Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 14, +55

Märsta
Stor trea och möjlig fyra om 85 kvm i mycket trivsamt +55-hus i centralt läge. Hiss finns i huset, och från den 4:e våningen i ett hus på höjden av Södergatan ges en häftig utsikt över omgivningarna. Uterummet om ca 13 kvm är isolerat och med öppningsbara fönster samt eluttag. Välskött lägenhet med ljusa och enhetliga ytskikt i alla rum. Två sovrum som är enkla att inreda och i hallen finns en stor klädkammare i två delar som har stora förvaringsutrymmen. Entré via bred säkerhetsdörr och i hallen finns plats för hatthylla och skoställ. Vardagsrummet har en trivsam planering som sitter ihop med matsal, kök och utgång till uterummet vilket ger en trevlig och social gemenskapsyta. I matrummet ryms en större matgrupp, och detta utrymme kan även göras om till ett extra sovrum. Fönster i två väderstreck som ger bra ljusinsläpp i hela lägenheten och fin utsikt från alla rum och kök. Det finns en reparationsfond om ca 16 601 kr som kan användas för reparationer och vitvaror i lägenheten. I huset finns en stor samlingslokal om 137 kvm som även kan användas som övernattningslägenhet. Bostadsrättsföreningen anordnar ofta gemensamma aktiviteter och träffar. På föreningens gård finns flera sittrupper och en fin pergola. Det finns gästparkeringar och till medlemmarnas parkeringar står i dagsläget ingen i kö. Från huset ligger både Märsta Station och Märsta Centrum på promenadavstånd. I och med detta finns bl.a. vårdcentral, livsmedelsbutik, restauranger, caféer och närservice nära till hands.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
85 KVM
Lgh nummer
11
Våning
4 av 7
Hiss
Ja
Avgift
5 283 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägg i hemförsäkringen.
Adress
Södergatan 14, +55
Postnummer
19547
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  85 KVM
  Hall
  Entré via extra bred säkerhetsdörr. Här finns hatthylla med klädhängare och plats för skoställ samt övrigt möblemang. Stor klädkammare i två delar med hyllplan och klädhängare som ger gott om förvaring. Ljusa tapeter på väggarna och trälaminat på golvet.
  Sovrum 1
  Sovrum som är enkelt att möblera med ljusa tapeter och på golvet ligger trälaminat.
  Sovrum 2
  Andra sovrummet är lite större och även detta enkelt att inreda. Ljusa tapeter och på golvet ligger trälaminat.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med utgång till uterummet som tillsammans med matplatsen och köket är en trevlig gemenskapsyta med gott om ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Den stora ytan rymmer större matgrupp, TV-hörna och övriga möbler som bokhyllor och skåp. Ekparkett på golvet och ljus tapet på väggarna.
  Matrum
  Matrum med plats för större matgrupp och en fin utsikt. Detta utrymme kan även göras om till ett extra rum för sovrum, gästrum eller kontor. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Kök
  Arbetsvänligt kök med ingång från både vardagsrum och matplats. Här finns tillfälle att uppgradera och renovera köket där du själv bestämmer planering och materialval. Ljust kök med vitt kakel ovan köksbänk. Flera skåp för förvaring, diskmaskin, ugn i arbetshöjd, kyl och frys i fullhöjd från 2018, fläkt och spis. Ljust målade väggar och matta i träimitation på golvet.
  Badrum
  Stilrent badrum från 2011. Matta i stenimitation på golvet och ljusa våtrumstapeter. Ett välplacerat fönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Tvättmaskin från 2020. Plats för badkar. Dusch, WC, handfatskommod med förvaring under och badrumsskåp med spegelluckor.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1983
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2018-09-05
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  107 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Vid entrén finns en porttelefon med kamera, som visar vem som står vid dörren via skärm på telefonen i lägenheten. Samtliga lägenheter förberedda för trygghetslarm (Telelarm). Hiss med teleskopdörrar och automatisk dörröppnare.
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Enen
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten med beteckning Sätuna 3:99 som bebyggdes år 1983. På fastigheten finns ett bostadshus med 2 trapphus med adresserna Södergatan 12 och 14. Ett sammanhängande hus med varierad hushöjd, en åttavåningsdel i väster, en sexvåningsdel i öster samt en sammanbindande lägre del i fyra våningar. Två entréer till trapphus A respektive B, båda med hiss.Detta är en +55-förening, vilket innebär att man måste ha fyllt 55 år för att kunna bli medlem. Föreningen har även en stor samlingslokal om 137 kvm med två balkonger med infravärme för medlemmarna. Här finns gott utrymme för större sällskap tillsammans med kök och tillhörande utrustning. Lokalen kan även användas för tillfällig övernattning. På föreningens mark finns ett trevligt lusthus och pergola med sitt- och grillplats i söderläge. Det finns även cykelställ, fruktträd och bärbuskar. Föreningen anordnar ofta träffar och aktiviteter. I sutterängplanet finns tvättstuga och förråd. Föreningens fastighetsförsäkring innehåller ett bostadsrättstillägg för samtliga medlemmars bostadsrättslägenheter, detta innebär att du inte behöver lägga till detta i din hemförsäkring. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSBs hemsida: http://www.hsb.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV:e via ComHem, grundutbud ingår. Internet (fiber) och telefon kan fås via ComHem. Bredbandsuttag finns i lägenheten.
  Parkering
  Det finns 19 st motorvärmarplatser som kan hyras för 125 kr/mån. Separat kö. (I dagsläget står ingen i kö till parkeringsplatserna, kontrollerat 2019-10-31) Det finns även gästparkering med 7 avgiftsfria platser, medlemmarna får ett gästkort som besökande kan använda. Därutöver ett antal avgiftsfria parkeringsplatser.
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 283 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägg i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  3,22286%
  Andel av årsavgift
  3,22286%
  Reparationsfond
  16 768 KR
  Total Driftskostnad
  6 000 kr/år
  El: 4 200 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnaderna är uppskattade. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I källarplanet finns lägenhetens förråd och tvättstuga. På föreningens mark finns ett trevligt lusthus och pergola med sitt- och grillplats i söderläge. Det finns även cykelställ, fruktträd och bärbuskar. Föreningen har en fin och stor samvarolokal på 137 kvm som är komplett möblerad och utrustad. Lokalen ligger i samma trapphus på vån 4. Samvarolokalen är utformad med 4 rum i fil, tillsammans med pentry, förråd, kapprum och WC som är anpassad för rörelsehindrade. Två inglasade balkonger (26 kvm) med infravärme finns i anslutning till lokalen.
 • Uteplats & balkong
  Lägenheten har ett stort och trivsamt uterum i soligt västerläge. Uterummet är isolerat och har öppningsbara fönster med persienner. Här ryms större möbler och inredning samt plats för växter. Det finns även eluttag för t.ex. belysning eller infravärme. Ljusa ytskikt med vitmålade väggar och tak och på golvet ligger en matta. Utgång från vardagsrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Södergatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station. Bussar går längs Södergatan. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
  Planlösning
  Alternativ planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 795 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uterum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum/Matplats
Uterum
Utsikt uterum
Hall
Hall
Klädkammare
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Kök
Kök
Utsikt matplats och kök
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning
Samvarolokal
Samvarolokal
Samvarolokal
Balkong, samvarolokal

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!