Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sågvägen 3

Rosersberg
Villa i bästa läge i populära Rosersberg! På de väl tilltagna kvadratmetrarna erbjuds en häftig och trivsam planlösning med hög funktion! Bland annat finns tre stora sovrum och fler kan skapas. Ljus och trivsam planlösning med högt i tak vid entré, vardagsrum och kontor med härligt ljusgenomsläpp. Stort vardagsrum som erbjuder flera möbleringsmöjligheter och rymmer det mesta. Det finns även ett allrum i källaren med direktanslutning till relaxavdelningen med dusch och bastu. Utöver relaxavdelningen som finns ett helrenoverat badrum och en helrenoverad WC. Välplacerat kontor vid hallen. Påkostat och genomtänkt kök med mycket god arbetsyta på stor köksbänk. Det finns även bra förvaringsmöjligheter i flera skåp och maskinparken är komplett. I anslutning till köket finns en matsal som i sin tur har utgång till den stora altanen som har sol långa dagar tack vare söderläget. I källaren finns en groventré vilket möjliggör uthyrningsdel eller generationsboende. Här finns även en tvättstuga. Bergvärme är installerad och fiber är draget in i huset. Tomt med plana gräsytor som ger flera möjligheter för lek och rekreation. Uppfart med plats för 2-3 bilar och carport med el för motorvärmare. Det finns även förråd i carporten och på baksidan av huset. Här bor du med en kort promenad till Rosersbergs station där pendeltåget ta dig till Stockholm och Uppsala på ca 30 min eller Arlanda på ca 20 min. I Rosersberg bor du i lugna områden med närhet till Mälaren och fina natur- och strövområden.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
6 ROK
Sovrum
3
Boarea
112 KVM
Biarea
99 KVM
Fastighetsbeteckning
Rosersberg 10:104
Tomtarea
1034 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Sågvägen 3
Postnummer
19571
Ort
Rosersberg
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea + Biarea
  112 KVM + 99 KVM
  Hall
  Husets häftiga planlösning med takhöjd upp till nock och en rymd och ljusgenomsläpp utöver det vanliga presenterar sig direkt i hallen. I hallen finns plats för klädhängare och skoställ. Längre in och en trappa ned i hallen finns två inbyggda garderober och ett förvaringsutrymme under trapp som ger bra extra förvaringsyta. Ljust målade väggar och trälaminatgolv.
  Vardagsrum
  Mycket trivsam gemenskapsyta där den stora ytan rymmer större sällskap och erbjuder flera olika möbleringslösningar. Vardagsrummet ligger i etage med stora fönsterpartier och tak upp till nock. Ljus matta på golvet och målade väggar.
  Kontor
  Rymligt kontor vid entrén med öppen planlösning mot vardagsrum och hall vilket ger extra ljus och rymd till hela våningsplanet. Utrymmet kan förslagsvis göras om till ett extra sovrum. Vitmålade väggar och parkettgolv.
  Kök
  Påkostat kök med många bra lösningar och fönster i två väderstreck. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i flera skåp och mycket bra arbets- och avlastningsyta på bred köksbänk. Komplett maskinpark med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn och micro i arbetsvänlig höjd samt fläkt. Vitt stänkskydd ovan köksbänk med matchande kakel ovan. Köket går i vitt med ståldetaljer och ljust målade väggar, vitmålad träpanel i taket och parkettgolv.
  Matsal
  Välplacerad matsal i anslutning till köket och med utgång till altanen. Här ryms större matgrupp och övriga möbler som vitrinskåp. Ljust målade väggar, vitmålad träpanel i taket och parkettgolv. Bred öppning mot kök ger trivsamt ljusinsläpp.
  Badrum
  Helrenoverat och modernt badrum från 2015 med exklusiva ytskikt och inredning. Stora kakelplattor på väggarna med matchande klinkergolv med golvvärme samt handdukstork. Bred handfatskommod med förvaring och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning ovan. Badkar och inbyggt hyllplan i vägg.
  Sovrum 1
  Stort sovrum med helväggsgarderob bakom skjutdörrar. Rymmer det mesta som dubbelsäng och övriga möbler för förvaring eller kontorshörna. Vitmålade väggar och samma parkettgolv som resten av planet.
  Sovrum 2
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Ljust målade väggar och trälaminatgolv.
  Sovrum 3
  Även detta sovrum är enkelt att inreda. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Allrum, källare
  Rymligt allrum med plats för TV-hörna och övriga möbler. En perfekt gemenskapsyta som sitter vägg i vägg med relax och bastu. Infällda spotlights i taket, vitmålade väggar och klinkergolv.
  WC, källare
  Modern och helrenoverad WC med gott om svängrum. Bred handfatskommod med förvaring och spegel med inbyggd belysning ovan. Praktiskt hängd WC och handdukstork. Klinkergolv och vit panel på väggarna.
  Relax/Bastu, källare
  Häftigt utrymme med stor yta för möblemang. I samma utrymme finns bastun och rymlig duschhörna bakom betongglas. Klinkergolv i hela utrymmet, vitmålade väggar, infällda spotlights i taket och vitt liggande kakel i duschhörna och mot bastu.
  Tvättstuga med groventré, källare
  Husets groventré möjliggör uthyrningsdel eller generationsboende. Rymlig yta med plats för möbler för förvaring och avhängning av kläder. Trivsam tvättstuga med lång arbetsbänk, tvättho och skåp. Kombimaskin och plats för en till maskin bredvid. Klinkergolv och vitmålade väggar.
  Pannrum
  Pannrum som idag används som gym.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla i etage med källare
  Byggnadsår
  1947
  Byggår, kommentar
  Ombyggt 1996
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Källare (ursprungsdel), betongplatta (tillbyggnad)
  Grundmur
  Betonghålsten
  Fönster
  3-glas och 2-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Bergvärme, vattenburen
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2021-05-12
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  42 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Rosersberg 10:104
  Övrigt
  Fiber är indraget i huset. Brunnar och rör är utbytta. 1996 - Tillbyggnad. 1996-1997 - Dränering 1998-99 - Ny panel fasad och tilläggsisolerat 1999 - Byte av taket på husets västra sida (mot vägen). 2005 - Tillbyggnad carport och förråd 2006 - Nybyggnation av kök. Ny el och elcentral. 2012 - Renovering av tvättstuga 2012 - Renovering av relaxavdelning och bastu samt WC i källare 2015 - Renovering av badrum 2015 - Ny ledning av dagvatten 2015 - Nya vattenrörsledningar 2016 - Installation av bergvärme 2016 - Målat fasad 2020 - Ny kombimaskin tvättstuga
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  34 000 kr/år
  El: 20 000 KR
  Elförbrukning: 13153 kWh
  VA: 8 000 KR
  Försäkring: 6 000 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. el- och försäkringsbolag. Kostnaden för el innefattar även uppvärmning. Kostnaden för vatten innefattar även sophämtning.
  Taxeringsvärde
  2 472 000 KR
  Summa pantbrev
  3 272 500 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Carport med förråd. El finns. Förråd på baksidan av huset.
 • Tomt
  Tomtyta
  1034 KVM
  Övrigt
  Mycket trivsam tomt inramad av en fin häck och i svårslaget läge med sol långa dagar. Plana gräsytor bjuder in till lek och rekreation med många användningsområden. På tomten finns även äppel- och päronträd, bigarrå och rabarber.
  Uteplats
  Stor trädäckad altan i två plan som nås från matplatsen. Här ryms större sällskap och möblemang som sittgrupper, matbord, solstolar och grillplats.
 • Rättigheter & Belastningar
  Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 01-IM3-43/249.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM3-43/250.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM3-43/42.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM3-44/1012.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM3-44/1013.1 Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM3-46/66.1
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Nybyggnadsförbud
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  I populära Rosersberg bor du i ett lugnt och omtyckt område med direkt närhet till pendeltåg och fina naturområden. På promenad och cykelavstånd finns mycket att upptäcka, som Rosersbergs slott och tillhörande slottspark samt flera badplatser i Mälaren. Det finns flera stigar och vägar för promenad och motion samt det fina området runt Fysingens sjö. Här finns även Rosersbergs Slottshotell med restaurang och café. Närliggande Crew Hotel har restaurang och lunchbuffé. På kort promenad från Sågvägen finns även Matöppet (närlivs) och postombud samt pizzeria. Du har även nära till E4:ans påfart där det finns food court och bensinmackar. För den sportintresserade finns Arlandastad Golf precis utanför Rosersberg. Nyöppnad padelhall finns i Rosersberg. Råbergshallen och Rosershallen vid Råbergsskolan är Rosersbergs två idrottshallar. Båda hallarna är hemmaarena för Rosersbergs IK. I hallarna finns möjlighet att spela innebandy, handboll, basket och tennis. I anslutning till hallarna ligger Råbergsvallen som har två fotbollsplaner. Sveriges största vattenland planeras i Rosersberg vid påfarten till E4:an. I anslutning till vattenlandet planeras även ett hotell med konferensavdelning, festvåning, restaurang, spa, träningsanläggning och en stor takterrass på 15:e våningen. Utanför Rosersberg finns Löwenströmska Sjukhuset. Skolor: I Sigtuna Kommun är fritt skolval. I Rosersberg finns Råbergsskolan, F-6 och förskolorna Maskrosen och Nyborgen. Sigtuna Kommun har flera bra val av skolor, bl.a: Josefinaskolan årskurs F-9 Bergius årskurs 7-9 Internationella Engelska Skolan Sigtuna F-9 (öppnar augusti 2021) S:t Pers skola F-6 Sankt Olofs skola 7-9 Centralskolan årskurs F-9 Ekillaskolan årskurs 7-9 Norrbackaskolan årskurs F-6 Odensala skola årskurs F-6 Sätunaskolan årskurs F-6 Gymnasium: Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Arlandagymnasiet Märsta Praktiska Gymnasium
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Rosersbergs station där pendeltåget tar dig till Stockholm på ca 30 minuter och till Uppsala på samma tid. Till Arlanda tar du pendeltåget på ca 20 min.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning, entré
  Övre plan, vardagsrum
  Källarplan
 • Karta
Utgångspris
4 495 000 KR

Visningar

Söndag 16/5 kl 15:45 - 16:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Tisdag 18/5 kl 18:00 - 18:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Altan
Altan
Hall från vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök, entréplan
Kök, entréplan
Matsal, , entréplan
Matsal, , entréplan
Badrum, entréplan
Sovrum 1, entréplan
Sovrum 1, entréplan
Kontor, entréplan
Hall
Nedre hall
Sovrum 2
Sovrum 3
Allrum, källarplan
Relax, källarplan
Relax/Bastu, källarplan
Relax, källarplan
Tvättstuga, källarplan
WC, källarplan
Pannrum, källarplan
Planlösning, entré
Övre plan, vardagsrum
Källarplan
Fastighetskarta

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!