Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Skolgatan 1D, 0,5 tr

Märsta
Tvåa på endast 0,5 tr på populära Skolgatan och i ett av Märstas mest centrala lägen med närhet till både Märsta Centrum och Märsta Station! Stabil förening med låga avgifter. I hela lägenheten går enhetliga och ljusa ytskikt som ljust målade väggar tillsammans med trälaminat- och ekparkettgolv. Charmen från byggåret består med högt i tak, originalbeslag på garderobsdörrar och ett fint ekparkettgolv i vardagsrummet. Kök i vitt med vitt kakel och bänkskiva i ek och med matplats för 4-6 personer. Stort sovrum som rymmer det mesta och här finns även två stora dubbelgarderober. Hall med gott om svängrum och en platsbyggd garderob som ger bra förvaring. Stambytt badrum med badkar. Vardagsrum med utgång till balkongen i fint läge mot grönska. Hall med säkerhetsdörr. Föreningen har 2019 installerat nya 3-glasfönster och balkongdörrar, nya balkonger, putsat fasaden samt renoverat tak. Nyligen har även dränering avslutats och återställande av tomten. Här bor du samtidigt i en stabil HSB-förening med låg avgift och som nyligen sålt av flera hyresrätter vilket gett stora intäkter för föreningen. Märsta Station har kommunikationer mot Stockholm, Uppsala, Sigtuna och Arlanda. I området finns livsmedelsbutik, närservice och restauranger. I Märsta Centrum finns shopping, restauranger, caféer och närservice.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
57 KVM
Lgh nummer
28
Våning
1 av 3
Avgift
3 191 KR
inkl värme, va och kabel-TV
Adress
Skolgatan 1D, 0,5 tr
Postnummer
19534
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  57 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för möblering och avhängning. Bra förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob med överskåp. Ljust målade väggar och trälaminat på golvet.
  Kök
  Trivsam kök med plats för matbord för 4-6 personer. Köket går i vitt med kromade handtag och ett fint matchande kakel ovan köksbänk. Bänkskiva i ek och diskho i vitt porslin. Här finns diskmaskin, ugn med spishäll, fläktkåpa i rostfritt och kyl/frys. Trälaminat på golvet och ljust målade väggar.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum som är enkelt att möblera. Rymmer både TV-hörna och extra matgrupp samt övriga möbler. Utgång till balkongen med sitt fina läge mot grönska. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Alla fönster och balkongdörren i lägenheten är nya från 2019.
  Sovrum
  Stort sovrum som rymmer det mesta som dubbelsäng, nattduksbord, garderober och skrivbord. Här finns en platsbyggd dubbelgarderob med överskåp samt en extra dubbelgarderob med skjutdörrar. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Stambytt badrum 2005-2006 med kakel på väggarna och klinker på golvet. Badkar och ny handfatskommod från 2022. Badrumsskåp med spegelluckor och handdukstork.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1954
  Fönster
  3.glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2018-08-28
  Energideklaration
  Utförd
 • Förening
  Namn
  HSB.s brf Ärlinghundra i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sigtuna Märsta 1:133 som bebyggdes år 1954. Det finns totalt 63 lägenheter samt 3 lokaler (varav en lokal är upplåten som bostadsrätt). Bostadsrättsföreningen bildades 2014. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. Bostadsrättsföreningen får ta ut överlåtelseavgift av bostadsrättshavaren med högst 3,5 procent av prisbasbeloppet. Bostadsrättsföreningen får ta ut en pantsättningsavgift av bostadsrättshavaren med högst 1,5 procent av prisbasbeloppet. Prisbasbeloppet bestäms enligt socialförsäkringsbalken och fastställs för överlåtelseavgift vid ansökan om medlemskap och för pantsättningsavgift vid underrättelse av pantsättning. Läs mer på https://www.hsb.se/norrastorstockholm/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Samtliga lägenheter är försedda med uttag för bredband från Comhem Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften
  Parkering
  Det finns 27 parkeringsplatser, kösystem tillämpas Det finns 8 st garage, kösystem tillämpas
  Renoveringar
  2021 Markjobb, dvs dränera runt hela fastigheten och se över utomhusmiljön 2020 Byttes stamledningen för avlopp 2019 Nya 3-glasfönster, putsning av fasad, nya balkonger samt renovering av tak 2018 Installation av sopkärl, brandvarnare i samtliga lägenheter, branddörr mellan pannrum och källare 2017 - Byte av expansionskärl och värmeväxlare 2009 - En del fönster målade 2008 - Tvättstugor renoverade med ny maskinell utrustning 2005 -2006 Stambyte gjort och då renoverades även alla badrum 2002 - Byggnadens grund mot gatan är dränerad och isolerad
  Övrigt
  Det finns två tvättstugor, en som man bokar via tvättlås och en som kallas för spontan tvättstuga vilket innebär om den är ledig behöver man inte boka in den i förväg. Här finns även ett stort torkrum och separat mangelrum. Se Brf Ärlinghundra information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/arlinghundra/
  Överlåtelseavgift
  1 208 KR
  Pantsättningsavgift
  483 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 191 KR inkl värme, va och kabel-TV
  Andel i föreningen
  1,55431%
  Total Driftskostnad
  4 650 kr/år
  El: 3 150 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren. Tvättstuga finns i källaren. Cykelförråd finns i källaren.
 • Balkong
  Balkong med mycket rogivande läge och fin utsikt mot grönska. Tack vare läget i söder ges sol långa dagar.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Centrum och Märsta Station. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Skolgatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) och går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 675 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Badrum
Balkong
Balkong
Balkong
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!