Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Stationsgatan 2A

Märsta
Äntligen en 4:a på Stationsgatan 2A, och med ett fantastiskt läge på 12:e våningen! Här finner du som kommer från villa eller som letar efter ett boende med något extra ett riktigt drömboende. Från 12:e våningen erbjuds en fantastisk utsikt i tre väderstreck med en stor och inglasad balkong i västläge, och här uppe ges även en privat tillvaro helt fri från insyn. Här har du även ett modernt och påkostat boende som färdigställdes år 2013. Lägenhetens tre sovrum är lätta att möblera och alla med garderober. I hallen finns en bra klädkammare och två inbyggda garderober samt ett städskåp. Badrummet har en egen tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och skåp för förvaring. Det finns även en extra gäst-WC. Köket är mycket trivsamt där dess L-form skapar god arbetsyta, ordentligt med svängrum och förvaring i flera skåp. Den halvöppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket ger en trevlig social yta med plats för större matbord, TV-hörna och övriga möbler. Fönster i tre väderstreck och fönsterpartiet i vardagsrummet är nog det häftigaste med en fantastisk vy. Genomgående ekparkett och vitmålade väggar i hela lägenheten. Två hissar tar dig ned till det egna förrådet och föreningens cykelrum. I entréplan finns café och frisör. Från Stationsgatan har du Märsta Station, livsmedelsbutik, restauranger mm på andra sidan gatan.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
91 KVM
Lgh nummer
40
Våning
12 av 14
Hiss
Ja
Avgift
4 995 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten och BR-tillägget i hemförsäkringen. De boende betalar 208 kr/mån för bredband, TV och IP-telefoni.
Adress
Stationsgatan 2A
Postnummer
19540
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  91 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler. Här finns även en klädkammare som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Längre in i hallen finns två inbyggda garderober och ett städskåp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.
  Badrum
  Badrummet är rymligt och mycket funktionellt. Här finns takdusch bakom glasvägg, golvvärme, handdukstork och tvättdel. Tvättdelen består av skåp för förvaring, arbetsbänk och tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Handfatskommod med tillhörande förvaring och spegel ovan med belysning. En stor spegel är även inbyggd i kaklet på andra sidan väggen. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger ett klinker i mörkgrått.
  Gäst-WC
  Extra gäst-WC med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, stor och inbyggd spegel samt ett badrumsskåp.
  Sovrum 1
  Enkelt att möblera och här finns 3 garderober. Fantastisk utsikt från fönstret i norr, vars läge även ger svalare temperatur under sommaren. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och med en fantastisk utsikt i norr över Märsta och landsbygd. Här finns 1 garderob, ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 3
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och här finns 3 garderober för förvaring. Utsikt mot väst över Märsta. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Vardagsrum med ett mycket välplacerat fönsterparti som med sin låga bröstningshöjd och bredd nästan skapar ett konstverk med utsikten som erbjuds. Vardagsrummet har även en mycket trevlig planlösning med tillgång till den inglasade balkongen och med en halvöppen köksdel vilket ger mycket ljusinsläpp och rymd. Här ryms enkelt TV-hörna, matbord och övriga möbler. Den inglasade balkongen i väst får sol och kvällssol fr.o.m ca kl.13.00 och har såklart även denna en fantastisk utsikt.
  Kök
  Kök med gott om svängrum och i trevlig social planlösning mot vardagsrummet och vidare mot balkongen. Kökets L-form ger gott om arbetsyta på den långa köksbänken och flera förvaringsmöjligheter i skåp. Köket går i vitt med rostfria beslag och maskiner från Electrolux. Micro och ugn i arbetsvänlig höjd, induktionsspishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Ovan köksbänken sitter ett vitt kakel. Köket har fönster i två väderstreck vilket ger ett behagligt ljus och möjlighet att ta del av utsikten även här. Det finns flera möjligheter att placera både mindre och större köksbord. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2013
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk till- & frånluft (FTX)
  Energideklarerades
  2016-03-29
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  67 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  I husets markplan finns ett café och en frisör.
 • Förening
  Namn
  HSB Brf Sätuna Torg
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sätuna 3:276 med ett 14 våningar högt bostadshus som färdigställdes år 2013 på adress Stationsgatan 2A. Det finns 47 st lägenheter och två affärslokaler. Den totala bostadsytan uppgår till 3 068 kvm och lokalytan uppgår till 131 kvm. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter, vilket innebär att föreningen står för kostnaden för bostadsrättstillägget. Föreningen köper in all vatten och el, men varje boende debiteras efter faktisk förbrukning med hjälp av individuell mätning. Lägenhetsfördelning: 1:or - 12 st 2:or - 13 st 3:or - 13 st 4:or - 9 st För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/satuna-torg/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Föreningens medlemmar betalar en medieavgift på 208 kr/mån för bredband, telefoni och TV (grundutbud) via Telia.
  Parkering
  Det finns 35 parkeringsplatser med motorvärmare. Dessa kan hyras av föreningens medlemmar för 310 kr/mån.
  Renoveringar
  2019: Nya förråd har byggts och en av affärslokalerna har byggts ut. 2019: OVK
  Ekonomi
  Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% 2019-01-01. Föreningen avser att höja månadsavgiften 2% varje år för att möta generella kostnadsökningar.
  Övrigt
  Brf Sätuna Torg information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/satuna-torg/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 995 KR I avgiften ingår värme, kallvatten och BR-tillägget i hemförsäkringen. De boende betalar 208 kr/mån för bredband, TV och IP-telefoni.
  Andel i föreningen
  3,19789%
  Reparationsfond
  5 044 KR
  Total Driftskostnad
  9 201 kr/år
  El: 4 200 KR
  VA: 2 520 KR
  Försäkring: 2 481 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Föreningen har gruppavtal för el och individuell mätning av vatten där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning av el och varmvatten. Driftskostnader är individuella och baseras på varje boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten hör ett separat förråd i husets entréplan. Det finns även ett cykelrum i entréplan.
 • Balkong
  Med en stor och inglasad balkong på 12:e våningen är det svårt att hitta bättre balkongläge. Inglasningen skyddar mot väder och vind och tillåter att balkongen används en längre tid under året. Utsikten över Märsta är fantastisk, och här uppe ges även ett totalt insynsskydd. Balkongens västläge ger kvällssol fr.o.m ca kl.13.00.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Från Stationsgatan 2A har du Märsta Station bara på andra sidan gatan. Här sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Buss till Arlanda tar ca 16 min. Snabbtåg går till Stockholm (ca 20 min) och Uppsala (ca 20 min). Pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
2 650 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Balkong
Utsikt balkong
Utsikt balkong
Utsikt sovrum
Hall
Hall
Klädkammare hall
Badrum
Gäst-WC
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 3
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Utsikt vardagsrum
Kök från vardagsrum
Kök
Kök
Vardagsrum
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!