Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Vidargatan 15

Märsta
Ombyggd till 3:a! Ett extra sovrum har byggts till. Mycket trivsam gavellägenhet med 3 rok. Lägenheten nås direkt från entréplan (inga trappor), men får ett högt läge från marken då huset står i en sluttning. Gavelläget ger ett extra fönster i vardagsrummet vilket skapar härligt ljusflöde och rymd. Lägenheten har under 2019 fräschats upp med nymålade väggar, nymålade köksluckor och nya maskiner i köket. Badrummet är stambytt och modernt renoverat med kakel och klinker. Stort sovrum med plats för det mesta och det extra rummet kan användas som sovrum, kontor, gästrum eller extra förråd. Trivsamt kök med goda arbetsytor och förvaring i flera skåp. Tvättstuga finns i samma hus tillsammans med lägenhetens förråd och cykelförråd. Mycket stabil HSB förening med bra ekonomi. Föreningen har fina innergårdar och ligger nära parker och skogsområden. Bussen tar dig snabbt till Märsta Station, varifrån Stockholm och Uppsala nås på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
55 KVM
Lgh nummer
228
Våning
1 av 3
Avgift
3 410 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg hemförsäkring, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
Adress
Vidargatan 15
Postnummer
19552
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  55 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler som byrå eller garderob. Här finns ett skoställ och spegel som ingår. Ljusa tapeter på väggarna och praktiskt laminatgolv som övergår till trälaminat. Här sitter även elcentral med automatsäkringar.
  Badrum
  Modernt badrum som är helkaklat och stambytt samt förberett för tvättmaskin. Stilren inredning med vitt kakel på väggarna och mörkgrått klinker på golvet. Spegel med glashylla under och dusch bakom vikbara duschväggar.
  Vardagsrum
  Gavelläget ger ett extra fönster i vardagsrummet vilket ger hela lägenheten mer ljus och rymd. Vardagsrummet är rymligt och enkelt att möblera och är en trevlig gemenskapsyta för familj och vänner, med direktanslutning till köket. Här ryms tv-hörna och extra matbord. Det finns även en fransk balkong. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Sovrum 1
  Stort sovrum med plats för det mesta. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler för t.ex. kontorshörna eller extra möbler för förvaring. Det finns även möjlighet att bygga en walk-in closet. Här står två garderober med överskåp. Ljus matta i träimitation på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Lägenheten har fått ett extra rum som kan användas som sovrum, kontor, gästrum eller extra förråd. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Kök
  Trivsamt kök med flera skåp för förvaring och gott om svängrum och arbetsyta. Kök och vardagsrum ligger bredvid varandra vilket skapar en trevlig social yta. Här ryms även en extra köksbänk, hyllplan eller mindre matbord. Köket har fräschats upp med nymålade köksluckor (2019), ny kyl/frys (2019) och ny fläkt (2019). Det finns även ugn med spishäll. Vitmålade väggar och ljus matta på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1971
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-12-12
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  124 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Björken
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckning Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes år 1971. Lägenheter och lokaler: På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2 - 24 och Vidargatan 3 - 49. - Lägenheter: 270 st - Lokaler och förråd: 67 st Övrigt: - I föreningen finns en bastu, (Vidargatan 7). - Föreningslokal som boende kan hyra, (Vidargatan 47). - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Varmvattenförbrukningen mäts och betalas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. föreningens egna hemsida: http://www.brfbjorken.se/ eller www.arlanda.hsb.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  HSB Björken har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Parkering
  P-plats utan el, 127 st: 160 kr/mån P-plats med el, 64 st: 240 kr/mån Carport, 42st: 375 kr/mån MC-mopedplats: 92-104 kr/mån Avgiftsbelagda besöksplatser: 11 st.
  Renoveringar
  2016: Målning av balkongvingar/reparation av balkonger påbörjas. Relining av betongplattor fortsätter. Byte av fläktaggregat. Rengöring av husplåtar. Upprustning av lekplats utanför Vidargatan 47. Byte kulvertar mellan husen.
  Ekonomi
  Ingen avgiftshöjning 2019.
  Övrigt
  Föreningen har sedan 2013 en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Övriga utrymmen Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Det finns även en grovtvättstuga på Vidargatan 41. Brf Björken information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/bjorken/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 410 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg hemförsäkring, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
  Andel i föreningen
  0,30491%
  Andel av årsavgift
  0,30491%
  Total Driftskostnad
  5 950 kr/år
  El: 3 600 KR
  VA: 850 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Driftskostnader kan variera baserat på vilken förbrukning den boende har och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenheten har ett eget förråd i källarplan. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. Det gör även cykelförråd. I föreningen finns en bastu. Den finns även en föreningslokal som boende kan hyra.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Vidargatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Vidargatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 295 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!