Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 17A

Märsta
Sällsynt välrenoverad 4:a från 2019 på populära Sätunavägen med två ingångar från trapphuset! Här är det bara att flytta in i en exklusivt och stilfullt renoverad lägenhet där allt är nytt. Man har samtidigt ändrat lägenhetens planering vilket ger en unik planlösning med både större utrymmen och ännu mer ljusflöde. Genom hela lägenheten går enhetliga ljusa ytskikt som vitmålade väggar och ett vitt trälaminatgolv. Köket har breddats för mer yta och har en komplett maskinpark samt klinkergolv. Badrummet har en ny planering vilket ger en trivsammare yta med mer svängrum tillsammans med golvvärme, handdukstork och stilren inredning. Infällda spotlights i taket i hall, kök, badrum och gäst-WC. Från vardagsrummet nås den stora och inglasade balkongen i söder med sol hela dagen och fin utsikt över innergården. Med två ingångar från trapphuset finns möjlighet till tonårsrum, uthyrningsdel eller generationsboende. I samma hus finns tvättstuga och lägenhetens förråd. Det finns även cykelförråd i huset och i huset bredvid finns föreningens bastu. På populära Sätunavägen bor du centralt med kort promenadavstånd till både Märsta station och Märsta Centrum i ett lugnt och trivsamt område med naturen inpå knuten. Från Märsta Station tar du dig till Stockholms C och Uppsala C på ca 20-25 min och till Arlanda Flygplats på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
90 KVM
Våning
2 av 3
Avgift
6 620 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband.
Adress
Sätunavägen 17A
Postnummer
19546
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  90 KVM
  Hall
  Redan i hallen presenterar sig den nyrenoverade och moderna standarden, där planlösningen ändrats något för att släppa igenom mer ljus och ge större svängrum. I taket sitter infällda spotlights och rörledningarna som annars syns i lägenheterna på Sätunavägen har snyggt byggts in. En ny elcentral har installerats. Stilrena och ljusa ytskikt med vitmålade väggar och ett vitt trälaminat på golvet som går enhetligt i hela lägenheten. Lägenheten har även en mindre hall med egen ingång och WC, vilket fungerar perfekt för uthyrning, tonårsrum eller generationsboende.
  Kök
  Hela köket är nytt från 2019. Även kökets planlösning har ändrats för att få mer utrymme. Infällda spotlights i taket och ett både praktiskt och snyggt klinkergolv. Köket går i en fin grå ton med vitt facetterat kakel ovan köksbänken och vitmålade väggar. Det finns även vitrinskåp. Komplett maskinpark från 2019 med induktionsspis, fläkt, ugn, micro och diskmaskin. Plats för matgrupp för 4-6 personer. Bakom en av skåpdörrarna är en tvättmaskin inbyggd, vilket ger mer utrymme i badrummet.
  Vardagsrum
  Ingången till vardagsrummet från hallen har öppnats upp helt vilket ger mer ljus och rymd till hela lägenheten. Rymligt vardagsrum med plats för både TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Utgång till den stora och inglasade balkongen som med sitt söderläge får sol långa dagar. Fin utsikt över innergården och grönska. Samma vita trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Även badrummet är helt nytt sedan 2019 och är exklusivt renoverat med en helt ny planlösning som är mer praktisk och med mer svängrum! Stilrena detaljer som infällda spotlights i taket och inga synliga rör. Bred handfatskommod med tillhörande förvaring och stor spegel ovan. Golvvärme och handdukstork.
  Gäst-WC
  Gäst-WC:n är också renoverad 2019 med ny WC-stol, nytt handfat och nya skåp. Vitmålade väggar och ett matchande klinkergolv. Infällda spotlights i taket.
  Sovrum 1
  Alla lägenhetens rum är rymliga och enkla att möblera. Sovrum 1 nås från den lilla hallen och fungerar perfekt som uthyrningsdel, tonårsrum eller generationsboende tack vare den egna ingången från trapphuset och gäst-WC:n i hallen. Vitt trälaminatgolv och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och dörren till vardagsrummet har stängts vilket ger fler möbleringsmöjligheter. Vitt trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 3
  Stort sovrum med flera möbleringsmöjligheter. Vitt trälaminat på golvet och vitmålade väggar. Dubbelgarderob?
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1964
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  132 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Husaren
  Allmänt om föreningen
  Föreningen Husaren äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:187 belägna på Sätunavägen. De fem bostadshus är byggda 1964 och har adresserna Sätunavägen: 9 A-C, 11 A-D, 13 A-F, 15 A-E, 17 A-D. Gårdarna mellan husen är smakfullt planerade med träd, buskar och rabatter. Vidare finns det 2 grillplatser med lusthus, lekplatser och en boulebana. I föreningen finns 164 lägenheter med en total yta om 10 982 kvm. Föreningens medlemmar kan nyttja den gemensamma bastun. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB:s hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV:e via Comhem. HSB Husaren har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Telenor. De tjänster som ingår är bredband 500/500 Mbit/s och telefoni
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 800 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Är man besökande löser man sin P-biljett och parkerar där det finns en ledig plats. - 47 varmgarage. Kan hyras för 400 kr/mån - 31 kallgarage. Kan hyras för 315 kr/mån - 24 motorvärmarplatser. Kan hyras för 125 kr/mån - 4 husvagnsplatser. Det finns även flera parkeringsplatser som går att hyra.
  Renoveringar
  2010-2012 Relining 2010-2014 Byte av vattenrören 2015 - Större balkonger samt inglasning 2017 - Exteriörbelysning, fönsterrenovering eller fönsterbyte 2018 - Målning av trapphus, vipportar (varmgarage), bergvärme. Gårdsrenovering. Byte av 4 tvättmaskiner. 2019 - Renovering av husgavlar 2021 - Hustak 2022-2023 - Bytt fönster Planerade renoveringar: Se över ventilation och skalskydd (kontrollerat 2023-08-16).
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-11).
  Övrigt
  Brf Husaren information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/husaren/
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 620 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband.
  Andel i föreningen
  0,80881%
  Andel av årsavgift
  0,80881%
  Reparationsfond
  1 555 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskulder
  Total Driftskostnad
  6 228 kr/år
  El: 3 972 KR
  Försäkring: 2 256 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag. Föreningen har ett fördelaktigt kollektivt upphandlat avtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma hus finns tvättstuga och lägenhetens förråd. Det finns även cykelförråd i huset med utgång till gatan. I hus 13, precis bredvid detta hus, finns en grovtvättstuga och även bastu.
 • Balkong & parkering
  Stor och inglasad balkong i söderläge med sol långa dagar, utgång från vardagsrummet. Utsikt över föreningens innergård och grönska. Glaset kan skjutas undan helt och balkongen rymmer sittgrupper eller matbord och växter. På föreningens innergård finns trevliga uteplatser och grillplatser.
  Parkering
  Det finns ett 100-tal parkeringsplatser på Sätunavägen, utöver parkerings- och garageplatserna som är uthyrda. Som boende kan man köpa ett parkeringstillstånd för 800 kr/år och får då nyttja alla parkeringsplatser på Sätunavägen som kräver tillstånd. Samma parkeringsplatser kan gäster använda med tillstånd eller betalparkering. Det finns även kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägens huvudled.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan med F-6. Förskolan Smedjan finns på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen, som är en fristående förskola. Förskolan Skutan och Lyan ligger bredvid Norrbackaskolan på Odensalavägen och Ekorrvägen. Arlandagymnasiet finns nära och i Sigtuna finns Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Nära Märsta Station och Sätuna Torg. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping. Sätuna Torg genomgår just nu en totalrenovering där ett nytt torg planeras med nya affärslokaler och verksamheter.
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
2 295 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 1
Gäst-WC
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!