Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Neptunusbacken 1

Märsta
Äntligen en 4:a på Neptunusbacken, egen parkeringsplats ingår! Helrenoverad med nya ytskikt i alla rum och ett helt nytt kök. Två moderna badrum med dusch- och bad samt golvvärme. Här är det bara att flytta in i en stilrent renoverad lägenhet med genomgående enhetliga ytskikt och mycket hög standard i hela lägenheten. Exklusivt och påkostat kök med komplett maskinpark, bänkskiva i granitsten och extra installationer för belysning. Hall med stor garderob och klädkammare samt säkerhetsdörr. Den stora terrassen rymmer både sittgrupper, solstolar och övriga möbler och har ett svårslaget läge med sol långa dagar och fin utsikt över omgivningen. Ovanför terrassen sitter även en markis. Välskött förening med stabil ekonomi och bergvärme. Från Neptunusbacken har du närhet till skolor, förskolor, naturområden och Mälaren samt populära Steninge Slott, Steninge Bruk och Steningebadet. Trevliga promenad- och motionsleder finns det gott om och bussen tar dig snabbt till Märsta Station, varifrån du når Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
98.4 KVM
Lgh nummer
22
Våning
2 av 4
Hiss
Ja
Avgift
6 626 KR
inkl värme, VA, kabel-tv, p-plats med el-stolpe
Adress
Neptunusbacken 1
Postnummer
19555
Ort
Märsta
Område
Märsta-Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  98.4 KVM
  Allmänt
  Hela lägenheten har totalrenoverats med nya ytskikt i alla rum och ett helt nytt kök.
  Hall
  Redan i hallen märks den höga standarden och det nyrenoverade skicket av. Här ligger ett praktiskt klinkergolv och det finns gott om förvaring i två dubbelgarderober med skjutdörrar, varav den ena en spegeldörr. Längre in i hallen finns även en inredd klädkammare med målade väggar, heltäckningsmatta och hyllplan. Klinkergolvet övergår till ett trälaminat som går enhetligt genom hela lägenheten tillsammans med målade väggar i neutral grå ton.
  Kök
  Helt nytt och exklusivt kök från 2018. Påkostat kök med bänkskiva i natursten och belysning inuti alla underskåp. Mot golvlisten under underskåpen sitter även belysning som ger extra ljus och en häftig effekt. På golvet ligger ett snyggt klinkergolv och på väggarna sitter ett snyggt kakel. Belysning från infällda spotlights i taket och under alla överskåp. Pop-up eluttag som kommer upp genom bänkskivan. Komplett maskinpark med kyl och frys i fullhöjd från Samsung, integrerad diskmaskin, ugn och micro i rostfritt och inbyggda i arbetshöjd samt induktionsspishäll och fläkt. Kökets U-form ger god arbetsyta och flera skåp för förvaring.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum med flera möbleringsmöjligheter. Här ryms större matgrupper och soffgrupper samt övriga möbler med skjutdörrar i glas mot terrassen vilket ger härligt ljusinsläpp och extra rymd till hela lägenheten. Terrassen har ett soligt sydväst-läge med sol långa dagar och en fin utsikt över omgivningen. Väggarna är målade i en grå ton och på golvet ligger samma trälaminatgolv.
  Badrum
  Helrenoverat och ombyggt badrum från 2011 med stilrena ytskikt. Kakel på väggarna och klinkergolv med golvvärme. Nedsänkt tak för spotlights, handduksvärmare och bubbelbad med belysning. Handfatskommod med förvaring och spegelskåp med belysning ovan. Ett extra högskåp finns. En kombi-tvättmaskin med torkfunktion.
  Sovrum 1
  Sovrum om ca 10 kvm som är enkelt att möblera och med flera användningsmöjligheter. Här sitter en fin tapet som är måttbeställd för just denna vägg, tillsammans med ljusa matchande tapeter och samma fina trälaminat på golvet.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och rymmer det mesta på sina ca 12 kvm. Här finns även en garderob. På golvet ligger en samma fina trälaminat och väggarna är målade i en grå ton.
  Duschrum
  Även duschrummet är modernt med stilrena ytskikt av stora vita kakelplattor och ett gråsvart klinkergolv med golvvärme. Handfatskommod med förvaring och badrumsskåp samt en inbyggd handdukstork.
  Sovrum 3
  Det större sovrummet om ca 14 kvm med fyra garderober längs den ena väggen. Lättmöblerbart sovrum som rymmer det mesta och med samma fina utsikt som terrassen. En snygg list med infällda spotlights i taket har byggts till som ger bra och stilren belysning. Väggarna är målade i en grå ton och på golvet ligger ett trälaminat.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus Terrasshus
  Byggnadsår
  1987
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2019-07-15
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  76 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Steningeterrassen
  Allmänt om föreningen
  Brf Steningeterrassen är belägen i Östra Steninge i Märsta. Föreningen var inflyttningsklar 1987 och består av 59 lägenheter, alla med terrass i söderläge. I fastigheten finns också tvättstuga, cykelförråd och samlingslokal med kök och dusch/wc. Föreningen präglas av trivsam gemenskap med 2 städdagar per år, kontinuitet i styrelsearbetet och få lägenhetsförsäljningar. Föreningens ekonomi är god med sällsynta och små avgiftshöjningar samt en väl fungerande underhållsplan. År 2008 installerade föreningen bergvärme. ComHem levererar bredband och TV. I föreningen finns en gemensam grillplats och en lekplats för de små. Bostadsrättstillägg I föreningens försäkring hos Trygg Hansa ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Varje enskild boende behöver alltså inte betala för detta skydd. Entrédörrar Entrédörrarna är försedda med DALOC säkerhetsdörr och elektroniskt lås som öppnas med tag för de boende och porttelefon för gäster. Andrahandsuthyrning Det är inte tillåtet att hyra ut sin lägenhet i andrahand utan styrelsens godkännande. Föreningen tar ut en månadsavgift för andrahandsuthyrning enligt paragraf 7, Avgifter, i stadgarna Samlingslokalen kan bokas av föreningens medlemmar till ett pris av 300 kr per dygn. Vid återlämnande ska den vara städad och återställd i ursprungligt skick. Tvättstuga Tvättstugan är belägen i fastigheten, Neptunusbacken 1, plan 1. Bokning sköts via bokningstavlan. Man får bara ha en bokningskolv per lägenhet. Omärkta och dubbla kolvar plockas bort med jämna mellanrum. Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.brfsteningeterrassen.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  ComHem levererar bredband och TV.
  Parkering
  Det ingår 1 parkeringsplats till varje lägenhet. Önskar man ytterligare plats ute eller i carport är det kö till dessa. Föreningen förfogar över 69 st p-platser, samtliga med el-uttag. Varav 30 st i gemensamma carports.
  Renoveringar
  Se bifogad årsredovisning
  Övrigt
  I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basbelopp. Betalas av köparen. Vid varje pantsättning har föreningen rätt att ta ut en pantsättningsavgift som motsvarar 1% av gällande prisbasbelopp.
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 626 KR inkl värme, VA, kabel-tv, p-plats med el-stolpe
  Andel i föreningen
  1,9427%
  Andel av årsavgift
  1,94%
  Total Driftskostnad
  6 600 kr/år
  El: 4 800 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens förråd finns på våning 1. Ca 7 kvm (säljares uppgift). I hallen finns en klädkammare som ger bra extraförvaring. Föreningens samlingslokal är belägen på bottenvåningen Neptunusbacken 3. Lokalen har plats för upp till 40 st matgäster. Det finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
 • Uteplats, balkong & parkering
  Fantastisk terrass med utgång från vardagsrummet via glasskjutdörrar. Högt upp i huset och i soligt sydväst-läge erbjuds en vacker utsikt. Här skiner solen långa dagar och det ryms större utemöbler som sittgrupper, matgrupp och solstolar. En stor markis kan fällas ut täcker hela terrassens bredd och på golvet ligger träplattor. Stilrent inredd med planteringslådor med vit sten.
  Parkering
  I avgiften ingår en parkeringsplats.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Från Steninge och Neptunusbacken har du direkt närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, vårdcentral, apotek, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går närmast från Östra Galaxvägen (stora vägen som man svänger in till Neptunusgatan från) med anslutning till Valstavägen och Västra Galaxvägen samt Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare

Bilder

Terrass
Vardagsrum
Vardagsrum
Terrass
Terrass
Terrass
Hall
Badrum 1
Badrum 2
Kök
Kök
Vardagsrum
Sovrum 3
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 1
Midgårdsbadet
Midgårdsbadet
Närliggande Steninge Bruk
Midgårdsvallen
Närliggande Steninge Slott
Närliggande Steningebadet
Närliggande Steninge Slott

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!