Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Skolgatan 1D

Märsta
Renoveringstillfälle! Nu finns chansen att förvärva en mycket populär typ av tvåa med låg avgift på Skolgatan och i ett av Märstas mest centrala lägen med närhet till både Märsta Centrum och Märsta Station! Här kan du välja dina egna val av ytskikt på golv och väggar, planera ett nytt kök och skapa ditt egna drömboende. Förutsättningarna till en riktigt trivsam lägenhet finns redan med en bra planlösning som erbjuder ett rymligt kök med matplats, stort sovrum med flera möbleringsmöjligheter och ett stort vardagsrum med utgång till balkongen i söder. Badrummet är stambytt med klinkergolv och kakel på väggarna. I hallen finns plats för garderober och mindre möblering. Lägenheten har säkerhetsdörr. Föreningen har 2019 installerat nya 3-glasfönster och balkongdörrar, nya balkonger, putsat fasaden samt renoverat tak. Här bor du samtidigt i en stabil HSB-förening med låg avgift och som nyligen sålt av flera hyresrätter vilket gett stora intäkter för föreningen. Märsta Station har kommunikationer mot Stockholm, Uppsala, Sigtuna och Arlanda. I området finns livsmedelsbutik, närservice och restauranger. I Märsta Centrum finns shopping, restauranger, caféer och närservice.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
57 KVM
Lgh nummer
36
Våning
1 av 3
Avgift
3 068 KR
inkl värme, va och kabel-TV
Adress
Skolgatan 1D
Postnummer
19534
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  57 KVM
  HALL
  Inbjudande hall med säkerhetsdörr. Rymlig och med plats för hatthylla, skoställ och övriga möbler. En platsbyggd garderob med överskåp ger bra extra förvaring. Målade väggar, plastmatta på golvet.
  KÖK
  Kök med matplats för 4 personer. Vita skåpluckor med ljust mosaikkakel. Rostfri diskbänk. Ugn med spishäll och en minde frys. Målade väggar, plastmatta på golvet. Ta chansen att planera och skapa ditt egna drömkök precis som du vill ha det! Välj dina egna materialval och planlösning. Här finns utrymme för det mesta i form av maskiner och skåp för förvaring.
  VARDAGSRUM
  Vardagsrum målade väggar och en mönstrad fondtapet, parkett på golvet. Här ryms både TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Utgång till en balkong i söder. Det höga läget ger fri utsikt mot horisont och sol långa dagar. Alla fönster och balkongdörren i lägenheten är nya från 2019.
  SOVRUM
  Sovrum med målade väggar och en mönstrad fondtapet. ljusa tapeter, parkett på golvet. Här finns även två rymliga och platsbyggda garderober med överskåp.
  BADRUM
  Stambytt och renoverat badrum 2005-2006. Vitkaklade väggar med grå rand tillsammans med ett grått klinkergolv. WC, handfat med spegelskåp ovanför och badkar samt en handdukstork.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1954
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-08-28
  Energideklaration
  Utförd
  Övrigt
  Nya 3-glasfönster och putsning av fasad samt nya balkonger har skett under 2019
 • Förening
  Namn
  HSB.s brf Ärlinghundra i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sigtuna Märsta 1:133 som bebyggdes år 1954. Det finns totalt 63 lägenheter samt 3 lokaler (varav en lokal är upplåten som bostadsrätt). Bostadsrättsföreningen bildades 2014. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. Bostadsrättsföreningen får ta ut överlåtelseavgift av bostadsrättshavaren med högst 3,5 procent av prisbasbeloppet. Bostadsrättsföreningen får ta ut en pantsättningsavgift av bostadsrättshavaren med högst 1,5 procent av prisbasbeloppet. Prisbasbeloppet bestäms enligt socialförsäkringsbalken och fastställs för överlåtelseavgift vid ansökan om medlemskap och för pantsättningsavgift vid underrättelse av pantsättning. Läs mer på https://www.hsb.se/norrastorstockholm/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Samtliga lägenheter är försedda med uttag för bredband från Comhem Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften
  Parkering
  Det finns 27 parkeringsplatser, kösystem tillämpas Det finns 8 st garage, kösystem tillämpas
  Renoveringar
  2021 Under våren planerar föreningen markjobb, dvs dränera runt hela fastigheten och se över utomhusmiljön 2020 Byttes stamledningen för avlopp 2019 Nya 3-glasfönster, putsning av fasad, nya balkonger samt renovering av tak 2018 Installation av sopkärl, brandvarnare i samtliga lägenheter, branddörr mellan pannrum och källare 2017 - Byte av expansionskärl och värmeväxlare 2009 - En del fönster målade 2008 - Tvättstugor renoverade med ny maskinell utrustning 2005 -2006 Stambyte gjort och då renoverades även alla badrum 2002 - Byggnadens grund mot gatan är dränerad och isolerad
  Ekonomi
  Föreningen höjde månadsavgiften med 2,5 % 2021.
  Övrigt
  Det finns två tvättstugor, en som man bokar via tvättlås och en som kallas för spontan tvättstuga vilket innebär om den är ledig behöver man inte boka in den i förväg. Här finns även ett stort torkrum och separat mangelrum. Se Brf Ärlinghundra information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/arlinghundra/
  Överlåtelseavgift
  1 190 KR
  Pantsättningsavgift
  476 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 068 KR inkl värme, va och kabel-TV
  Andel i föreningen
  0,01687%
  Total Driftskostnad
  4 500 kr/år
  El: 3 000 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag. Driftskostnaderna är uppskattade för denna bostad.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Rymlig balkong i söder. Ett förråd som tillhör lägenheten finns i källaren med nr 36 Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren.
 • Balkong
  Balkong med mycket rogivande läge och fin utsikt mot grönska. Tack vare läget i söder ges sol långa dagar. Det höga läget ger fri utsikt mot horisont.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Centrum och Märsta Station. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Skolgatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) och går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 475 000 KR

Visningar

Söndag 11/4 kl 13:00 - 13:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Tisdag 13/4 kl 17:30 - 18:00
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Framsida
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Hall
Hall
Kök
Vardagsrum
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Balkong
Från balkong
Från balkong
Framsida
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!