Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 14 (+55 boende)

Märsta
Stor gaveltvåa och möjlig trea i mycket trivsamt +55-hus i centralt läge. Hiss finns i huset, och från den 5:e våningen ges en häftig utsikt över omgivningarna. Balkongen om ca 13 kvm kan liknas med ett uterum som är isolerat och med öppningsbara fönster samt eluttag. Välskött lägenhet med ljusa och fina ytskikt i alla rum. Stort sovrum som rymmer större säng, skrivbord och har tre garderober. Entré via bred säkerhetsdörr och i hallen finns en klädkammare med inbyggt städskåp. Vardagsrummet är enkelt att möblera och gavelläget ger fönster i tre väderstreck. Matrum med plats för större matgrupp, och detta utrymme kan även göras om till ett extra sovrum. Trivsamt Marbodal-kök med ugn i arbetshöjd och välplacerade fönster ger fin utsikt även från kök och matrum. Det finns en reparationsfond om ca 4 772 kr som kan användas för reparationer och vitvaror i lägenheten. I huset finns en stor samlingslokal om 137 kvm som även kan användas som övernattningslägenhet. Bostadsrättsföreningen anordnar ofta gemensamma aktiviteter och träffar. På föreningens gård finns flera sittrupper och en fin pergola. Det finns gästparkeringar och till medlemmarnas parkeringar står i dagsläget ingen i kö. Från huset ligger både Märsta Station och Märsta Centrum på promenadavstånd. I och med detta finns bl.a. vårdcentral, livsmedelsbutik, restauranger, caféer och närservice nära till hands.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
69 KVM
Lgh nummer
14
Våning
5 av 7
Hiss
Ja
Avgift
4 516 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägg i hemförsäkringen.
Adress
Södergatan 14 (+55 boende)
Postnummer
19547
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  69 KVM
  Hall med klädkammare
  Entré via extra bred säkerhetsdörr från 2016. Här finns hatthylla med klädhängare och plats för skoställ samt övrigt möblemang. Klädkammare med hyllplan, klädhängare och ett inbyggt städskåp ger gott om förvaring. Ljusa tapeter på väggarna och en matta på golvet.
  Sovrum
  Sovrum som är enkelt att möblera och rymmer dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. Här finns även tre garderober. Nytapetserat 2019 med ljusa tapeter och på golvet ligger en matta.
  Vardagsrum
  Även vardagsrummet är enkelt att möblera och är en trevlig gemenskapsyta som sammanstrålar med matrum, kök och balkong. Här är även fönster i tre väderstreck vilket ger extra ljusinsläpp och rymd. Ekparkett på golvet och ljus tapet på väggarna.
  Matrum
  Matrum med plats för större matgrupp och en fin utsikt över grönska. Detta utrymme kan även göras om till ett extra rum för sovrum, gästrum eller kontor. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Kök
  Arbetsvänligt Marbodal-kök med välplacerat fönster som ger fin utsikt mot grönska. Köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänk. Flera skåp för förvaring, diskmaskin (2017), ugn i arbetshöjd (2013), kyl och frys i fullhöjd (2013), fläkt och spishäll. Ljust målade väggar och praktisk matta på golvet.
  Badrum
  Badrum med tvättmaskin och stort extra skåp för förvaring. Vägghängt badrumsskåp, stor spegel ovan handfat och WC. Dusch bakom vikbara duschdörrar i glas. Ett fönster ger extra ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Vitt kakel på väggarna och en ljus våtrumsmatta på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1983
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2018-09-05
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  107 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Vid entrén finns en porttelefon med kamera, som visar vem som står vid dörren via skärm på telefonen i lägenheten. Samtliga lägenheter förberedda för trygghetslarm (Telelarm). Hiss med teleskopdörrar och automatisk dörröppnare.
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Enen
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten med beteckning Sätuna 3:99 som bebyggdes år 1983. På fastigheten finns ett bostadshus med 2 trapphus med adresserna Södergatan 12 och 14. Ett sammanhängande hus med varierad hushöjd, en åttavåningsdel i väster, en sexvåningsdel i öster samt en sammanbindande lägre del i fyra våningar. Två entréer till trapphus A respektive B, båda med hiss.Detta är en +55-förening, vilket innebär att man måste ha fyllt 55 år för att kunna bli medlem. Föreningen har även en stor samlingslokal om 137 kvm med två balkonger med infravärme för medlemmarna. Här finns gott utrymme för större sällskap tillsammans med kök och tillhörande utrustning. Lokalen kan även användas för tillfällig övernattning. På föreningens mark finns ett trevligt lusthus och pergola med sitt- och grillplats i söderläge. Det finns även cykelställ, fruktträd och bärbuskar. Föreningen anordnar ofta träffar och aktiviteter. I sutterängplanet finns tvättstuga och förråd. Föreningens fastighetsförsäkring innehåller ett bostadsrättstillägg för samtliga medlemmars bostadsrättslägenheter, detta innebär att du inte behöver lägga till detta i din hemförsäkring. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSBs hemsida: http://www.hsb.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV:e via ComHem, grundutbud ingår. Internet (fiber) och telefon kan fås via ComHem. Bredbandsuttag finns i lägenheten.
  Parkering
  Det finns 19 st motorvärmarplatser som kan hyras för 125 kr/mån. Separat kö. (I dagsläget står ingen i kö till parkeringsplatserna, kontrollerat 2019-10-31) Det finns även gästparkering med 7 avgiftsfria platser, medlemmarna får ett gästkort som besökande kan använda. Därutöver ett antal avgiftsfria parkeringsplatser.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 516 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägg i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  2,80768%
  Andel av årsavgift
  2,80768%
  Reparationsfond
  4 772 KR
  Total Driftskostnad
  5 938 kr/år
  El: 4 000 KR
  Elförbrukning: 1110 kWh
  Försäkring: 1 938 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I källarplanet finns lägenhetens förråd och tvättstuga. På föreningens mark finns ett trevligt lusthus och pergola med sitt- och grillplats i söderläge. Det finns även cykelställ, fruktträd och bärbuskar. Föreningen har en fin och stor samvarolokal på 137 kvm som är komplett möblerad och utrustad. Lokalen ligger i samma trapphus på vån 4. Samvarolokalen är utformad med 4 rum i fil, tillsammans med pentry, förråd, kapprum och WC som är anpassad för rörelsehindrade. Två inglasade balkonger (26 kvm) med infravärme finns i anslutning till lokalen.
 • Balkong
  Lägenheten har en mycket stor och trivsam balkong i soligt västerläge. Balkongen är isolerad och har öppningsbara fönster med persienner och kan liknas med ett uterum. Här ryms större möbler och inredning samt plats för växter. Det finns även eluttag för t.ex. belysning eller infravärme. Ljusa ytskikt med vitmålade träpaneler, väggar och tak och på golvet ligger en matta. Utgång från vardagsrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Södergatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station. Bussar går längs Södergatan. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 550 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!