Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 32

Märsta
Lediga p-platser i garaget! Stor och rymlig gaveltvåa i centralt läge med hiss och tvättstuga i huset. Näst högst upp får den stora balkongen med trägolv ett perfekt sydväst-läge med sol långa dagar och fin utsikt. Hissen går direkt ned till garaget. Lägenhetens ca 66,8 kvm ger rymliga ytor som skapar flera möbleringsmöjligheter och har bra förvaringsytor i bl.a. ett förråd i lägenheten och en klädkammare. Det finns även ett källarförråd som hör till lägenheten. Fina och stilrena ytskikt som nymålade väggar och tak i alla rum tillsammans med ett enhetligt trälaminatgolv i alla rum och ekparkettgolv i vardagsrummet. Helkaklat badrum och kök med plats för matbord i halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Denna lägenhetstyp har stora fönsterpartier i vinkel mot balkongen och får även ett gavelläge med fönster i flera väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp och rymd. Från Södergatan är endast en kort promenad till Märsta Station varifrån tågen tar dig till Stockholm och Uppsala på ca 25 min. Det är även gångavstånd till Märsta Centrum.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
67.6 KVM
Lgh nummer
D632
Våning
3 av 4
Hiss
Ja
Avgift
5 836 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon, källarförråd och bredband.
Adress
Södergatan 32
Postnummer
19547
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  67.6 KVM
  Hall
  Välkomnande hall med gott om svängrum och möbleringsyta. Här ryms klädhängare, skoställ och möbler som garderober och byråer. Här finns även ett förråd som ger extra förvaringsmöjlighet. Nymålade väggar och tak i vitt och trälaminat på golvet.
  Badrum
  Helkaklat badrum med hyllplan, handdukstork, dusch bakom vikbara duschdörrar i glas och badrumsskåp ovan handfat. Blått klinkergolv och vitt kakel på väggarna.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med flera möbleringsmöjligheter. Ekparkettgolv och nymålade väggar och tak i vitt. Utgång till den stora balkongen i sydväst med sol långa dagar. Halvöppen planlösning till köket som ger en trevlig social yta och extra ljusflöde i lägenheten tack vare gavelläget och fönster i två väderstreck i vardagsrummet och stora fönsterpartier i köket.
  Kök
  Trivsamt kök som går i vitt med stora fönsterpartier och i social planlösning mot vardagsrummet. Här ryms ett matbord och det finns gott om förvaringsmöjligheter i flera skåp. En lång köksbänk ger bra arbetsyta. Här finns diskmaskin, ugn med spis, fläkt samt kyl och frys. Samma trälaminat som i hallen och även här är väggar och tak nymålade i vitt.
  Sovrum
  Även sovrummet blir rymligt och enkelt att möblera. Här finns en klädkammare med hyllplan och klädhängare som ger mycket bra extra förvaring och kan inredas ytterligare till en walk in-closet. Samma trälaminat på golvet som resten av lägenheten och nymålade väggar och tak i vitt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1991-1993
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-11-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  117 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Södergatan
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsförening Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar på adresserna Södergatan 9-38. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar. Föreningen har även 14 st lokaler som hyrs ut till olika verksamheter och företag. Till vissa lägenheter finns ett lägenhetsförråd alternativt förråd i entré- eller garageplan. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning. Till dessa förråd tillämpas ett kösystem. Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplanen i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38. Sopor och avfallshantering: se föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se Tvättstugorna finns i 9B, 13B, 15B, 16B,17B, 26, 32 och 38. I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker. Föreningen har en mycket informativ hemsida besök: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator Sjukhusvägen 3, 750 03 Uppsala 018-131450, fax 018-692320
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv, bredband och telefon ingår i månadsavgiften. TV:ComHem 18 kanaler Bredband: ComHem 100Mbit Telefoni: ComHem
  Parkering
  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage, 213 platser) 500:-/mån. Motorcykelparkering (varmgarage) 200:-/mån. Kontakta ordförande för att välja ledig plats. I varje parkeringsgarage finns en gästparkering. Denna bokar du via ordföranden, där får du även låna nyckelbricka för tillträde till garageplan.
  Ekonomi
  Under 2018 amorterade föreningen lån om ca 10 000 000 kr, och de sänkte även avgifterna vid årsskiftet 2018/19. Månadsavgifterna hade tidigare varit oförändrade sedan 2005, och man har nu lägre avgifter än man hade då, och nu ingår även bredband och TV. Samtidigt har föreningen stora kapital i sin kassa och går med ett starkt positivt resultat.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 836 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon, källarförråd och bredband.
  Andel i föreningen
  0,4156%
  Total Driftskostnad
  7 500 kr/år
  El: 6 000 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Tvättstugan ligger i samma hus i markplan. Hiss ner till garaget, lediga platser finns. Ett källarförråd finns som hör till lägenheten. Cykel- och barnvagnsförråd finns i samma huskropp. Grovsoprum finns i nr 16.
 • Balkong & parkering
  Stor balkong i vinkel i perfekt läge. Sol långa dagar och fin utsikt. Trägolv.
  Parkering
  Hiss ned till föreningens garage. Lediga platser finns.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Fn kan inte årsavgiftsandelstal erhållas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Buss till Arlanda tar ca 16 min. Snabbtåg och går till Stockholm (ca 20 min) och Uppsala (ca 20 min). Pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 295 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!