Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Heimdalsgatan 14

Märsta
Mycket trivsam trea om 75 kvm med två stora sovrum och balkong i soligt söderläge med fin och lugn utsikt över området och grönska. Lägenheten har ett insynsskyddat läge med fri utsikt från alla fönster. Rymligt vardagsrum som är enkelt att möblera. Modernt planerat kök med bra arbetsyta och förvaring i flera skåp samt komplett maskinpark i rostfritt. Helkaklat och stamrenoverat badrum med golvvärme, badkar och stort fönster. Hall med klinkergolv. Båda sovrummen har flera garderober för förvaring. I samma hus finns två förråd som hör till lägenheten. I huset bredvid, port 8, finns tvättstuga och bastu. Föreningens mark gränsar mot gröna allmänningar och har fina innergårdar och grillplatser. Det finns även parkeringsplatser, garage och gästparkeringar nära huset. Här bor du nära förskolor, skolor, gymnasium, idrottsanläggningar och centrum. Från lägenheten har du även nära buss som tar dig till Märsta Station på ca 10 min. Från stationen nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
75 KVM
Lgh nummer
011
Våning
3 av 3
Avgift
5 043 KR
I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-TV, bredband via Ownit samt bostadsrättstillägg
Adress
Heimdalsgatan 14
Postnummer
19550
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  75 KVM
  Hall
  Välkomnande hall med klädhängare och plats för skoställ samt förvaring i en garderob. Stora grå klinkerplattor som både är snyggt och praktiskt. Målade väggar.
  Kök
  Trivsamt och modernt planerat kök med fullutrustad maskinpark i rostfritt och matplats för 4-6 personer. Här finns gott om arbetsyta på lång köksbänk och goda förvaringsmöjligheter i flera skåp och skafferi med lådsystem. Köket går i ek med rostfria handtag. Ovan köksbänken upp till taket sitter ett snyggt kakel. Här finns diskmaskin (2019), inbyggd micro och ugn i arbetshöjd, extra bred spishäll och fläkt. Integrerad kyl och frys. Ekparkett på golvet och målade väggar.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum som är enkelt att möblera. Stort fönsterparti ger bra ljusinsläpp. Här ryms TV-hörna och extra matbord eller kontorshörna. Ekparkett på golvet och målade väggar.
  Badrum
  Stilrent och stamrenoverat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkgrått klinker på golvet. Det finns även golvvärme. Belysning från spotlights i taket, ett stort fönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Badkar, stora badrumsskåp, handfat med spegel ovan samt WC.
  Sovrum 1
  Stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderobsvägg om 4 garderober. Plats för dubbelsäng och övriga möbler som byråer och nattduksbord. Utgång till balkongen i söder med sol långa dagar. Fin utsikt över området och grönska. Ekparkett på golvet och målade väggar tillsammans med snygg fondtapet.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är stort och enkelt att inreda. Två dubbelgarderober ger bra förvaring. Ekparkett på golvet och målade väggar. Fin utsikt över området från fönstret utan insyn.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1970
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2019-07-19
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  143 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens Brf Märstahus nr 2
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är ägare till följande fastigheter: Valsta 3:25, 3:26 i ett fint läge mot allmänningar, skogsparti och fina innergårdar med grillplatser. Det finns 188 st lägenheter och är byggda 1969-1970 i trevåningshus. Lägenhetsfördelning: 20 st 1 rok 48 st 2 rok 50 st 2,5 rok 64 st 3 rok 6 st 4 rok Det finns även ett separat källarförråd till varje lägenhet och vissa lägenheter har två förråd. Fjärrvärme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften. Det finns 3 st tvättstugor i området: två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Bastu finns på Heimdalsgatan 8, 22 och 36 där ingången sker via tvättstugorna. Bastubricka köps separat på expeditionen. Snickeriverkstad finns och kan bokas och användas kostnadsfritt. I vissa hus finns det cykelförråd Samtliga badrum förberett för egen tvättmaskin. Föreningen har en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Hemförsäkring tecknas av lägenhetsägaren. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: www.heimdalsgatan.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem. Varje medlem måste teckna ett eget avtal med ComHem för att få digitalbox och kort. Det finns en infokanal på TV med aktuell information om föreningen. Egen fiberanläggning för bredband via Ownit 100 mbit/s (ingår i avgiften). För att få tillgång till Internet måste man kontakta Ownit.
  Parkering
  Bilplatser hanteras av föreningens kontor. Separat kö och hyrs ut i mån av tillgång. Bilplats kan inte övertas av köparen. Det finns totalt 104 p-platser och 93 garageplatser. Hyra för parkeringsplats för personbil 200 kr/mån. Hyra för motorvärmarplats personbil 250 kr/mån. Hyra för garageplats för personbil 400 kr/mån. Hyra för MC-plats (i garage) 100 kr/mån. Besöksparkering finns för ett begränsat antal bilar.
  Renoveringar
  Renovering av fönstren - 2004 Relining av stammarna - 2011/12. Garagerenovering 2016. Föreningen planerar ett fönsterbyte. Alla lägenheter fuktmättes av föreningen under våren 2013. Se vidare i årsredovisningen.
  Övrigt
  De nya medlemmarna ska, så snart som möjligt efter inflyttning, besöka kontoret (expeditionen), torsdag 18-19.
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 043 KR I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-TV, bredband via Ownit samt bostadsrättstillägg
  Andel i föreningen
  0,56111%
  Andel av årsavgift
  0,56118%
  Total Driftskostnad
  8 029 kr/år
  El: 7 680 KR
  Försäkring: 349 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes faktiska förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Tvättstugan ligger bekvämt i huset bredvid, port 8. Där finns även bastu. Två förråd hör till lägenheten, det ena ligger i trapphuset på entréplan och det andra i källaren. I föreningen finns tillgång till snickeriverkstad.
 • Balkong
  Rymlig balkong i söderläge med sol långa dagar. Fin och lugn utsikt över området, grönska och innergård. Privat läge utan insyn. Här ryms sittgrupper och växter. Träplattor på golvet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Heimdalsgatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Heimdalsgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!