Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 26 3tr

Märsta
Lediga garageplatser finns! Trea med gavelläge om rymliga 83 kvm med stor balkong i soligt sydvästläge! Direktanslutning mot Märsta Station på ca 3 minuters promenad, med kommunikationer mot Stockholm (SJ ca 20 min), Uppsala (SJ ca 20 min), Sigtuna och Arlanda (ca 16 min). Här erbjuds en trevlig planlösning med två rymliga sovrum och ett luftigt vardagsrum i anslutning till kök och hall. Högt läge vilket ger mer ljusinsläpp och alla rum blir insynsskyddade. I köket ryms matbord och balkongen nås från vardagsrummet. Gavelläget ger ett härligt ljusflöde i hela lägenheten och vardagsrummet är rymligt med flera möbleringsmöjligheter. Fina ytskikt med ljusa väggar och enhetligt golv i hela lägenheten. Badrum med två badrumsskåp, badkar och handdukstork. Köket går i vitt med rostfria handtag och flera vitrinskåp. Goda förvaringsmöjligheter i garderober, inredd klädkammare i sovrum 2 och ett stort inrett förråd i hallen. Tvättstuga finns i samma hus och det finns även cykel- och barnvagnsförråd. Mycket stabil Brf. Här bor du nära parkområden och med livsmedelsbutik och närservice i området. Märsta Centrum finns en kort promenad bort, vilket även gäller för skolor och förskolor.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
83 KVM
Lgh nummer
D332
Våning
3 av 5
Hiss
Ja
Avgift
6 554 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon och bredband.
Adress
Södergatan 26 3tr
Postnummer
19547
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  83 KVM
  Allmänt
  Lägenhetens innerdörrar har bytts ut till vita speglade dörrar med handtag i borstat stål.
  Hall
  Välkomnande hall med gott om svängrum med trälaminat som går enhetligt i lägenheten på golvet och ljusa väggar. Här ryms klädhängare, skoställ och exempelvis garderober och byråer. Tillgång till det rymliga förrådet som ger gott om förvaringsyta, men kan även inredas till rum eller kontor tack vare storleken. Förrådet har laminatgolv och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Rymligt och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck som erbjuder flera möbleringsmöjligheter. Här ryms TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Utgång till den stora balkongen i sydväst som har sol långa dagar och med fin utsikt över området. Trevlig social planlösning med anslutning till köket. Ekparkettgolv och ljusa väggar.
  Kök
  Fint kök som går i vitt med speglade luckor och handtag i rostfritt stål. Köket har även flera vitrinskåp. Ovanför köksbänken sitter vitt kakel. Här finns gott om arbetsyta och förvaring i flera skåp. I köket finns plats för matbord och man har en trevlig social yta ut mot vardagsrummet och balkongen. Maskinparken består av kyl och frys i fullhöjd (2010), diskmaskin (2013), ugn med spishäll (2008) och fläkt (årtal okänt). Trälaminat på golvet och ljusa väggar.
  Sovrum 1
  Enkelt att möblera och utan insyn tack vare lägenhetens läge. Trälaminat på golvet och ljusa väggar.
  Sovrum 2
  Det större sovrummet som tack vare gavelläget får fönster i två väderstreck. Här ryms dubbelsäng och övriga möbler för t.ex. förvaring eller kontorshörna. Här finns även klädkammaren som ger goda förvaringsmöjligheter tack vare bra inredning som hyllplan och klädhängare. Trälaminat på golvet och ljusa väggar.
  Badrum
  Badrum med kakel vid duschdel, vitmålade väggar och en blå våtrumsmatta. Handfatskommod med förvaring. Två rymliga badrumsskåp ger bra extra förvaring, båda med spegelluckor. Badkar, WC och handdukstork.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1991-1993
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-11-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  117 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Södergatan
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsförening Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar på adresserna Södergatan 9-38. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar. Föreningen har även 14 st lokaler som hyrs ut till olika verksamheter och företag. Till vissa lägenheter finns ett lägenhetsförråd alternativt förråd i entré- eller garageplan. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning. Till dessa förråd tillämpas ett kösystem. Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplanen i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38. Sopor och avfallshantering: se föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se Tvättstugorna finns i 9B, 13B, 15B, 16B,17B, 26, 32 och 38. I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker. Föreningen har en mycket informativ hemsida besök: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator Sjukhusvägen 3, 750 03 Uppsala 018-131450, fax 018-692320
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv, bredband och telefon ingår i månadsavgiften. TV:ComHem 18 kanaler Bredband: ComHem 100Mbit Telefoni: ComHem
  Parkering
  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage, 213 platser) 500:-/mån. Motorcykelparkering (varmgarage) 200:-/mån. Kontakta ordförande för att välja ledig plats. I varje parkeringsgarage finns en gästparkering. Denna bokar du via ordföranden, där får du även låna nyckelbricka för tillträde till garageplan.
  Ekonomi
  Under 2018 amorterade föreningen lån om ca 10 000 000 kr, och de sänkte även avgifterna vid årsskiftet 2018/19. Månadsavgifterna hade tidigare varit oförändrade sedan 2005, och man har nu lägre avgifter än man hade då, och nu ingår även bredband och TV. Samtidigt har föreningen stora kapital i sin kassa och går med ett starkt positivt resultat.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 554 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon och bredband.
  Andel i föreningen
  0,4686%
  Total Driftskostnad
  5 416 kr/år
  El: 2 452 KR
  Försäkring: 2 964 KR
  Beräknat antal pers
  2
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Tvättstugan ligger i samma hus i markplan. Cykel- och barnvagnsförråd finns. Grovsoprum finns i nr 16.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Fn kan inte årsavgiftsandelstal erhållas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Buss till Arlanda tar ca 16 min. Snabbtåg och går till Stockholm (ca 20 min) och Uppsala (ca 20 min). Pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 495 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Balkong
Balkong
Utsikt balkong
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!