Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Odenvägen 16B

Märsta
Mycket trevligt bostadsrättsradhus i populärt och centralt område, med promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum. Möjlighet att ta över nuvarande ägares parkeringsplats i carport. På de hela 105,5 kvm finns fyra sovrum och två badrum med dusch och det ena med badkar. Tvättstuga, rymligt kök och vardagsrum samt två uteplatser, den ena på framsidan och den andra på baksidan med egen trädgård. Entré via den stenlagda uteplatsen och farstukvist. I hallen har bra förvaringslösningar skapats i flera skåp med utrymme för sittplats, klädhängare och skoställ. Husets planering ger även mycket rymd och ljus mellan hallen och köket med ljus från vardagsrummet. Badrummet på det nedre planet är helkaklat med dusch och badrummet på det övre planet är nytt med påkostade materialval och ett snyggt badkar med takdusch. Köket är rymligt med bra förvaringsytor, arbetsyta på lång köksbänk och plats för matbord. Tvättstugan har både tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Uteplatsen på baksidan med trädgård har en trädäckad altan och ett söderläge med sol långa dagar. Ovan altanen finns en markis som skyddar bra. Ett separat förråd på ca 7 kvm hör till huset och ligger precis utanför trädgården. På Odenvägen bor du lugnt mellan villaområden och närhet till fina natur och strövområden, skolor och förskolor. Kort avstånd till Märsta Station med snabbtåg till Stockholm och Uppsala samt livsmedelsbutiker, restauranger, caféer och närservice samt shopping i Märsta Centrum. I föreningen finns en föreningslokal att hyra och det finns även en bastu. Det finns flera alternativ för parkeringsplatser i carport och garage. Föreningen gränsar mot fina Äppelparken, perfekt för picknick och avkoppling.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
5 ROK
Boarea
105.5 KVM
Biarea
7 KVM
Lgh nummer
89
Avgift
7 292 KR
Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg
Adress
Odenvägen 16B
Postnummer
19542
Ort
Märsta
Område
Märsta - Arenberga
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  5 ROK
  Boarea + Biarea
  105.5 KVM + 7 KVM
  Hall
  Entré via farstukvist och en stenlagd uteplats. Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i en smart garderobs- och skåpanordning längs ena väggen med sittplats eller klädhängare under. Under trappen finns även ett extra förvaringsutrymme. Ljus kommer från både vardagsrummets och kökets fönster. Plats för separat klädhängare och skoställ. Trälaminat på golvet som går enhetligt i hallen och in i köket tillsammans med ljust målade väggar.
  Kök
  Fint kök som går i vitt med speglade luckor, vitt kakel ovan köksbänken och med plats för matbord. Stort fönster ger trevligt ljusinsläpp. Integrerad helkyl och helfrys från 2016 i vitt med handtag i rostfritt stål i enhetligt parti med ett skåp bredvid. Den långa köksbänken ger god arbetsyta och bra förvaringsmöjlighet i flera skåp. Här finns även diskmaskin (Bosch 2016), ugn med två ugnar (2010) och spishäll (2010) samt fläkt (2011). Trälaminat på golvet och ljust målade väggar. Ingång till tvättstuga.
  Tvättstuga
  Tvättstuga med tvättmaskin (Bosch, 2016) och torktumlare (Bosch, 2015). Arbetsbänk med tvättho och skåp samt korgar under. Flera hyllplan ger bra extra förvaringsmöjligheter. Matta på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum 1
  Ett av de två badrummen. Detta från 2008 med nya duschdörrar från 2017. Stilrena ytskikt med svart mosaikklinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Stor spegel ovan handfatet med belysning. Plats för större badrumsskåp.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum som är enkelt att möblera och med utgång till altanen i söder med sol långa dagar. Här har man även sin egna trädgård med utgång genom grind och staket från 2009. Altanen renoverades för ca 2016 och har en markis som skyddar bra över altanen. På andra sidan grinden finns förrådet som är ca 7 kvm. I vardagsrummet finns flera möbleringsmöjligheter som kan rymma TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Stora fönsterpartier mot altanen släpper in mycket ljus.
  Övre plan, hall
  Hall som kopplar ihop det övre planets rum och badrum. Ljus matta på golvet som går enhetligt över hela det övre planet och i alla rum. I hallen är väggarna vitmålade.
  Övre plan, sovrum 1
  Sovrum som är lätt att möblera med en stor garderob med spegeldörrar. Ljus matta på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Används idag som gästrum och tv-rum. Detta är ett av de två större sovrummen och är lätt att möblera. Samma ljusa matta på golvet och ljust målade väggar.
  Sovrum 3
  Det andra av de två stora sovrummen. Här står även en stor dubbelgarderob med skjutdörrar. Vitmålade väggar och ljus matta på golvet.
  Sovrum 4
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och har en stor garderob. Vitmålade väggar och ljus matta på golvet.
  Badrum 2
  Nytt badrum med hög standard från 2017! Badrummet har helrenoverats med ett fint ljust klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggarna med liggande plattor. Snyggt och modernt badkar med takdusch (syns ej på bilden) tillsammans med en bred handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp med spegelluckor ovan. Vid badkaret finns två hyllor i glas som ger snygg avlastning för flaskor mm samt plats för ljus och växter. Badrummet har även fått en ny dörr.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Brf-Radhus
  Byggnadsår
  1989
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2010-10-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  117 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  2017 - Fasader målades 2017 - Nytt tak till carports 2015-2016 - Nya tak till föreningens hus
 • Förening
  Namn
  Brf Oden 2
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Oden 2 bildades 1989, fastigheten består dels av flerfamiljshus och dels av parhus/radhus med totalt 141 lägenheter. I föreningen finns ett kontor, 2 tvättstugor och en kvarterslokal med bastu. Kvarterslokalen rymmer 50 personer hyr för 300 kr per tillfälle och bokas via föreningens hemsida. Välskött förening med god ekonomi som ibland sänker avgiften för en månad per år. Lägenhetsfördelningen: 2 st 1 rum med kokvrå 1 st 1 1/2 rum med kök 20 st 1 1/2 med kokvrå 20 st 2 rum med kök 24 st 3 rum med kök 47 st 4 rum med kök 27 st 5 rum med kök Föreningen har en egen hemsida: www.oden2.se. Mailadress: info@oden2.se.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV: Kabel-TV via ComHem samt utökat basutbud via egen parabol i föreningen. Internet: Bredband via ComHem 10Mbit(ingår) /100Mbit. Grundutbud för TV, bredband och hemtelefoni ingår i avgiften.
  Parkering
  87 st varmgarageplatser. Går att hyra för 250 kr/mån. 34 st carports. Går att hyra för 150 kr/mån. 37 st parkeringsplatser med el-stolpe. Går att hyra för 100 kr/mån. Till samtliga platser är det separat kö. MC-parkering i garage: 750 kr/mån.
  Renoveringar
  De senaste två åren har föreningen målat om radhusen, bytt tak på radhusen och målat om trappuppgångarna i höghusen. Planerade renoveringar just nu är renovering av tvättstugorna och kittning av fönster. Föreningen har börjat ta in offerter för planerade projekt under året. Bland dessa finns kittning av fönster, tvätt av entrédörrar, målning av hissdörrar, diverse belysning och rustning av lekplatserna. Utöver detta kommer föreningen även att byta ut låscylindrarna på entré– och förrådsdörrarna på Stationsgatan.
  Övrigt
  Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår i månadsavgiften. Föreningen har en släpvagn som kan användas kostnadsfritt av medlemmarna.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  7 292 KR Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg
  Andel i föreningen
  0,9149%
  Total Driftskostnad
  15 813 kr/år
  El: 14 100 KR
  Elförbrukning: 4676 kWh
  Försäkring: 1 713 KR
  Beräknat antal pers
  4
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Möjlighet att ta över nuvarande ägares parkeringsplats i carport. Huset har en vind som har förvaringsutrymme. Ett separat förråd om ca 7 kvm hör till lägenheten, beläget utanför baksidan. Kvartersgård finns med föreningslokal och bastu. Bra lekytor och lekplats finns i området. Närliggande äppelparken är en trevlig plats för picknick och avkoppling. Huset har två uteplatser. Den ena på framsidan och är stenlagd. Den andra på baksidan med trädäckad altan och egen trädgård.
 • Parkering
  Parkering
  Möjlighet att ta över nuvarande ägares parkeringsplats i carport.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Denna lägenhet har skötsel och underhållsansvar för upplåten mark enligt bilaga till denna objektsbeskrivning. Fn kan inte årsavgiftsandelstal erhållas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  På Odenvägen bor du centralt men ändå i ett lugnt område mellan villaområden och med närhet till skogsområden och öppna landskap. Här har man nära till skolor, förskolor, parker, lekplatser, fotbollsplaner och motionsspår. Närliggande Äppelparken är en fin mindre park perfekt för picknick och avkoppling och där även olika event brukar ske. Promenadavstånd till Märsta Station och restauranger, livsmedelsbutik och närservice samt vård. Det är även promenadavstånd till Märsta Centrum som har ett större utbud av shopping, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger, caféer, närservice och vård.
  Kommunikation
  Längs Stationsgatan går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 995 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Entré och farstukvist

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!