Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Pilgatan 7

Märsta
Välskött villa i centrala Märsta och eftertraktat område! Trivsamt boende med moderna lösningar tack vare nuvarande ägares uppgraderingar och renoveringar. Tomten har ett svårslaget hörnläge med en vacker och lättskött trädgård med plan gräsmatta tillsammans med fin vegetation och rabatter. Här finns många bra utrymmen och tillgångar. Fördelningen av rum och ytor är mycket välgenomtänkt där tre av sovrummen ligger på det övre planet tillsammans med ena badrummet och en stor hall som kan rymma t.ex. kontorsplats. Entréplanet är en trevlig social yta med kök, vardagsrum, det andra badrummet och ett av sovrummen samt utgångar till båda uteplatserna på fram- och baksida. I källaren finns allrum/TV-rum, tvättstuga, förrådsutrymme samt hobbyrum/verkstad. Av biytan på 90 kvm utgör källaren 70 kvm som även kan utnyttjas som boendeyta. Här bor du i centrala Märstas villaområde med närhet till det mesta, som Märsta Centrum, Märsta Station, skolor, förskolor och naturområden. Huset är besiktat och säljarna har tecknat dolda fel-försäkring. Renoveringar som gjorts är bl.a. yttertak, fasad, fönster, grunden och installation av bergvärmepump. Inomhus har smakfulla renoveringar gjorts av ytskikt, kök och badrum. De två stora uteplatserna på fram- och baksida har insynsskyddade lägen, där den ena har ett trädäck och den andra är stenlagd. På baksidan finns ytterligare en mindre uteplats med skiffer bakom stödmur. Stenlagd uppfart som leder in under en carport och senare ett garage ger bra skydd åt flera bilar.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
6 ROK
Sovrum
4
Boarea
120 KVM
Biarea
90 KVM
Fastighetsbeteckning
Märsta 1:160
Tomtarea
405 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Pilgatan 7
Postnummer
19532
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea + Biarea
  120 KVM + 90 KVM
  Entréhall
  Från entréhallen nås husets alla plan direkt. Här ligger klinkergolv och på väggarna sitter bröstpanel och tapet. Infällda spotlights i taket. Plats för avhängning och skoställ. Klinkerplattorna ligger även i den vita trappen på väg mot den inre hallen med ligger ekparkett på golvet och tapeter på väggarna. Larm finns och kan övertas enligt överenskommelse.
  Vardagsrum
  Enkelt att möblera och med utgång till baksidans altan och trädgård. Öppen spis som ingår (skorstensfri med spritbränsle). Uteplatsen nås via dubbeldörrar i glas. Enstavs ekparkett på golvet, tapet på väggarna och elementskydd.
  Badrum 1
  Badrum från 2008 med vacker karaktär. Även här har tegelväggen tagits fram som matchar mycket bra med klinker, kakel och badkaret i gjutjärn på tassar. Här finns två stora handfat med två fönster ovan. Här har man tagit vara på detaljerna med kromade vattenrör och duschblandare som matchar inredningen. Golvvärme och vitt trätak med infällda spotlights. Badrumsspegel på tegelväggen och paxfläkt finns.
  Kök
  Köket helrenoverades 2010 med stilsäkra materialval och en stor matplats med vattenburen golvvärme som rymmer en större matgrupp. Köket går i vitt med rostfria maskiner. Granitskiva med proslins-ho på ena köksbänken och träskiva på den andra samt sjösten som stänkskydd. Här finns gott om svängrum tillsammans med ljusinsläpp från två fönster och balkongdörr vilket ger en härlig rymd. Utgång till framsidans stenlagda uteplats som har kvällssol. Här finns bra förvaringsmöjligheter i flera skåp och gott om arbetsyta på köksbänkarna. Teglet har tagits fram längs ena väggen vilket ger köket extra stil och karaktär. Modern och exklusiv maskinpark som består av kyl/frys från Samsung med is- och vattenfunktion, kyl (2018), varmluftsugn med spishäll (2018), micro, rostfri diskmaskin från Asko (2014) och rostfri fläktkåpa. På golvet ligger ett vitt blankt laminatgolv och taket är vitmålad träpanel. På väggarna sitter träpanel och tapet.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum med utgång och utsikt mot trädgården. Här finns även en garderobsvägg som rymmer mycket förvaring. Enstavs ekparkett på golvet och tapet på väggarna.
  Övre plan - Hall
  Den övre hallen är rymlig och kan användas som t.ex. allrum eller kontor. Hallen nås via den vita trappen med klinker i trappstegen och ett fint smidesräcke. I trappen sitter även bröstpanel och tapet. Här ligger ett fint vaxat furugolv och på väggarna sitter samma tapet som i trappen. Takfönstret ger extra ljusinsläpp och här finns även luckan till vinden samt en kattvind.
  Sovrum 2
  Det andra större sovrummet i huset som kan delas till två sovrum. Två fönster mot trädgården och en platsbyggd förvaringsyta/garderob vid dörren. Laserat och vaxat furugolv. Tapet på väggarna.
  Sovrum 3
  Laserat och vaxat furugolv, tapet på väggarna. Kattvind för extra förvaring.
  Sovrum 4
  Laserat och vaxat furugolv, tapetserade väggar. Snyggt placerad och inbyggd hylla i väggen.
  Badrum 2
  Badrum från 2004. Här ligger klinkergolv med golvvärme och tillsammans med kakel på väggarna och infällda spotlights i taket. Dusch och WC. Handfatskommod med tillhörande förvaring och inbyggt hyllplan ovan. Även här ger ett takfönster extra ljusinsläpp. Paxfläkt och spegel finns.
  Källarplan
  Trapp från entréhall med förvaring under. Klinkergolv och vitmålad träpanel på väggarna. En garderob finns.
  Allrum/TV-rum
  Rymlig och lättmöblerad yta som idag används som tv-rum. Kan även användas som sovrum. Laminatgolv med ventilerade socklar och vitmålad träpanel på väggarna. Ett fönster ger extra ljusinsläpp.
  Hobbyrum/Verkstad
  Råytor med betonggolv och betongväggar samt ett fönster. Perfekt utrymme för hobbyverksamhet, reparationer och liknande. Ytan kan även inredas till ett sovrum. Här finns idag hyllor för extra förvaring, snickarbänk och en extra frys (2018) samt en matkällare.
  Klädvårdsrum/Förråd
  Större yta i anslutning till tvättstugan som lämpar sig väl som klädvårdsrum och extra klädförvaring. Klinkergolv och målade betongväggar samt två fönster. Helväggsgarderob för effektiv förvaring samt ett vägghängt skåp. Även arbetsbänk, skåp och garderober finns. Här sitter även elcentralen som byttes 2017.
  Tvättstuga/Pannrum
  Trevlig tvättstuga med klinkergolv och kakel på halva väggarna där resten är målad betongvägg samt fönster. Arbetsyta med arbetsbänk med förvaringsmöjligheter under och hyllplan över. Tvättmaskin från Electrolux. Tvättho och klädstreck finns. Bergvärmepump från IVT (2001), pumpen byttes 2014.
  Klädkammare/Förråd
  Extra inbyggd förvaring med klinkergolv, klädstång och hyllor.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-kedjehus med källare
  Byggnadsår
  1961
  Byggår, kommentar
  Kontinuerligt renoverad 2001-18 av ägare
  Fasad
  Trä och puts
  Stomme
  Betong och trä
  Grundläggning
  Källare
  Fönster
  2-glas och 3-glas isoler (2004)
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Bergvärme och elgolvvärme
  Ventilation
  SJälvdrag och autovent
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2018-09-19
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  69 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Märsta 1:160
  Övrigt
  Fiber installerat 2014 Larm installerat 2003 2001 Installation bergvärme 2014 Byte av bergvärmepanna 2002 Byggt uteplats framsida 2004 Nytt badrum övervåningen 2004 Nya fönster i rummen 2004 La in klinker i trapp 2005 Nytt tak och målade huset. 2005 Balkongdörr i treglas i kök samt byggde trapp på framsidan 2005 Autovent, tillskott till ventilationen i huset 2006 Ny ytterdörr med nytt glasparti vid dörr 2006 Renoverade allrum/TV-rum: Laminatgolv med platonmatta under och ventilerade socklar, målning. Installerade element. 2006 Klinker i klädvårdsrum och målade förrådet 2007 Byggde ut baksidans uteplats och byggde till tak 2007 Nya innerdörrar 2007 Nya garderober sovrum 1 2008 Målning av uteplatsens tak 2008 Renovering av badrum entréplan 2009+11 Dränerade grunden 2010 Nytt kök med vattenburen golvvärme. Ny köksventilation 2011 Byggde carporten och bytte tak på garaget. Lade tegel på uteplatsens tak på baksidan. Målade grunden. 2012 Byte av balkongdörrar sovrum och vardagsrum 2013 Byte av takfönster 2014 Installerade fiber med modem i tvättstuga. Kabel till hall och övervåning finns. 2014 Installation av parabol och TV-kablar i huset (över och undervåning) 2015 Renoverade tvättstugan med kakel och klinker 2016 Nya golv hela övervåning och tapetsering av alla rum på övervåningen 2017 Ny elcentral i källaren (grupperna är inte förändrade sedan ursprungsinstallationen). Jordfelsbrytare. 2017 Nytt laminatgolv sovrum 1. Nytt ekgolv i vardagsrum och hall 2018 Elementskydd 2018 Målat hela huset samt grund och dörren till förrådet. Bytt fönsterkarmar. 2018 Ny ugn 2018 Ny frysbox, källare 2019 Nya garderobsdörrar sovrum 2
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  41 154 kr/år
  El: 30 167 KR
  Elförbrukning: 19000 kWh
  VA: 3 469 KR
  Renhållning: 1 644 KR
  Försäkring: 5 874 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnaderna är individuella och baseras på bl.a. vilken förbrukning den boende har samt vilken typ av avtal man har med försäkrings- och elbolag.
  Taxeringsvärde
  3 137 000 KR
  Summa pantbrev
  1 658 600 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Stenlagd uppfart som leder in under carport. Två bilar ryms på uppfarten. Garage med hyllor för förvaring och en separat ingång från tomtens baksida.
 • Tomt
  Tomtyta
  405 KVM
  Övrigt
  Plan gräsmatta och lättskött tomt med bra tillgångar som uteplatser, garage och carport. Tomten ramas in av en häck och staket där trädgården har vacker vegetation av rosenträd, sälj, lönn, rhododhendron och tuija. Fina rabatter med syrénbuskar och hortensia. På baksidan finns ett stort trädäck, delvis under tak, med infälld belysning. Vildvin växer längs ett armeringsjärn och ger ett fint insynsskydd. Från trädäcket nås en mindre uteplats beklädd med skiffer och gömd bakom stödmur. På baksidan finns även en flaggstång. Framsidans stenlagda uteplats är också rymlig och ramas in av ett fint staket.
 • Rättigheter & Belastningar
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan (1961-07-13)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym (SATS och Fitness24seven), systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Från Pilgatan har du direktanslutning till Märsta Centrum som erbjuder ett större utbud av shopping, service, caféer och restauranger samt handelsplats med Stora Coop, ICA, Lidl mm. I centrumet finns även bibliotek och konsthall. På närliggande Stockholmsvägen ligger även biografen Biokällan. Samtidigt finns flera grönområden att upptäcka med trevliga motions- och promenadsträckor. I närområdet finns flera utbud av skolor och förskolor, bl.a: - Centralskolan F-7 - Ekillaskolan 7-9 - Vallmon förskola - Waldorf Solbacken - fristående förskola - Ärlingheden förskola SKOLOR Sigtuna Kommun har fritt val av skola, vilket ger dig som förälder möjlighet att fritt välja vilken skola dina barn ska gå till. Kommunen har även tre gymnasieskolor: - Arlandagymnasiet (kommunal) - Märsta Praktiska Gymnasium (fristående) - Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL (riksinternat) I Märsta Centrum ligger Sigtuna Kulturskola.
  Kommunikation
  Från Pilgatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg går till Stockholm och Uppsala, pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Planritning
  Planlösning, entréplan
  Planlösning, övre plan
  Planlösning, nedre plan
 • Karta
Utgångspris
3 995 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Planlösning, entréplan
Planlösning, övre plan
Planlösning, nedre plan

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!