Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Solgatan 54

Märsta
Mycket trivsam friliggande villa med sällsynt hörntomt i svårslaget läge mot allmänning och i söderläge med sol hela dagen. Här finns 4 sovrum, och möjlighet att skapa ett 5:e samt ett helrenoverat och påkostat kök! Den lättskötta tomten har plana gräsytor både på fram- och baksida där framsidan är skyddad av en fin häck och baksidan är vänd mot allmänning. Husets tomt har endast granntomt mot sin västra del. Baksidan med sitt skyddade läge har en utbredd altan om ca 110 kvm längs hela fasaden som rymmer större matgrupper och utemöbler. Inne i huset har extra yta och ljusflöde skapats genom smarta ändringar av planlösningen. I hallen ligger ett snyggt klinkergolv i träimitation och med golvvärme, som sträcker sig enhetligt in i köket. Hela köket är nytt med exklusiva vitvaror och omgjort i trivsam planering för luft och ljus samt plats för matgrupp. Idag finns fyra bra sovrum. Det övre planet har idag två sovrum och ett större allrum, som även kan inredas till ett 5:e sovrum. Entréplanet och det nedre planet har ett sovrum vardera och från vardagsrummet på det nedre planet nås baksidan och altanen. I huset finns även två badrum med dusch och en tvättstuga med groventré. Tre förråd ger gott om extra förvaringsyta och på baksidan står även en varmbonad friggebod som kan användas för boende eller förråd. Garageplats ingår och ligger alldeles bredvid fastigheten med parkeringsplatser för samfällighetens medlemmar bredvid. Från Solgatan 54 har du direkt tillgänglighet till promenad- och cykelväg mot Steninge Slott, Mälaren och badplats bara några 100 meter bort. Det finns även flera skolor och förskolor i närheten, och bussar går till Märsta Station. Huset är besiktat och säljarna har tecknat en säljansvarsförsäkring.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
6 ROK
Sovrum
4
Boarea
138 KVM
Biarea
25 KVM
Fastighetsbeteckning
Steninge 8:153
Tomtarea
381 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Solgatan 54
Postnummer
19558
Ort
Märsta
Område
Märsta - Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea + Biarea
  138 KVM + 25 KVM
  Hall
  Entré via farstukvist med plats för matgrupp eller andra utemöbler. Ljus hall med plats för klädhängare och skoställ. Snyggt och praktiskt klinkergolv i träimitation med golvvärme som sträcker sig in i köket.
  Kök
  Helt nytt kök från 2017 med snyggt och praktiskt klinkergolv i träimitation med golvvärme. Stilsäkra materialval och genomtänkt placering av skåp och arbetsbänkar vilket har gett köket en luftig och öppen planering. Vid de stora fönsterpartierna är matplatsen som rymmer större matgrupp. Denna avskiljs från köket med en praktisk bardisk som även är perfekt som serveringsbord. I bardisken finns även bra förvaring i skåp. Ovanför köksbänken sitter ett snyggt stenkakel upp till tak. Belysning från infällda spotlights i taket. Köket går i vitt med rostfria handtag. Exklusiv maskinpark från Samsung i rostfritt stål som består av: dubbelkyl med is- och vattenmaskin samt stor fryslåda. Ugn och inbyggd micro. Induktionshäll. Fläkt från Franke samt integrerad diskmaskin från Electrolux.
  Sovrum 1
  Ekparkett på golvet och vitmålade väggar tillsammans med en ljus tapet.
  Badrum 1
  Badrum med dusch, WC och handfatskommod med tillhörande förvaring och spegel med belysning ovan. Vitt kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet.
  Allrum, övre plan
  Stort allrum som rymmer TV-hörna och övriga möbler för t.ex. förvaring. Detta utrymme kan med enkla medel göras till ett femte sovrum. Vitmålade väggar tillsammans med en ljus tapet och laminatgolv. Stort fönster med trevlig utsikt mot baksida och allmänning.
  Sovrum 2
  Vitmålade väggar och laminatgolv. Även här fin utsikt mot baksidan och allmänningen.
  Sovrum 3
  Vitmålade väggar och laminatgolv. Egen klädkammare. Fyra fönster ger extra ljus och rymd samt trevlig utsikt mot baksida och allmänning.
  Badrum 2
  Husets andra badrum, här med badkar, WC och belysning från infällda spotlights i taket. Extra ljus fås från ett takfönster. Handfat och spegel samt förvaring på hyllplan.
  Vardagsrum, nedre plan
  Stort och lättmöblerbart vardagsrum i trivsam planlösning för placering av TV-hörna och övriga möbler. Vardagsrummet har en fin liggande och vitmålad träpanel på väggarna och stora fönsterpartier. På golvet ligger ekparkett. Utgång till den stora altanen och baksidan i soligt söderläge. Alternativt så kan väggen mot sovrum 4 tas bort och på så sätt skapa ett mycket stort vardagsrum och gemenskapsyta.
  Sovrum 4
  Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Stort fönsterparti mot baksidan.
  Tvättstuga
  Tvättstuga med tvättho, tvättmaskin och förvaring i två skåp ovan tvättho samt linneskåp och städskåp. Förberett för torktumlare. Här står även värmepannan. Groventré för in-och utgång till tomten.
  Friggebod
  Varmbonad med laminatgolv och en vitmålad liggande träpanel på väggarna. Kan användas som kontor, sovrum eller förråd.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  3-plans villa i suterräng
  Byggnadsår
  1978
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luftvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2014-07-11
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  103 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Steninge 8:153
  Övrigt
  TV och bredband via ComHem som sköts av samfällighetsföreningen. 2012 - Nytt tak (pannor och papp) 2015 - Målat fasad 2017 - Ny altan 2017 - Ny värmepump Nibe 2017 - Helt nytt kök, nya vitvaror 2017 - Golvvärme och klinkergolv kök och hall 2019 - Ny luftvärmepump
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  46 230 kr/år
  El: 32 000 KR
  Elförbrukning: 24700 kWh
  Renhållning: 3 880 KR
  Väg, samf.: 4 350 KR
  Försäkring: 6 000 KR
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  Driftskostnader baseras på en boendes egna förbrukning och vilket avtal med el- och försäkringsbolag som finns. Nuvarande driftskostnader har påverkats av att den gamla luftvärmepumpen nyligen har bytts ut till en ny, då den tidigare var ur funktion.
  Taxeringsvärde
  2 334 000 KR
  Summa pantbrev
  2 346 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Varmbonad friggebod, kan användas för boende eller som förråd. Förutom friggeboden finns tre förråd. Ett fristående som är varmbonat samt två i anslutning till huskroppen. Garage i garagelänga ett fåtal meter bort precis bredvid fastigheten. Garageplatsen är den som ligger närmast huset, längst ut i längan. Parkeringsplatser för samfällighetens medlemmar finns bredvid garagelänga. Samfällighetsföreningen har en föreningslokal som är rymlig och mycket välskött. Här finns bastu, pingisbord och ett pentry som man lånar utan extra kostnad.
 • Tomt
  Typ av tomt
  Trädgårdstomt
  Tomtyta
  381 KVM
  Övrigt
  Fantastisk hörntomt med framsida bakom en skyddande häck. Farstukvist och trädäckad uteplats vid entrén som rymmer utemöbler. Tack vare hörnläget ges en privat och lugn tomt som vetter mot allmänning. Baksidan har ett soligt söderläge och en stor altan om totalt ca 110 kvm. Altanen rymmer större matgrupper, solstolar, grillplats och övriga utemöbler. I anslutning till altanen finns en varmbonad och inredd friggebod. Plana gräsytor på fram- och baksida. På framsidan finns ett varmbonat förråd på tomten. I passagen till baksidan ligger trädäck och tillgång till tvättstugan via groventré samt ingång till två av förråden. Från tomten går gång- och cykelväg mot Steninge Slott, Mälaren och badplats.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:3 Ändamål: Garagebyggnader med parkeringsplatser, elförsörjningskablar, kvartersstugor, gångytor, lekytor, grönytor, vatten-, spillvatten- och dagvattenledningar, belysningsanordningar, centralantennanläggning mm. Till samfälligheten erläggs en årsavgift av alla boende på gatan. Avgiften är lägre om man ställer upp på gårdsstädning en gång per år. Föreningslokalen är rymlig och mycket välskött. Här finns bastu, pingisbord och ett pentry som man lånar utan extra kostnad. Last: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-741.19 Förmån: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-741.20
  Planbestämmelser
  Stadsplan (1976-10-21)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Från Steninge mot Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym.
  Kommunikation
  Bussar går närmast från Östra Galaxvägen (stora vägen som man svänger in till Solgatan från) med anslutning till Valstavägen och Västra Galaxvägen samt Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Karta
Utgångspris
3 395 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Baksidan mot allmänning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!