Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 16A

Märsta
Superfin gavel-trea på populära Sätunavägen! Gavelläget ger extra ljus och rymd till lägenheten och här har träffsäkra renoveringar gjorts med fina detaljer som ger lägenheten en extra fin karaktär. Köket från Puustelli har riktig stenskiva i granit och rostfria maskiner. Badrummet är helkaklat och har tack vare gavelläget ett extra fönster. Vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till den stora och inglasade balkongen i soligt sydväst-läge. Hall med säkerhetsdörr, klinkergolv, två inbyggda garderober samt en klädkammare. Två stora sovrum som är enkla att möblera och klädkammaren används idag som barnrum. I hall, sovrum 1 och vardagsrum sitter höga golvlister tillsammans med fina taklister och elementskydd med blombrädor . Genomgående i lägenheten sitter ljusa och moderna ytskikt tillsammans med trälaminat- och ekparkettgolv. Det höga läget ger extra ljus till lägenheten och fri utsikt från alla rum. En reparationsfond på 3 132 kr finns att nyttja för renovering av lägenheten om så önskas. I samma hus finns lägenhetens källarförråd och cykelförråd med egen utgång till gatan. Tvättstugan ligger precis i huset bredvid, nr 18, och på andra sidan gården finns föreningens bastu. På föreningens innergård finns trevliga uteplatser och grillplatser. Föreningen har flera alternativ till parkeringsplatser och besöksparkeringar. Här bor du centralt med kort promenadavstånd till både Märsta station och Märsta Centrum i ett lugnt och trivsamt område med naturen inpå knuten. Från Märsta Station tar du dig till Stockholms C och Uppsala C på ca 20-25 min och till Arlanda Flygplats på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
70.5 KVM
Lgh nummer
226
Våning
3 av 3
Avgift
5 023 KR
Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Adress
Sätunavägen 16A
Postnummer
19541
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  70.5 KVM
  Hall
  Entré via säkerhetsdörr. Praktisk och välkomnande hall med klinkergolv som övergår till trälaminat. Plats för hatthylla, klädhängare och skoställ. Bra extra förvaring ges även i två inbyggda garderober, där den ena ligger utanför sovrum 1. Klädkammaren används idag som barnrum och är en bra förvaringsyta. Belysning från infällda spotlights i taket och ljusa tapeter på väggarna. Höga vita golvlister som även går in i vardagsrummet och sovrum 1 ger hela lägenheten en extra fin karaktär.
  Vardagsrum
  Mycket trivsamt vardagsrum med fönster i två väderstreck tack vare gavelläget och utgång till den inglasade balkongen. Även vardagsrummet har fått en fin interiör med höga golvlister, matchande taklister och elementskydd med blombrädor. Gavelläget ger extra ljus och rymd och här ryms både TV-hörna, extra matgrupp vid ena fönstret och övriga möbler. Balkongen har sydväst-läge med sol långa dagar och med fin utsikt över innergård. Inglasad med skjutbara fönster, heltäckningsmatta och rullgardiner på alla fönster. I vardagsrummet ligger ekparkett på golvet och målade väggar samt ljus tapet.
  Kök
  Helrenoverat, ljust och stilrent kök från Puustelli, snyggt matchat med rostfira maskiner och handtag i borstat stål samt bänkskiva i riktig granitsten. Här finns många skåp och lådor som ger bra förvaringsutrymmen och på de båda köksbänkarna finns gott om arbetsyta. I köket finns även plats för matgrupp vid fönster för 4-6 personer. Diskmaskin och ugn med spishäll är nya från 2017. Inbyggd micro, kyl/frys och fläkt ovan spis. Vitt kakel ovan köksbänk, vitmålade väggar och trälaminatgolv.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkel att inreda och rymmer dubbelsäng med nattduksbord. Här finns en helväggsgarderob med skjutdörrar som ger bra extra förvaring. Fint inrett sovrum med höga golvlister och matchande taklister samt matchande innerdörr mot garderobsdörrar. Elementskydd med blombräda vid fönstret och det höga läget ger insynsskydd och fri utsikt. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och har tack vare det höga läget fri utsikt och bra insynsskydd. Trälaminatgolv och ljusa tapeter på väggarna.
  Badrum
  Helrenoverat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Tack vare gavelläget får badrummet även ett extra fönster. Tvättmaskin och uppvärmd handdukstork finns. Dusch bakom vikbar duschdörr i frostat glas. Bred handfatskommod med tillhörande förvaring under och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning ovan. Det finns även ett extra badrumsskåp.
  Klädkammare/Barnrum
  Inredd klädkammare som i dagsläget används som barnrum. Kan även användas som kontor och förvaringsutrymme. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1962
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  132 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Kabel-TV via ComHem och internetanslutning via Bredbandsbolaget/ComHem. Ingår i månadsavgiften.
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Arenberga
  Allmänt om föreningen
  Föreningen bildades år 1962 vilket även är byggnadernas byggår. Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:187. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen 8 A-C, 10 A-C, 12A-D, 14 A-E, 16 A-F, 18 A-D. -Lägenheter : 228 st -Lokaler och förråd: 27 st -Varmgarage: 39 st, 500 kr/mån -Kallgarage: 42 st, 300 kr/mån -P-platser med motorvärmare: 20 st, 180 kr/mån -3 st husvagnsplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu. - Tvättstugor finns i hus 12 och hus 18. I hus 16 finns en grovtvättstuga. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB:s hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/ Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 %, 2017, 2018 och 2019.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni. För detta betalar medlemmarna 190 kr/mån, en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften.
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 750 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Besökare parkerar på samma parkeringsplatser mot avgift (P-automat, 2 kr/tim eller 20kr/dygn).
  Renoveringar
  2019 - Renovering av husgavlar 2018 - Två nya torkskåp 2018 - Gårdsrenovering slutförts 2018 - Byte av samlingsledningen för avlopp på Sätunavägen 10 2017 - Total upprustning av gården. Två nya tvättmaskiner. 2016 - Nya balkonger. 2016 - OVK och rensning av ventilationskanaler. 2015 - Termostatventiler och byte av stamventiler. 2013-2014 - Vattenrörs-byte 2011 - Samtliga brandvarnare utbytta 2011-2012 - Relining av stammar Föreningen har en 20-årig underhållsplan som uppdateras löpande: - Fönsterrenovering år 2022. - Ventilation 2022. - Fortsatt renovering av husgavlar år 2020. För ytterligare information se bifogad årsredovisning
  Ekonomi
  Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 % 2017, 2018 och 2019.
  Övrigt
  Brf Arenbergas hemsida: www.hsb.se/arlanda/brf/arenberga/
  Överlåtelseavgift
  1 190 KR
  Pantsättningsavgift
  476 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 023 KR Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Andel i föreningen
  0,54235%
  Andel av årsavgift
  0,54235%
  Reparationsfond
  3 132 KR
  Total Driftskostnad
  6 000 kr/år
  El: 4 200 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag. Föreningen har ett fördelaktigt kollektivt upphandlat avtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett källarförråd hör till lägenheten och finns i samma hus. Cykelförråd med egen utgång till gatan finns i huset. Tvättstuga finns i huset bredvid, port 18. I port 14 på andra sidan gården finns bastu.
 • Balkong & parkering
  Stor och inglasad balkong med utgång från vardagsrummet. Fin utsikt från det höga läget över föreningens innergård. Söderläget ger sol långa dagar. Heltäckningsmatta på golvet och skjutbara fönster med rullgardiner på alla fönster.
  Parkering
  Det finns ett 100-tal parkeringsplatser på Sätunavägen, utöver parkerings- och garageplatserna som är uthyrda. Som boende kan man köpa ett parkeringstillstånd för 750 kr/år och får då nyttja alla parkeringsplatser på Sätunavägen som kräver tillstånd. Samma parkeringsplatser kan gäster använda med tillstånd eller betalparkering. Det finns även kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägens huvudled.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan med F-6. Förskolan Smedjan finns på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen, som är en fristående förskola. Förskolan Skutan och Lyan ligger bredvid Norrbackaskolan på Odensalavägen och Ekorrvägen. Arlandagymnasiet finns nära och i Sigtuna finns Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Nära Märsta Station och Sätuna Torg som erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och caféer. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 795 000 KR

Visningar

Söndag 11/4 kl 12:30 - 13:00
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Måndag 12/4 kl 17:15 - 17:45
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Hall
Extra rum/Klädkammare
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!