Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Tellusgatan 42

Märsta
Här bor du i svårslaget läge mot allmänning och med tomt i soligt sydväst-läge. Från Tellusgatan har du direkt tillgänglighet till promenad- och cykelväg mot Steninge Slott och Mälaren bara några 100 meter bort. Den plana och lättskötta tomten ramas in av en fin häck och har en bra gräsyta och fina planteringar. Fint inglasat uterum med tillhörande altan som tillsammans rymmer större matgrupp, solstolar, grill och övriga utemöbler. Balkong på övervåningen i samma soliga sydväst-läge. Inomhus är hög standard och smakfulla materialval och ytskikt med bl.a. helrenoverat kök, renoverade badrum, tillbyggt uterum och nya ytskikt. Tillgångar som garage, isolerat förråd, tvättstuga, 4 sovrum samt två badrum med dusch och det ena med bastu skapar ett mycket trivsamt boende. Ett välvårdat hus som haft samma ägare sedan byggåret. Huset är besiktat.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
6 ROK
Sovrum
4
Boarea
132 KVM
Biarea
31.8 KVM
Fastighetsbeteckning
Steninge 8:253
Tomtarea
448 KVM
Förbesiktad
Ja
Adress
Tellusgatan 42
Postnummer
19558
Ort
Märsta
Område
Märsta - Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea + Biarea
  132 KVM + 31.8 KVM
  Hall
  Hall med klinkergolv och golvvärme tillsammans med ljusa väggar. Klädhängare och städskåp. Plats för ytterligare en garderob.
  Sovrum 1
  Ljust målade väggar och trälaminat på golvet. Perfekt att nyttja som extra sovrum, kontor eller gästrum. Extra förvaring i en klädkammare.
  Kök
  Helrenoverat HTH-kök från 2015 som går i vitt med rostfria detaljer och maskiner. Fullt utrustad maskinpark med inbyggd ugn och kombiugn med micro, diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Köket har en given plats för matgrupp och en utgång till husets framsida. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.
  Badrum 1
  Helrenoverat 2015 med golvvärme och handdukstork. Helkaklat med dusch, WC och handfat.
  Tvättstuga
  Tvättstuga med groventré, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och arbetsyta med ho och vattenkran.
  Sovrum 2, övre plan
  Ljusa väggar och ekparkett på golvet samt en väggfast garderob med spegelskjutdörrar.
  Allrum, övre plan
  Fint allrum med ekparkett på golvet och ljusa väggar samt med utgång till balkongen. Trevlig hörna för avkoppling, tv-hörna eller kontor.
  Sovrum 3, övre plan
  Ekparkett på golvet och ljusa väggar. Garderobsvägg med skjutdörrar.
  Badrum 2
  Helrenoverat från 2013 med golvvärme och handdukstork. Tillsammans med den moderna standarden och det bekväma läget nära sovrummen på de övre planen så finns här även en nybyggd bastu. Helkaklat med dusch, WC och handfat.
  Bastu
  Den nybyggda och tillbyggda bastun från 2013 finns i badrummet på övre plan. Ingång via glasdörr och bastun har en fin asp-panel. Aggregat med tidsinställning. Brunn finns.
  Sovrum 4, Nedre plan
  Ljusa väggar och plastmatta på golvet.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med gott om plats för tv-hörna och övriga möbler. Ekparkett på golvet och ljusa väggar. Från vardagsrummet når du den inglasade uteplatsen och trädäcket samt trädgården.
  Uterum
  Uterum med utgång från vardagsrummet. Uterummets grund är betongplatta vilket förhindrar drag och bevarar värme. Ovan plattan ligger trädäck och rummet har utsikt över tomt mot allmänningen. Skjutdörrarna släpper in mycket ljus och ger även möjlighet att öppna upp ordentligt. I uterummet kan man använda sin uteplats både senare och tidigare på säsongen med skydd mot väder och vind. Bygglov finns.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  3-plans villa i suterräng
  Byggnadsår
  1979
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direkt el och luftvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2018-08-29
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  90 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Steninge 8:253
  Övrigt
  Fastigheten har fiberanslutning till Sigtuna stadsnät (IP-only). Dessutom kabel-TV-anslutning med bredbandsmöjlighet till Comhem. Renoveringar: Exteriört 1990-2018 Successivt panelbyte. Två fasader bytta 2017. 2009 Tak omlagt 2013 Balkong övertakad 2014 Uterum med altandäck 2015 Ny ytterdörr 2017 Senast målat 2017 Större panelbyte (Två fasader) Interiört: Övre plan: 2011 Inbyggd garderob sovrum 2013 Parkettgolv alla rum 2013 Badrum renoverat och bastu byggd Mellanplan: 2012 Ny diskmaskin 2014 Ny tvättmaskin och tumlare 2014 Ny kyl och frys 2015 Badrum renoverat 2015 Köksrenovering, HTH-kök. Ny induktionshäll och köksfläkt villa assist. 2015 Parkettgolv, kök hall och matplats 2015 Klinkers med värme i hall 2015 Ventilationskanaler rensade Nedre plan: 2012 Luftvärmepump Uthus och garage: 2012 Garagetak omlagt 2016 Fjärrmanövrerad garageport 2017 Garage och uthus ommålat 2017 Uthustak omlagt
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  41 495 kr/år
  El: 27 400 KR
  Elförbrukning: 17500 kWh
  VA: 3 287 KR
  Renhållning: 1 208 KR
  Väg, samf.: 2 200 KR
  Försäkring: 7 400 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  2 111 000 KR
  Summa pantbrev
  416 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Garage med fjärrstyrd port. Isolerat och uppvärmt förråd på baksidan, ca 8 kvm.
 • Tomt
  Tomtyta
  448 KVM
  Övrigt
  Lättskött tomt med fina planteringar och inramad av en häck. Tomten är vänd mot ett soligt sydväst-läge och ligger insynsskyddat delvis mot allmänning. Via allmänningen kan du ta dig mot Steninge Slott och Mälaren. På tomten står ett isolerat och uppvärmt förråd.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:12, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:15 Avtalsservitut Kabel Förmån: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-757.28 Last: Avtalsservitut: Kabel, 01-IM3-90/16954.1 Last: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-757.29
  Planbestämmelser
  Stadsplan (1977-11-15)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Från Steninge mot Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Valstavägen med anslutning till Östra- och Västra Galaxvägen samt Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
  Övrigt
  Samfälligheten sköter bl.a TV-nät och det finns även en kvarterslokal att låna.
 • Karta
Utgångspris
3 595 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!