Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Venngarn 293D

Sigtuna
Lägenhet från 2016 i Wenngarns Slottsmiljö! Välkommen till en superfin och påkostad trea i populära Wenngarn i lugnt läge och vackra omgivningar. Lägenheten har ett trivsamt läge med utsikt över fina ängar och grönska utan insyn med ljus planlösning tack vare fönster i två väderstreck. Helt egen entré och ingång via en trätrappa och där även lägenhetens balkong finns. Balkongen har ett soligt söderläge och rymmer sittplatser och planteringar. I husets källare finns lägenhetens förråd och föreningens tvättstuga. Hela boendet har hög standard med genomgående ekparkettgolv och vitmålade väggar. Hallen är rymlig och är trivsamt belägen mitt i lägenheten och båda sovrummen är lätta att möblera. Köket och vardagsrummet har en ljus och öppen planlösning med tre fönsterpartier med djupa fönsternischer som ger både ljus och fin utsikt. Här ryms enkelt TV-hörna, övriga möbler och en given matplats vid fönstren. Badrummet är helkaklat och med golvvärme, tvättmaskin och flera bra installationer. Som boende i Wenngarn bor du i vacker slottsmiljö och ett eget bysamhälle, ca 5 minuter från Sigtuna. Här har du trots lugnet restauranger, caféer, bageri, slottet, gym, hunddagis, stall och förskola i samma område samt en golfbana i närheten. Från området går idag en kostnadsfri direktbuss till Arlanda som gör stopp i Sigtuna och Märsta Station. Nära Sigtuna Stad med dess strandpromenad, Stora Gatan och Mälaren. Arlanda nås på ca 20 minuter. Stockholm och Uppsala nås på ca 25 minuter vardera från Märsta Station.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
54 KVM
Lgh nummer
23
Våning
2 av 3
Avgift
2 542 KR
I avgiften ingår värme, vatten och BR-tillägg i hemförsäkringen
Adress
Venngarn 293D
Postnummer
19391
Ort
Sigtuna
Område
Wenngarn, Sigtuna
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  54 KVM
  Hall
  Lägenheten har en egen entré via en trätrappa. Vid entrén är även lägenhetens balkong som rymmer t.ex. sittplatser och planteringar. Rymlig hall med två garderober för förvaring och plats för klädhängare och skoställ. Här finns även plats för övrig möblering och hallens läge blir en knutpunkt mellan sovrummen på ena sidan och vardagsrum med kök på den andra. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Köket ligger i en ljus och luftig planlösning mot vardagsrummet med en given matplats vid fönstren. Tre fönsterpartier ger behagligt ljus och även en fin utsikt över omgivningens ängar. Köket går i vitt med rostfria handtag och ett snyggt vitt stänkskydd i glas ovan köksbänken som är i ek. Vid matplatsen sitter extra förvaring i två lådor och en bänk i ek. Maskinparken är från Cylinda och 2016 och består av ugn, induktionshäll, fläkt och kyl/frys. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Vardagsrummet har en ljus och öppen planlösning mot köket. Här ryms TV-hörna och övriga möbler. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Modernt och påkostat badrum med snyggt liggande vitt kakel på väggarna och ett matchande klinkergolv i mörkgrått med golvvärme. Belysning från infällda spotlights i taket. Bred handfatskommod med tillhörande förvaring och spegel med inbyggd belysning ovan. Här finns även en välplacerad tvättmaskin. Ett extra badrumsskåp med spegeldörr bredvid dusch. Takdusch bakom duschdörrar i glas och handdukstork.
  Sovrum 1
  Det större sovrummet som rymmer dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler för exempelvis förvaring. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Lägenhetens andra sovrum är perfekt som andra sovrum, gästrum eller kontor. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1950 (2016)
  Byggår, kommentar
  Renovering 2015-2016
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2016-01-18
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  189 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Föreningens hus har genomgått omfattande renoveringar som avslutades år 2016.
 • Förening
  Namn
  Anstaltshöjden
  Allmänt om föreningen
  Brf Anstaltshöjden består av 28 bostadsrättslägenheter och en total bostadsyta om 1 091 kvm. Föreningen äger fastigheten Venngarn 1:78. Föreningen kan godkänna juridisk person som köpare. Lägenheterna har egna källarförråd och i källaren finns även tvättstuga. Det finns även cykelförråd. Föreningen har ekonomisk förvaltning hos Fastum. Lägenhetsfördelning: 6 st 1 rok 14 st 2 rok 8 st 3 rok
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  FIber via Sigtuna Stadsnät som erbjuder flera möjligheter till olika leverantörer för bredband och TV. Det finns bredbandsuttag i alla sovrum och vardagsrum. Den boende står själv för kostnad för bredband och TV.
  Parkering
  På föreningens gård finns föreningens parkeringsplatser med el-stolpe. Det finns 17 st för 350 kr/mån, separat kö. Flera parkeringsalternativ finns i området.
  Renoveringar
  Husen byggdes år 1950 och genomgick omfattande renoveringar mellan år 2015-2016.
  Övrigt
  Föreningen är medlem i Venngarns samfällighetsförening. Samfälligheten sköter bl.a. gatubelysning, underhåll av vägar, gatubelysning, snöplogning, grönytor, drift av vattenanläggning. För detta medlemskap betalar varje boende 4850 kr/år, uppdelat på fyra betalningstillfällen.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 542 KR I avgiften ingår värme, vatten och BR-tillägg i hemförsäkringen
  Andel i föreningen
  4,95%
  Total Driftskostnad
  3 840 kr/år
  El: 2 400 KR
  Försäkring: 1 440 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag. Föreningen ingår i en samfällighetsförening som sköter området. För detta betalar varje boende 4850 kr/år, läs mer under "Övrigt" i föreningsinfon.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I källaren finns ett förråd som hör till lägenheten. I källaren finns även föreningens tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner och två torktumlare. Cykelförråd finns.
 • Balkong & parkering
  Via en trätrappa nås lägenhetens egna entré som även är en balkong. Här ryms planteringar och sittplatser och har ett soligt söderläge.
  Parkering
  Föreningen har 17 st bilplatser med el-stolpe för 350 kr/mån. Separat kö. Det finns flera parkeringsmöjligheter i området.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Wenngarn har gjort sig känt som ett nytt och levande bysamhälle i vacker slottsmiljö. Wenngarns slott står kvar sedan 1600-talet och i området finns flera mysiga restauranger, bageri och slottscafé som serverar frukost, brunch, lunch och middag med närproducerade råvaror. Wenngarns sportcenter har gym och olika typer av träningspass och yoga samt ett utegym med hinderbana. Precis vid Wenngarn finns Sigtuna Golfklubb. Wenngarns förskola är en förskola som drivs i privat regi. Det är två avdelningar på förskolan med åldrarna 1-3 år och 3-5 år. I Wenngarn finns även Sigtuna Hundhus som erbjuder hunddagis, hundfrisör, kurser och hundpsykolog samt butik. Sigtuna Islandshästar anordnar ridturer i slottsmiljön och har även ett fritids kombinerat med sin verksamhet. Sigtuna är bland annat känt som Sveriges äldsta stad med vacker natur som omgivning och beläget precis vid Mälaren. Här finns flera trevliga alternativ till promenad, motion, fiske och bad. På vintern anordnas skridskoturer på fjärden. Strandpromenaden är ett trevligt promenadstråk som fortsätter långt förbi caféer, sittgrupper ute på bryggorna, minigolfbana, hamnar och badplatser. I Sigtunas stadskärna finner du Stora Gatan, en gågata med fina trähus där butiker, restauranger och caféer erbjuder det mesta. Här finns även gym (WE), närservice, banker, systembolag och livsmedelsbutik. Längre ned mot hamnen finns båtplatser och välkända hamnkrogar. I Sigtuna finns även biografen Gröna Ladan. Sigtuna Fritidscenter är en trevlig anläggning med flera olika vattenaktiviteter och Prästängshallen håller i sport och idrott samt en tennishall. Sigtuna har flera bra val av skolor som Väringaskolan (F-6), S:t Pers skola (F-6), S:t Olofs skola (7-9) och Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Förskolor i Sigtuna: Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten
  Kommunikation
  Från Wenngarn går en privat busslinje direkt till Arlanda, med stopp i Sigtuna och Märsta. Denna buss är idag kostnadsfri för de boende i Wenngarn. Från området och från stadskärnan går även bussar ut genom Sigtuna och vidare mot bl.a. Arlanda, Märsta, Uppsala, Enköping och Bålsta. Från Märsta Station går både pendeltåg och snabbtåg till Stockholm och Uppsala via SJ (ca 20 min vardera) och SL (ca 37 min till Stockholm City och ca 49 min till Uppsala)
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum och matplats
Kök
Kök
Hall
Hall
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Entré och uteplats
Entré och uteplats
Egen entré
Planlösning
Strandpromenaden, Sigtuna
Strandpromenaden, Sigtuna
Strandpromenaden, Sigtuna
Stora Gatan, Sigtuna

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!