria lekytor med lekstuga på tomten, som även har förberetts för dubbelcarport med förråd. Stora strövområden och cykelvägar vid tomtgränsen. Femtio meter till busshållplats och tio minuter till Märsta station. Promenadavstånd till Sigtuna stad. Välkommen!

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
9 ROK
Sovrum
7
Boarea
233 KVM
Fastighetsbeteckning
Rävsta 5:125
Tomtarea
1387 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Borgen 110
Postnummer
19341
Ort
Sigtuna
Område
Sigtuna
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  9 ROK
  Boarea
  233 KVM
  Hall med klädkammare
  Husets karaktär presenterar sig direkt i hallen som är mycket funktionell. Här finns klädhängare och plats för skoställ samt förvaring i en inredd klädkammare med klädstång och hyllplan samt vitmålade väggar. Praktiskt och stilfullt klinkergolv och ljust målade väggar. Plats för garderober och längre in i hallen finns mer plats för möblering och här är även den stora entrén till vardagsrummet. I hela nedre planet ligger vattenburen golvvärme.
  Vardagsrum
  En fantastisk gemenskapsyta med stora ytor för olika typer av möblering. Vardagsrummet omges av stora fönsterpartier från golv till tak vilket ger ett rikligt ljusinsläpp och samtidigt erbjuder fin vy ut mot trädgården och naturen. En fin täljstenskamin pryder sin plats väl och från vardagsrummet nås även altanen på husets framsida. Sammankopplat med vardagsrummet är en matplats som rymmer större matgrupp och här är även en social planlösning mot köket. Från matplatsen nås även tomten via en egen utgång. Ljust målade väggar i beige ton och på golvet ligger ekparkett med golvvärme.
  Kök
  Kök, matplats och vardagsrum skapar tillsammans en trevlig social planlösning, där köket får sin egen plats, och samtidigt en tydlig sammankoppling med resten av gemenskapsytorna. Köket får även ta del av ljuset från de stora fönsterpartierna och har vid ingången två diskar som passar perfekt för avlastning, servering och förlängning till köksbänk. Köket går i vitt med speglade luckor, rostfria beslag och rostfria maskiner från Husqvarna. Här finns två kyl/frys, ugn och kombiugn i arbetshöjd, induktionsspishäll, fläkt och diskmaskin. Ett vitrinskåp med luckor från både köket och matplatsen. Två välplacerade fönster ovan diskho och i taket sitter infällda spotlights. Ovan köksbänken sitter ett stilrent kakel. Ljust målade väggar i beige ton och ekparkettgolv med golvvärme.
  Tvättstuga
  Mycket funktionell tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, arbetsbänk, tvättho, förvaringsutrymmen och en groventré med fönster i dörr vilket ger ljus från två väderstreck. Det finns även städskåp och en garderob. Här står även pannan från Nibe och en extra varmvattenberedare som backup. Här är även centraldammsugaren installerad. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger stora klinkerplattor med golvvärme.
  Badrum
  Lyxigt badrum som erbjuder hög funktion och även avkoppling i bad och bastu. På golvet ligger stora klinkerplattor med golvvärme och på väggarna sitter vitt kakel. Matchande badrumsmöbler med två badrumsskåp, bred handfatskommod och ett tredje badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning. Vid badkaret och det stora fönstret finns ett platsbyggt hyllplan, perfekt för värmeljus och annan inredning. Dusch bakom glasdörr. WC. Bastu med fönster mot grönska och husets baksida.
  WC
  Helkaklad WC med golvvärme under mörkgrått klinkergolv. På väggarna sitter ett vitt kakel med liggande plattor. Handfatskommod med förvaring och spegel ovan med belysning. Avlångt fönster som bidrar med både karaktär och ljus.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum med utgång till trädgården. Här ryms större möbler utöver säng och nattduksbord. Förvaring i fyra garderober. Ekparkett på golvet med golvvärme och ljust målade väggar.
  Sovrum 2
  Enkelt att möblera och med utsikt mot grönska. Ekparkett på golvet med golvvärme och målade väggar i ljus beige ton. Två st garderober, 50 cm vardera, finns att tillföras till sovrummet.
  Övre plan, hall
  Öppen hall på det övre planet med tillgång till alla sovrum och allrummet. Här finns förvaringsutrymmen och plats för möblering som byråer och bokhyllor. Ekparkett på golvet och väggar målade i beige ton.
  Allrum, övre plan
  Stort allrum med plats för större möblemang. Perfekt yta för extra gemenskapsyta, lekrum eller gästdel. Tre stora fönsterpartier ger extra ljus till övre planet och erbjuder även en fin utsikt över omgivningarna. Förvaringsmöjlighet längs innerväggar. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en beige ton.
  Badrum 2, övre plan
  Mycket trivsamt utformat badrum med två badrumsskåp och ett tredje ovan handfaten med spegelluckor och inbyggd belysning. Dubbel handfatskommod med tillhörande förvaring undertill. Dusch bakom vikbara dörrar i glas. Välplacerat fönster ger ljus och vädringsmöjlighet. Ljust kakel på väggarna och på golvet ligger klinker med golvvärme.
  Sovrum 3, övre plan
  Fönster mot söder med utsikt över omgivningarna. Två inbyggda garderober. Ekparkett på golvet och målade väggar.
  Sovrum 4, övre plan
  Fönster mot söder och mot grönska. Två inbyggda garderober. Ekparkett på golvet och målade väggar.
  Sovrum 5, övre plan
  Fönster mot norr och mot grönska. Två inbyggda garderober. Ekparkett på golvet och målade väggar i beige ton.
  Sovrum 6, övre plan
  Fönster mot norr med utsikt över omgivningarna. Två inbyggda garderober. Ekparkett på golvet och målade väggar i beige ton.
  Sovrum 7, övre plan
  Två fönster mot öster och mot grönska. Två garderober. Ekparkett på golvet och målade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  2010
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta m underliggande isolering
  Fönster
  3-glas isolerfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump Nibe med vattenburen golvvärme och radiatorer. Braskamin.
  Ventilation
  Mekanisk frånluft m återvinning
  Vatten och avlopp
  Vatten saknas. Avlopp saknas
  Energideklarerades
  2019-08-23
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  64 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Rävsta 5:125
  Övrigt
  Frånluftsvärmepump Nibe F750 2017 - Installerat fiber, IP-Only 2015 - Byggt altan 2015 - Bytt vattentrycktank
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  47 275 kr/år
  El: 32 500 KR
  Elförbrukning: 18000 kWh
  VA: 4 414 KR
  Renhållning: 1 544 KR
  Väg, samf.: 100 KR
  Försäkring: 8 118 KR
  Övrigt: 599 KR
  Beräknat antal pers
  7
  Kommentar
  VA: Slamtömning 710 kr/år, årlig besiktning minireningsverk 3704 kr/år. Övrigt = sotning
  Taxeringsvärde
  4 581 000 KR
  Summa pantbrev
  5 058 750 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Förråd på betongplatta. Förberett för dubbel-carport. Båt-lekstuga om ca 10 kvm (anges som BIA i beskrivningen)
 • Tomt
  Tomtyta
  1387 KVM
  Övrigt
  Tomt med plana gräsytor och vacker omgivning med utsikt hela vägen till Garnsviken. Vid båt-lekstugan växer äppelträd och är som en enskild del av tomten för både lek och rekreation. På husets framsida är den trädäckade altanen och resten av tomten erbjuder flera olika användningsområden och eventuella tillbyggnader tack vare husets placering och det plana utförandet.
  Uteplats
  Trädäckad altan på husets sydvästra sida som har eftermiddags- och kvällssol med utsikt hela vägen bort mot Garnsviken. Rymmer sittgrupper, solstolar och grill mm.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Lövstaholm GA:6, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Rävsta GA:5 Last: Officialservitut Avlopp, 0191-86/55.1 Last: Officialservitut Avlopp, 0191-86/55.2
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Sigtuna är bland annat känt som Sveriges äldsta stad med vacker natur som omgivning och beläget precis vid Mälaren. Från Borgen 110 når du Sigtunas stadskärna snabbt och enkelt via fina cykelvägar som kopplas ihop med strandpromenaden eller via buss och bil. Det finns även flera trevliga alternativ till promenad, motion, lekplats, fiske och bad i närliggande Garnsviken och i Sigtuna. På vintern anordnas skridskoturer på fjärden. Flera fina naturområden finns, närmast Rävsta Naturreservat. Strandpromenaden är ett trevligt promenadstråk som fortsätter långt förbi caféer, sittgrupper ute på bryggorna, minigolfbana, hamnar och badplatser. I Sigtunas stadskärna finner du Stora Gatan, en gågata med fina trähus där butiker, restauranger och caféer erbjuder det mesta. Här finns även gym (WE), närservice banker, systembolag och livsmedelsbutik. Längre ned mot hamnen finns båtplatser och välkända hamnkrogar. I Sigtuna finns även biografen Gröna Ladan. Sigtuna Fritidscenter är en trevlig anläggning med flera olika vattenaktiviteter och Prästängshallen håller i sport och idrott samt en tennishall. För den golfintresserade finns Sigtuna Golfklubb närmast och även Arlandastad Golf. Närliggande Wenngarn har gjort sig känt som ett nytt och levande bysamhälle i vacker slottsmiljö. Wenngarns slott står kvar sedan 1600-talet och i området finns flera mysiga restauranger, bageri och slottscafé som serverar frukost, brunch, lunch och middag med närproducerade råvaror. Wenngarns sportcenter har gym och olika typer av träningspass och yoga samt ett utegym med hinderbana. Sigtuna har flera bra val av skolor: Närmast och inom promenadavstånd ligger Josefinaskolan som är en grundskola (F-9) och Waldorfförskola på samma område. S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6) Sankt Olofs skola (7-9) Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola.
  Kommunikation
  Busshållsplats med regelbunden trafik till Märsta, Sigtuna, Arlanda och Bålsta ligger nära fastigheten. Från Märsta Station går både pendeltåg och snabbtåg till Stockholm och Uppsala. Via SJ nås Uppsala och Stockholm på ca 20 min vardera. Pendlarparkering vid tågstation i både Märsta och Rosersberg. Cykelvägar över hela kommunen nås från tomtgräns. Cykelavstånd till Märsta station.
 • Karta
Utgångspris
5 995 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!