Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Baldergatan 5

Märsta
Mycket trivsam etta med svårslagen uteplats med gräsplätt utanför! Lägenheten och uteplatsen har ett skyddat och privat läge bakom en häck med bra insynsskydd, uteplatsen har även en markis som kan dras ut för skydd mot sol och väder. Låg avgift i stabil förening. Lägenheten har genomgående stilrena och ljusa ytskikt och erbjuder ett lättmöblerat vardagsrum som rymmer både TV-hörna, kontorshörna och säng. Köket är stort med flera skåp för förvaring och två köksbänkar samt plats för matbord för 4 - 6 personer. I hallen finns en stor garderob med skjutdörrar och badrummet är stamrenoverat med badkar. I samma hus finns lägenhetens förråd och även cykel-/barnvagnsförråd. Tvättstuga, bastu och gym finns bekvämt i huset bredvid. Det finns även en gästlägenhet att hyra för 300 kr/mån. Här bor du i en mycket stabil HSB förening med god ekonomi. Fin innergård samt närhet till skolor, gymnasium, buss och centrum. Bussen tar dig till Märsta Station på ca 12 minuter. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
34 KVM
Lgh nummer
367
Våning
av 3
Avgift
2 246 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och BR-tillägg i hemförsäkringen
Adress
Baldergatan 5
Postnummer
19551
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  34 KVM
  Hall
  Rymlig hall med mycket bra förvaringsmöjligheter i en helväggsgarderob med skjutdörrar. Plats för klädhängare och skoställ. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Stamrenoverat badrum med badkar, handfat med skåp under, badrumsskåp med spegelluckor och WC samt ett extra badrumsskåp. På golvet ligger en mönstrad matta i stenimitation och på väggarna sitter en ljus tapet.
  Kök
  Mycket trivsamt kök med gott om utrymme, bra arbetsyta och förvaringsmöjligheter i flera skåp och två köksbänkar. Här finns även matplats med plats för 4-6 personer. Köket går i ljust grått med rostfria handtag. Ny ugn med spishäll, fläkt och kyl/frys. Ljust kakel ovan köksbänkarna och vitmålade väggar. På golvet ligger laminat i stenimitation.
  Vardagsrum
  Vardagsrum som är enkelt att inreda och rymmer TV-hörna, säng och kontorshörna. Utgång till den stora uteplatsen som blir en förlängning till vardagsrummet och rymmer större möbler och sittgrupper. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1968-1969
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-10-31
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  138 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB brf Tallen i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckningarna Valsta 3:9-3:16 som bebyggdes år 1968-1969. Lägenheter och lokaler På fastigheterna finns 20 bostadshus med tillsammans 60 trapphus med adresserna Baldergatan 3 - 46 och Idungatan 1 - 43. Lägenheter: 408 st, varav 5 st hyresrätter. Total bostadsyta 31 858 kvm. Lokaler och förråd: 115 st. P-platser: 436 st, avgiftsbelagda I föreningen finns: - Bastu, tillgång för 600 kr/mån - Föreningslokal att hyra - Hobbylokal (snickarbod) - Byteslokal (med möjlighet att lämna in saker för att byta till sig nya) - Gästlägenhet som kan hyras för 300kr/natt I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Obligatorisk medieavgift 100 kr/mån för kabel-TV med 10 valbara digitala kanaler och bredband. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem Den boende betalar en medieavgift på 100 kr per månad. Då ingår upp till 100 mb bredband samt ComHems åtta favoriter, digital TV. Leverantör av bredbandet som ingår är Ownit.
  Parkering
  Det finns garageplats och p-plats med eller utan elstolpe. Till alla parkeringsplatser tillämpas en separat kö. Platserna kan hyras för: 239 kr/mån för p-plats med el 186kr/mån för p-plats utan el 239kr/mån för MC-plats 345kr/mån för garageplats
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Stamrenovering i form av relining (2012) Internet har uppgraderats, ventilationsrensning och OVK besiktning, installation av ny nödbelysning i källare och garage 2015 - Fortsatt införande av nyckellöst passersystem, fortsatt upprustning av gårdar/planteringar 2016 - Tvättstugor renoverade med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp Planerade renoveringar: Garagen planeras att renoveras.
  Ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar 2019.
  Övrigt
  Brf Tallen - information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 246 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och BR-tillägg i hemförsäkringen
  Andel i föreningen
  0,12476%
  Andel av årsavgift
  0,12511%
  Reparationsfond
  3 170 KR
  Total Driftskostnad
  4 920 kr/år
  El: 3 480 KR
  Försäkring: 1 440 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens källarförråd finns i samma hus. I samma hus finns även cykelförråd och barnvagnsförråd med separat utgång till gatan. På bekvämt avstånd i huset bredvid finns tvättstuga och bastu samt gym. Det finns även föreningslokal, hobbylokal (snickarbod), en gästlägenhet som (f.n kostar 300 kr/natt) och en byteslokal (där man kan lämna in saker och byta till sig andra saker).
 • Uteplats
  Sällsynt och svårslagen uteplats som nås från vardagsrummet! Här ryms större möbler som sittgrupper, solstolar och matbord. Uteplatsen har ett soligt söderläge och utanför uteplatsen är en gräsplätt. Både gräsplätten och uteplatsen är väl skyddade av en häck som gör uteplatsen ännu mer privat med insynsskydd. Det finns även en markis och en odlingslåda.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Baldergatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Heimdalsgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 095 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uteplats
Uteplats
Uteplats
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Hall
Badrum
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!