Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Baldergatan 16, 0,5 tr

Märsta
Gaveltrea med både balkong och en terrass i soligt sydväst-läge! Från balkongen nås en trädäckad altan som rymmer större matbord eller sittgrupper. Lägenheten ligger bekvämt endast 0,5 tr upp och har låg avgift. Gavelläget ger fönster i tre väderstreck och ett extra fönster i badrummet. Fina ytskikt som ekparkett och målade/tapetserade väggar. Stamrenoverat badrum som är helkaklat och har golvvärme, tvättmaskin och badkar. Köket har moderna maskiner och egen matplats. De två sovrummen och vardagsrummet är enkla att möblera. I samma hus finns lägenhetens förråd och även cykel-/barnvagnsförråd. Tvättstuga, bastu och gym finns bekvämt i huset bredvid. Här bor du i en mycket stabil HSB förening med god ekonomi. Fin innergård samt närhet till skolor, gymnasium, buss och centrum. Bussen tar dig till Märsta Station på ca 12 minuter. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
65 KVM
Våning
1 av 3
Avgift
4 136 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och BR-tillägg i hemförsäkringen
Adress
Baldergatan 16, 0,5 tr
Postnummer
19551
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  65 KVM
  Allmänt
  Tvåa som är omgjord till trea. I föreningens registrering står lägenheten som en tvåa.
  Hall
  Trivsam hall med stor garderobsvägg med spegelskjutdörrar som ger mycket bra utrymme för förvaring. Entré via säkerhetsdörr. Längre in i hallen finns även en extra inbyggd garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Här sitter även den moderna elcentralen med automatsäkringar.
  Kök
  Kök med bra förvaringsmöjligheter i flera skåp och skafferi samt gott om arbetsyta på lång köksbänk och en extra avlastningsyta. Här finns även en egen matplats med plats för 4-6 personer. Köket går i vitt med handtag i borstat stål. Ovanför köksbänken sitter matchande kakel. Maskinparken består av kyl/frys i rostfritt stål, fläkt i rostfritt stål (2019), diskmaskin (2017) och ugn från Bosch med 3D-luftvärme, matlagningstermometer och spishäll. På golvet ligger ett praktiskt laminatgolv och väggarna är vitmålade. Fin utsikt mot föreningens innergård.
  Vardagsrum
  Vardagsrum som är enkelt att möblera med ekparkett på golvet och väggar målade i grå ton samt en ljus tapet. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong och stora uteplats i soligt sydväst-läge. Balkongen har en trapp ned till den stora trädäckade altanen som rymmer större sällskap och olika möbleringslösningar som matbord och sittgrupper.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att inreda och har ekparkett på golvet och målade väggar tillsammans med ljus tapet. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som garderob eller byrå.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att inreda. Ekparkett på golvet och målade väggar tillsammans med en ljus tapet. Här finns en fransk balkong och fin utsikt mot föreningens innergård. Här ryms säng, skrivbord och övriga möbler eller dubbelsäng.
  Badrum
  Modernt badrum som är helkaklat och stamrenoverat. Golvvärme finns. Badkar och tvättmaskin med skåp för förvaring ovanför. Handfat och badrumsskåp med spegelluckor. Tack vare gavelläget finns här ett fönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1968-1969
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-10-31
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  138 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB brf Tallen i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckningarna Valsta 3:9-3:16 som bebyggdes år 1968-1969. Lägenheter och lokaler På fastigheterna finns 20 bostadshus med tillsammans 60 trapphus med adresserna Baldergatan 3 - 46 och Idungatan 1 - 43. Lägenheter: 408 st, varav 5 st hyresrätter. Total bostadsyta 31 858 kvm. Lokaler och förråd: 115 st. P-platser: 436 st, avgiftsbelagda I föreningen finns: - Bastu, tillgång för 600 kr/mån - Föreningslokal att hyra - Hobbylokal (snickarbod) - Gästlägenhet som kan hyras för 300kr/natt I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Obligatorisk medieavgift 100 kr/mån för kabel-TV med 10 valbara digitala kanaler och bredband. Föreningen har även en paketbox från Postnord vid Baldergatan 23. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem Den boende betalar en medieavgift på 100 kr per månad. Då ingår upp till 100 mb bredband samt ComHems åtta favoriter, digital TV. Leverantör av bredbandet som ingår är Ownit.
  Parkering
  Det finns garageplats och p-plats med eller utan elstolpe. Till alla parkeringsplatser tillämpas en separat kö. Platserna kan hyras för: 239 kr/mån för p-plats med el 186kr/mån för p-plats utan el 239kr/mån för MC-plats 345kr/mån för garageplats
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Stamrenovering i form av relining (2012) Internet har uppgraderats, ventilationsrensning och OVK besiktning, installation av ny nödbelysning i källare och garage 2015 - Fortsatt införande av nyckellöst passersystem, fortsatt upprustning av gårdar/planteringar 2016 - Tvättstugor renoverade med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp 2018 - Renovering av entrépartier 2019 - Renovering av parkeringsplatser 2022 - Återöppnat Baldergatans garage efter renovering Breddning av parkeringsplatser på Baldergatans parkeringsplats Avvecklat husbil/husvagnsparkeringarna och anlagt fler parkeringsplatser på Baldergatans parkeringsplats Tagit solcellerna i drift på full kapacitet
  Ekonomi
  Föreningens månadsavgift har varit oförändrad sedan 2016. År 2021 höjdes avgiften med 6%.
  Övrigt
  Brf Tallen - information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 136 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och BR-tillägg i hemförsäkringen
  Andel i föreningen
  0,20303%
  Andel av årsavgift
  0,2036%
  Reparationsfond
  5 693 KR
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  71 804 KR
  Total Driftskostnad
  6 600 kr/år
  El: 4 800 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på hur mycket den boende förbrukar samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens källarförråd finns i samma hus. I samma hus finns även cykelförråd och barnvagnsförråd med separat utgång till gatan. På bekvämt avstånd i huset bredvid finns tvättstuga och bastu samt gym. Det finns även föreningslokal, hobbylokal (snickarbod), en gästlägenhet som (f.n kostar 300 kr/natt) och en byteslokal (där man kan lämna in saker och byta till sig andra saker).
 • Uteplats & balkong
  Balkong med trappa ned till stor uteplats i soligt sydväst-läge! Balkongen nås från vardagsrummet, och från balkongen går en trapp ned till den trädäckade uteplatsen. Här finns gott om utrymme för större sällskap och olika möbler som matbord och sittgrupper. Balkongen har riktigt trägolv och en platsbyggd sittmöbel med förvaring i. Uteplatsen har en trädäckad altan med staket och grind. I det ena sovrummet finns även en fransk balkong.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Baldergatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Heimdalsgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uteplats
Uteplats
Uteplats
Balkong/Uteplats
Balkong/Uteplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Badrum
Planlösning
Steningebadet
Midgårdsbadet
Midgårdsbadet
Midgårdsvallen
Steninge Bruk
Steninge Slott
Steninge Slott

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!