Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Neptunusbacken 3 vån 4/4

Märsta
Högst upp i huset med stor terrass i soligt sydväst-läge och en fantastisk utsikt. Välkommen till en mycket trivsam trea på populära Neptunusbacken där det mesta ingår i avgiften och även p-plats med el-stolpe ingår. Här erbjuds ett boende utöver det vanliga där du högst upp och med egen ingång får ett mycket privat läge. Terrassen nås från vardagsrummet via skjutdörrar i glas som inne i lägenheten ger extra ljusinsläpp. Vardagsrum, terrassen, matplats och kök ger tillsammans en trevlig social yta för familjen eller vid besök av släkt och vänner. Renoverat badrum och två rymliga sovrum. Välskött förening med stabil ekonomi och bergvärme. Från Neptunusbacken har du närhet till skolor, förskolor, naturområden och Mälaren samt populära Steninge Slott, Steninge Bruk och Steningebadet. Trevliga promenad- och motionsleder finns det gott om och bussen tar dig snabbt till Märsta Station, varifrån du når Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
77.8 KVM
Lgh nummer
44
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Avgift
5 579 KR
inkl värme, VA, kabel-tv, p-plats med el-stolpe samt BR-tillägg i hemförsäkringen.
Adress
Neptunusbacken 3 vån 4/4
Postnummer
19555
Ort
Märsta
Område
Märsta - Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  77.8 KVM
  Hall
  Entré via egen ingång och säkerhetsdörr med fönster för extra ljusinsläpp. Här finns plats för klädhängare och skoställ. Mycket goda förvaringsmöjligheter i tre garderober och en inredd klädkammare med klädhängare och hyllplan. Parkettgolv och vitmålade väggar.
  Badrum
  Modernt och nyrenoverat badrum med stora kakelplattor i vitt på väggarna och mörkgrå våtrumsmatta på golvet. Takdusch bakom duschvägg i glas. Handfatskommod med tillhörande förvaring och spegel med inbyggd belysning ovan. Förberett för tvättmaskin.
  Vardagsrum
  Mycket trivsamt vardagsrum som får rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Från vardagsrummet nås terrassen via de skjutbara glasdörrarna, som med fördel kan skjutas undan helt under sommaren och förlänga vardagsrummet. I vardagsrummet ryms TV-hörna och övriga möbler som byråer eller bokhyllor, eller större soffgrupp och fåtölj. I direkt anslutning finns matplatsen utanför köket vilket skapar en trevlig social yta där kök, matplats och vardagsrum kopplas ihop. Parkettgolv och vitmålade väggar.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Fin utsikt mot föreningens baksida och skogsparti. Parkettgolv och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är rymligt och enkelt att möblera. Här finns en garderob. Utsikt mot föreningens baksida och skogsparti. Parkettgolv och vitmålade väggar.
  Kök
  Arbetsvänligt kök som går i vitt med kakel ovan köksbänk och matta på golvet. Bra arbetsyta och förvaring i flera skåp. Här finns diskmaskin, ugn med spishäll, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Direkt utanför köket är matplatsen mot fönstret och fin utsikt över omgivningarna.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1987
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Energideklarerades
  2019-07-15
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  76 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Steningeterrassen
  Allmänt om föreningen
  Brf Steningeterrassen är belägen i Östra Steninge i Märsta. Föreningen var inflyttningsklar 1987 och består av 59 lägenheter, alla med terrass i söderläge. I fastigheten finns också tvättstuga, cykelförråd och samlingslokal med kök och dusch/wc. Föreningen präglas av trivsam gemenskap med 2 städdagar per år, kontinuitet i styrelsearbetet och få lägenhetsförsäljningar. Föreningens ekonomi är god med sällsynta och små avgiftshöjningar samt en väl fungerande underhållsplan. År 2008 installerade föreningen bergvärme. ComHem levererar bredband och TV. I föreningen finns en gemensam grillplats och en lekplats för de små. Bostadsrättstillägg I föreningens försäkring hos Trygg Hansa ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Varje enskild boende behöver alltså inte betala för detta skydd. Entrédörrar Entrédörrarna är försedda med DALOC säkerhetsdörr och elektroniskt lås som öppnas med tag för de boende och porttelefon för gäster. Andrahandsuthyrning Det är inte tillåtet att hyra ut sin lägenhet i andrahand utan styrelsens godkännande. Föreningen tar ut en månadsavgift för andrahandsuthyrning enligt paragraf 7, Avgifter, i stadgarna Samlingslokalen kan bokas av föreningens medlemmar till ett pris av 300 kr per dygn. Vid återlämnande ska den vara städad och återställd i ursprungligt skick. Tvättstuga Tvättstugan är belägen i fastigheten, Neptunusbacken 1, plan 1. Bokning sköts via bokningstavlan. Man får bara ha en bokningskolv per lägenhet. Omärkta och dubbla kolvar plockas bort med jämna mellanrum. Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.brfsteningeterrassen.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  ComHem levererar bredband och TV.
  Parkering
  Det ingår 1 parkeringsplats till varje lägenhet. Önskar man ytterligare plats ute eller i carport är det kö till dessa. Föreningen förfogar över 69 st p-platser, samtliga med el-uttag. Varav 30 st i gemensamma carports.
  Renoveringar
  Se bifogad årsredovisning
  Övrigt
  I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basbelopp. Betalas av köparen. Vid varje pantsättning har föreningen rätt att ta ut en pantsättningsavgift som motsvarar 1% av gällande prisbasbelopp.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 579 KR inkl värme, VA, kabel-tv, p-plats med el-stolpe samt BR-tillägg i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  1,636%
  Andel av årsavgift
  1,64%
  Total Driftskostnad
  5 820 kr/år
  El: 4 020 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes faktiska förbrukning samt vilket avtal med el- och försäkringsbolag man har.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens förråd finns i bottenplan. Föreningens samlingslokal är belägen på bottenvåningen Neptunusbacken 3. Lokalen har plats för upp till 40 st matgäster. Det finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
 • Uteplats
  Fantastisk terrass med utgång från vardagsrummet via glasskjutdörrar. Högst upp i huset och i soligt sydväst-läge erbjuds en häftig utsikt. Här skiner solen långa dagar och det ryms större utemöbler som sittgrupper, matgrupp och solstolar. En stor markis täcker hela terrassens bredd och på golvet ligger träplattor.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Från Steninge och Neptunusbacken har du direkt närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går närmast från Östra Galaxvägen (stora vägen som man svänger in till Neptunusgatan från) med anslutning till Valstavägen och Västra Galaxvägen samt Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 850 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!