Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 20C

Märsta
Gaveltrea på populära Sätunavägen, endast en trappa upp och med stor inglasad balkong i lugnt läge. Mycket trivsam planlösning där gavelläget ger fönster i tre väderstreck och extra ljusinsläpp. Två rymliga lättmöblerade sovrum samt ett stort vardagsrum med fönster i två väderstreck som rymmer både TV-hörna, extra matplats och övriga möbler. Kök med bra förvaringsmöjligheter och egen matplats samt utgång till balkongen. I hallen finns totalt tre garderober och en klädkammare för extra förvaring. Stamrenoverat badrum som tack vare gavelläget får ett fönster. Lägenhetens förråd och cykelförråd finns i samma hus och tvättstugan finns bekvämt i huset bredvid, nr 24. I hus 24 ligger även bastu med relaxrum och ett gym. Här bor du centralt med promenadavstånd till både Märsta station och Märsta Centrum i ett lugnt och trivsamt område med naturen inpå knuten. Stabil HSB-förening som de senaste åren investerat i bl.a. bergvärme och solceller.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
70 KVM
Lgh nummer
25
Våning
1 av 3
Avgift
4 361 KR
Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och BR-tillägget i hemförsäkringen.
Adress
Sätunavägen 20C
Postnummer
19541
Ort
Märsta
Område
Märsta - Sätuna
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  70 KVM
  Hall
  Hall med mycket bra förvaringsutrymmen. Här finns totalt tre garderober, alla platsbyggda och med överskåp, och även en klädkammare. Det finns plats för klädhängare och skoställ samt övriga möbler. På golvet ligger trälaminat och på väggarna sitter en ljus tapet. Här sitter även en modernare elcentral med automatsäkringar.
  Kök
  Mycket trivsamt kök med goda förvaringsmöjligheter i flera skåp och bra arbetsytor. Här finns tillfälle att skapa ett kök precis som du vill ha det där ytan tillåter bred fantasi och utrymme för matplats och matbord. Från köket nås även den stora och inglasade balkongen vilket bjuder in till avkoppling och en trevlig plats för måltider. Kyl/frys, fläkt samt extra bred ugn och spis. På golvet ligger en matta och väggarna är vitmålade.
  Vardagsrum
  En mycket trivsam gemenskapsyta där gavelläget ger hela lägenheten ett lyft med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet är enkelt att möblera och rymmer tv-hörna, extra matbord och övriga möbler. Trälaminat på golvet och ljus tapet på väggarna.
  Sovrum 1
  Sovrum som är lätt att möblera och kan även kan användas som kontor eller gästrum. Trälaminat på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Sovrum 2
  Det större sovrummet som passar bra som master bedroom. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som byråer eller förslagsvis en helväggsgarderob. Trälaminat på golvet och tapeter på väggarna.
  Badrum
  Stamrenoverat badrum som tack vare gavelläget får ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Här finns WC, dusch och handfat med badrumsskåp. Våtrumsmatta på golvet och kakel på väggarna. Här finns möjlighet att göra ett större badrum genom att ta ytan från klädkammaren som ligger bredvid.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1963
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme med stöd från fjärrvärme och solceller på taken
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  131 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Lägenhetens källarförråd finns i samma hus och det gör även ett cykelförråd. Från källaren når man gatuplan via separat utgång vilket är praktiskt för cykel och tillgång till förråden. Tvättstugan finns bekvämt i huset bredvid, nr 24. I hus 24 ligger även bastu med relaxrum och ett gym.
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Dragonen
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:188 och 3:189 som byggdes år 1963. Föreningen har nyligen investerat i bl.a bergvärme och solceller med ambitioner att bli energieffektiva och miljövänliga. På detta sätt producerar föreningen sin egen el och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Föreningen har 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen: 19 A-E, 20 A-C, 21 A-E, 22 A-C, 23 A-D, 24 A-E. - Lägenheter: 180 st, - Lokaler och förråd: 85 st (varav 2 st med bostadsrätt) - Varmgarage: 32 st, hyrs för 485 kr/mån - Kallgarage: 45 st, hyrs för 364 kr/mån (de nya hyrs för 391 kr/mån) - Motorvärmarplatser: 32 st, hyrs för 189 kr/mån På föreningens mark finns flera trevliga gårdar med goda utrymmen för lek, avkoppling samt mat- och grillplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu på Sätunavägen 24A med relaxavdelning samt ett gym. - För medlemmarna finns extra förråd och lokaler för hobby att hyra. 5 tvättstugor med modern utrustning (2 tvättmaskiner i varje tvättstuga) samt en grovtvättstuga med torkrum. -Föreningen har sedan 2013 en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Bostadsrättstillägget kommer fr.o.m den 1/1 år 2020 inte att ingå i avgiften. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägget i hemförsäkringen. Avgift 190 kr/mån för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Avgift för grundutbudet för kabel-TV, bredband samt telefoni: 190 kr/mån. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget.
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 500 kr/år (2017), med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Är man besökande löser man sin P-biljett och parkerar där det finns en ledig plats.
  Renoveringar
  Se bifogad årsredovisning. Gjorda renoveringar: 2010-2012 relining av avloppsstammar 2010-2014 Byte av vattenrör 2015 Större balkonger samt inglasning 2017 -Exteriörbelysning, fönsterrenovering eller fönsterbyte 2018 Målning av trapphus, vipportar (varmgarage), installation av bergvärme och solceller.
  Övrigt
  För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/dragonen/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 361 KR Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och BR-tillägget i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  0,55305%
  Andel av årsavgift
  0,55305%
  Reparationsfond
  3 201 KR
  Total Driftskostnad
  2 711 kr/år
  El: 1 740 KR
  Försäkring: 971 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har gruppavtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och baseras på varje boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Balkong
  Stor och inglasad balkong i sydvästläge med eftermiddags- och kvällssol. Perfekt läge som är privat och lugnt. Glaset kan skjutas undan helt och balkongen rymmer sittgrupper eller matbord och växter.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan. Nära Märsta Station och Sätuna Torg som erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och caféer. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 595 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!