Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Baldergatan 24

Märsta
Superfin trea om hela 76 kvm. Mycket trivsam lägenhet mycket tack vare den stora ytan. Vardagsrummet rymmer en större soffgrupp och övriga möbler som ett extra matbord och är en trevlig gemenskapsyta för familj och vänner. Vardagsrummet och köket binds ihop med en dörr vilket ger en ännu mer social yta. Köket är arbetsvänligt med goda arbetsytor och förvaring i flera skåp och här finns även en matplats med plats för matbord för ca 6-8 personer. Stamrenoverat badrum med golvvärme. Två bra sovrum som är enkla att möblera, det ena med en helväggsgarderob. Rymlig hall med plats för möblering och med en bra garderob med överskåp. Balkongen från ena sovrummet ligger i ett soligt söderläge med fri utsikt. Det finns även en fransk balkong med utsikt mot innergården från vardagsrummet. I samma hus finns tvättstuga, bastu, gym, cykelförråd, barnvagnsförråd och lägenhetens egna förråd. Lägenheten har en inre fond om 9428 kr som kan användas till renovering av lägenheten. Mycket stabil HSB-förening med god ekonomi och tillgångar som gästlägenhet, festlokal, hobbyrum, bastu och gym. Fin innergård samt närhet till skolor, gymnasium, buss och centrum. Det finns även fina naturområden i närheten. Baldergatan har en egen busstation och bussen tar dig till Märsta Station på ca 12 minuter. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
76 KVM
Lgh nummer
48
Våning
3 av 3
Avgift
4 081 KR
I avgiften ingår värme, vatten, brf-tillägg. Medieavgift för kabel-TV och bredband 100 kr/mån tillkommer.
Adress
Baldergatan 24
Postnummer
19551
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  76 KVM
  Hall
  Rymlig hall med gott om plats och svängrum. Här ryms möbler som garderober, byrå eller sittplats. En platsbyggd garderob med överskåp finns. Klädhängare på väggen och plats för skoställ. Praktiskt och stilrent laminatgolv i klinkerimitation som går enhetligt i hela hallen och vidare in i köket. Vitmålade väggar som övergår till en grå ton längre in till hallen. Hallen ligger välplacerad i lägenhetens mitt med tillgång till alla rum och utrymme, och delar av den sociala ytan från kök och vardagsrum mot sovrummen.
  Kök
  Kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter i flera skåp. Kökets matplats rymmer matbord för 6-8 personer och med en fin utsikt mot innergården. Här finns diskmaskin, ugn med spishäll, fläkt, kyl/frys och plats för micro. På golvet ligger samma fina laminat som i hallen och väggarna är vitmålade. Skåpluckornas handtag går i borstat stål och ovanför köksbänken sitter ett ljust kakel. I källarförrådet finns dörrar till båda ingångarna till köket.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum som rymmer TV-hörna med större soffgrupp och övriga möbler som bokhyllor eller extra matbord. En perfekt yta för umgänge med familj och vänner som har en trevlig social planlösning med direkt anslutning till köket. Här finns även en fransk balkong med utsikt mot innergården, och de stora fönsterpartierna ger mycket ljus. Ekparkettgolv och väggarna är målade i en grå ton.
  Sovrum 1
  Perfekt sovrum och rummet kan även användas som gästrum eller kontor. Här ryms säng och övriga möbler som byrå, garderob eller skrivbord. Trälaminatgolv och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Lägenhetens master bedroom med utgång till den rymliga balkongen i söderläge som har sol långa dagar. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Här finns även fyra platsbyggda garderober med överskåp som ger bra förvaring. Stora fönsterpartier och blombrädor. Vitmålade väggar och matta på golvet.
  Badrum
  Helkaklat och stamrenoverat badrum med golvvärme. Vitt kakel på väggarna och klinkergolv. Här finns tvättmaskin, badkar, hyllplan för förvaring, handfat och spegel.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1968-1969
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-10-31
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  138 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB brf Tallen i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckningarna Valsta 3:9-3:16 som bebyggdes år 1968-1969. Lägenheter och lokaler På fastigheterna finns 20 bostadshus med tillsammans 60 trapphus med adresserna Baldergatan 3 - 46 och Idungatan 1 - 43. Lägenheter: 408 st, varav 5 st hyresrätter. Total bostadsyta 31 858 kvm. Lokaler och förråd: 115 st. P-platser: 436 st, avgiftsbelagda I föreningen finns: - Bastu, tillgång för 600 kr/mån - Föreningslokal att hyra - Hobbylokal (snickarbod) - Byteslokal (med möjlighet att lämna in saker för att byta till sig nya) - Gästlägenhet som kan hyras för 300kr/natt I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Obligatorisk medieavgift 100 kr/mån för kabel-TV med 10 valbara digitala kanaler och bredband. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem Den boende betalar en medieavgift på 100 kr per månad. Då ingår upp till 100 mb bredband samt ComHems åtta favoriter, digital TV. Leverantör av bredbandet som ingår är Ownit.
  Parkering
  Det finns garageplats och p-plats med eller utan elstolpe. Till alla parkeringsplatser tillämpas en separat kö. Platserna kan hyras för: 239 kr/mån för p-plats med el 186kr/mån för p-plats utan el 239kr/mån för MC-plats 345kr/mån för garageplats
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Stamrenovering i form av relining (2012) Internet har uppgraderats, ventilationsrensning och OVK besiktning, installation av ny nödbelysning i källare och garage 2015 - Fortsatt införande av nyckellöst passersystem, fortsatt upprustning av gårdar/planteringar 2016 - Tvättstugor renoverade med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
  Ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar 2019.
  Övrigt
  Brf Tallen - information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 081 KR I avgiften ingår värme, vatten, brf-tillägg. Medieavgift för kabel-TV och bredband 100 kr/mån tillkommer.
  Andel i föreningen
  0,23728%
  Andel av årsavgift
  0,23795%
  Reparationsfond
  9 428 KR
  Total Driftskostnad
  4 200 kr/år
  El: 2 400 KR
  Elförbrukning: 3400 kWh
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  4
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens källarförråd finns i samma hus. I samma hus finns även tvättstuga och bastu samt gym, cykelförråd och barnvagnsförråd med separat utgång till gatan. Det finns bastu, föreningslokal, hobbylokal (snickarbod), en gästlägenhet som (f.n kostar 300 kr/natt) och en byteslokal (där man kan lämna in saker och byta till sig andra saker).
 • Balkong
  Lägenheten har dels en fransk balkong från vardagsrummet med utsikt över innergården, och en stor balkong med utgång från sovrum 2. Balkongen rymmer möblering och växter och ligger i söderläge med sol långa dagar och fri utsikt.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Baldergatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Heimdalsgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 595 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!