Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Karlsborgsvägen 231

Märsta
Äntligen ett fristående bostadsrätts-enplanshus i populära Sundveda om ca 97,9 kvm och varmbonatförråd om ca 10 kvm med fönster! Häftig takhöjd upp till nock i vardagsrum och kök som är i en social öppen planlösning med utgång till en av de två altanerna. Altanen från vardagsrummet ligger i sydväst med sol långa dagar och rymmer större möbleringslösningar tack vare ytan och har en murgrill bredvid. Runt framsidan är en häck som ger fin inramning och bra skydd. Mycket trivsam planlösning och i hela huset ligger vattenburen golvvärme. Här finns tre sovrum, och det kan enkelt skapas ett fjärde genom att sätta upp en vägg i vardagsrummet. Det finns två badrum med dusch och en separat tvättstuga. Genomgående fräscha och enhetliga ytskikt som ekparkettgolv och ljusa tapeter. Från sovrum 3 nås baksidans altan och trädgård som har en liten gräsyta och ett odlingsland att plantera i. Vid husets entré finns det varmbonade förrådet som kan renoveras till kontor, sovrum eller gästrum. Uppfarten rymmer 3-4 bilar och det finns gästparkering i området. Lugnt läge vid vändplan och angränsande mot park. Från området går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från området har du nära till natur och promenad/motions-stråk och samtidigt skolor, Arlandagymnasiet, badplatser och sportanläggningar.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
97.9 KVM
Biarea
10 KVM
Lgh nummer
231
Avgift
5 846 KR
Inkl vatten, kabel-TV
Adress
Karlsborgsvägen 231
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Sundveda
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea + Biarea
  97.9 KVM + 10 KVM
  Allmänt
  I hela huset ligger vattenburen golvvärme.
  Hall
  Rymlig hall med plats för möblering som byrå eller garderober. Klinkergolv med golvvärme som övergår till ekparkett och ljusa tapeter på väggarna. Längre in i hallen finns en klädkammare för extra förvaring. Vindslucka till vinden som har utrymme för förvaring.
  Vardagsrum
  Mycket trivsam gemeskapsyta med högt i tak upp till nock och fönster i två väderstreck samt vid nock vilket ger härligt ljusflöde och rymd. Här ryms TV-hörna och övriga möbler. Vardagsrummet har en öppen och social planlösning mot köket och härifrån nås även den stora trädäckade altanen i soligt sydväst-läge med sol långa dagar. Altanen rymmer flera större möbleringslösningar som matgrupper, solstolar och sittgrupper. På framsidan finns även en murgrill bredvid altanen. Runt framsidan är en fin häck som ger en fin inramning och bra skydd. Vardagsrumsdelen vid hallen kan enkelt göras om till ett fjärde sovrum genom att sätta upp en vägg. Ljusa tapeter på väggarna och ekparkettgolv med golvvärme.
  Kök
  Kök i öppen och social planlösning mot vardagsrummet och med utgång till altanen. Köket går i vitt med ljus matta på golvet, vitt kakel ovan köksbänk och ljusa tapeter på väggarna som går enhetligt genom vardagsrum och hall. I köket finns plats för matgrupp och maskinparken består av kyl (2012) och frys (2012) i fullhöjd, diskmaskin (2012), ugn med induktionsspishäll (2012)och fläkt (2018). Golvvärme.
  Tvättstuga/Pannrum
  Tvättstuga med litet fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Tvättmaskin från 2011, Cylinda. Torkskåp (2000) och luftvärmepannan från 2009. Arbetsbänk med tvättho och hyllplan för extra förvaring. Vitmålade väggar och ljus matta på golvet med golvvärme.
  Badrum 1
  Badrum med badkar, handdukstork, WC och handfat med handdukshängare ovan samt badrumsskåp med spegelluckor. Litet fönster för extra ljus och vädring. Ljus matta på golvet med golvvärme, väggarna är halvkaklade i vitt och till hälften ljust målat.
  Sovrum 2
  Det större sovrummet med två fönsterpartier som ger bra ljusinsläpp. Ekparkettgolv med golvvärme och tapetserade väggar.
  Badrum 2
  Badrum 2 har dusch bakom skjutdörrar, handdukstork, två badrumsskåp, WC och handfat. Litet fönster för extra ljus och vädringsmöjlighet. Ljus matta på golvet med golvvärme och vitt kakel på väggarna.
  Sovrum 1
  Används idag som kontor. Ekparkettgolv med golvvärme och ljusa tapeter på väggarna. Två garderober.
  Sovrum 3
  Ett av de större sovrummen med utgång till den trädäckade altanen på baksidan. Även denna altan rymmer större möbleringar och har tillgång till gräsmatta och odlingsland. Stor dubbelgarderob med skjutdörrar. Ekparkettgolv med golvvärme och ljusa tapeter på väggarna.
  Klädkammare
  Nås via hallen. Rymlig med klädhängare och hyllplan.
  Varmbonat förråd
  Varmbonat förråd med fönster om ca 10 kvm. Kan renoveras till kontor, sovrum eller gästrum. Laminatgolv och ljusa väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plans bostadsrättshus
  Byggnadsår
  1999-2000
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Luft/vattenvärmepump med vattenburen golvvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Övrigt
  2018 - Renovering av ventilation 2018 - Ny fläkt i kök 2017 - Rengjort tak 2013 - Huset målades 2012 - Nya vitvaror kök 2011 - Ny tvättmaskin 2009 - Ny värmepanna (luft) 2004 - Nya ekparkettgolv i sovrum och hall. Nya tapeter i hall och vardagsrum/kök. 2000 - Torkskåp
 • Förening
  Namn
  Sundveda Kulle
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Ölsta Soldattorp 1:7 som disponerar 16 bostadsrättshus med en total boyta om ca 1 442,2 kvm på adresserna Karlsborgsvägen 213-243. Föreningens ekonomiska plan registrerades 1998-09-04 Föreningen är delaktig i en samfällighet, Ölsta Soldattorp1:4. Samfälligheten sköter en gemensamhetsanläggning bestående av gång-och cykelvägar inom området, belysning, lekplatser och grönområden samt kabel-TV. Lägenhetsfördelning: 6 st 3 rok, 76,2 kvm 8 st 4 rok, 97,9 kvm 2 st 4 rok, 100,9 kvm
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via ComHem Kan utökas.
  Parkering
  Flera gästparkeringar finns i området och sköts av samfälligheten. Det planeras att ingå samarbete med Q-park.
  Renoveringar
  2018 - Omdragning av imkanaler och rengöring av ventilationskanaler. 2017 - Rengjort tak 2013 - Målat hus 2009 - Nya värmepannor Fläktsystemen servas med 2 års mellanrum.
  Ekonomi
  Det finns inga planerade avgiftshöjningar (se årsredovisning). Kontrollerat 2019-05-15
  Övrigt
  Medlemmarna ansvarar över sina egna värmepumpar och elpannor som finns i lägenheterna.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 846 KR Inkl vatten, kabel-TV
  Andel i föreningen
  6,66462%
  Andel av årsavgift
  6,66462%
  Total Driftskostnad
  21 170 kr/år
  El: 16 800 KR
  Elförbrukning: 8660 kWh
  Renhållning: 1 550 KR
  Försäkring: 2 820 KR
  Beräknat antal pers
  2
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Varmbonat förråd med fönster finns vid uppfarten, ca 10 kvm. Kan renoveras till kontor, sovrum eller gästrum. På vinden finns förvaringsmöjlighet.
 • Övrigt
  Uppgifter om bostadsrätten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  I det vackra och natursköna Sundveda finns många fina promenadsträckor, hundrastgård, cykelvägar och öppna landskap. Flera lekplatser och fotbollsplaner finns också i området. Här finner du både bostadsrättsradhus och friköpta hus i en- eller tvåplan. Samtidigt ligger området nära till förskolor, skolor och gymnasiet. Sportanläggningen Midgårdsvallen och Midgårdsbadet med simhall och utomhusbad ligger en kort promenad bort. På Midgårdsvallen finner du även fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. I Märsta centrum med omnejd finns bland annat Willys, ICA kvantum, Lidl, Coop Extra, Järnia och restauranger, banker, systembolag, apotek, caféer, sportaffär och klädaffärer samt gym. Vid Märsta Station finns också ett litet centrum med mataffär, blomsteraffär, frisörer, restauranger och café. Förskolor/Skolor I Ekilla finns förskolan Aspbacken vilket ligger på Tingvallavägen. Skolor som ligger i närheten är Tingvallaskolan (F-6) på Tingvallavägen samt Ekillaskolan (7-9) på Stockholmsvägen. Märstas gymnasieskola Arlandagymnasiet ligger också i närheten på andra sidan Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Längs Karlsborgsvägen som ansluter sig till Stationsgatan går bussar till Märsta Station och mot Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
  Alternativ planlösning
 • Karta
Utgångspris
2 395 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Altan framsida
Altan framsida
Altan framsida
Altan, baksida
Altan, baksida
Altan, baksida
Uppfart och förråd
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Sovrum 1
Badrum 1
Tvättstuga och pannrum
Badrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Planlösning
Alternativ planlösning
Angränsande allmänning
Hundrastgård i området
Lekplats i området

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!