Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Heimdalsgatan 10

Märsta
Välkommen till en mycket trivsam lägenhet på nedre botten med inglasad balkong i söder. Lägenheten har en bra planlösning med ett rymligt kök som helrenoverats med ny inredning och nya ytskikt på väggar och golv 2012 med bra bänkytor och förvaring i flera skåp samt vitrinskåp. Hallen har renoverats med ett vackert stengolv och på väggarna sitter liggande träpanel med belysning från infällda spotlights i taket. Vardagsrummet är lätt att möblera och har ett stort fönsterparti mot föreningens baksida, utan insyn och mot gräsplätt. Sovrummet rymmer större säng och övriga möbler som garderob och byrå, här finns även en inbyggd helväggsgarderob. Badrummet är helkaklat och stamrenoverat (relining) med ett stort fönster. Bra läge med närhet till centrum, skolor, gymnasium och kommunikationer.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
63 KVM
Lgh nummer
19
Våning
1 av 3
Avgift
4 216 KR
I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-TV, bredband via Ownit samt bostadsrättstillägg
Adress
Heimdalsgatan 10
Postnummer
19550
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  63 KVM
  Allmänt
  Hall Välkomnande och snyggt inredd hall med ett vackert stengolv och liggande träpanel på väggarna. Belysning från infällda spotlights i tak. Här finns plats för större möbler och klädhängare samt skoställ. Ingången från hall till vardagsrum har breddats vilket ger extra rymd och ljus. Kök Helrenoverat kök från 2012. Köket renoverades med nya golv, nymålade väggar, nytt kök i vitt med vitrinskåp och vitt kakel ovan köksbänk. Köket har en rymlig matplats med stora fönster med ett härligt ljusinsläpp. Kyl/frys från 2007, spisfläkt från 2012, extra bred ugn med spishäll 2012 och diskmaskin från 2010. Köket har goda förvaringsmöjligheter i flera skåp och gott om arbetsyta på de båda köksbänkarna. Sovrum 1 Sovrummet rymmer större säng och extra möbler som garderob och byrå. Här finns även en inbyggd helväggsgarderob med nya dörrar. Väggarna är tapetserade i grått med en diskret mönstrad fondvägg. På golvet ligger trälaminat. Från sovrummet nås den inglasade balkongen i soligt söderläge, med träplattor på golvet och vitmålad träpanel på väggarna. Vardagsrum Lätt att möblera och med stora fönsterpartier med lugn utsikt mot gräsplätt och allmänning. På väggarna sitter en ljus tapet och på golvet ligger ekparkett. Badrum Helkaklat och stamrenoverat (relining) badrum med ett stort fönster. Dörren till badrummet har ett litet fönster vilket är en trevlig detalj och ger ett extra litet ljusflöde mellan hall och badrum. Handfatskommod med förvaring och två badrumsskåp är nyare. Badkar och tvättmaskin finns.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1969
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Övrigt
  Tillgång till bastu finns och ligger i samma byggnad. Snickeriverkstad finns och ligger i annan byggnad.
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens Brf Märstahus nr 2
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är ägare till följande fastigheter: Valsta 3:25, 3:26. Det finns 188 st lägenheter och är byggda 1969-1970 i trevåningshus. Föreningen har kabel-TV från ComHem. Det finns en infokanal på TV med aktuell information om föreningen. Bredband från Ownit på 100MB/s ingår i månadsavgiften. Det är separat kö till alla bilplatser, ingår ej i avgiften. Det finns även ett separat källarförråd till varje lägenhet och vissa lägenheter har också ett litet förråd i trapphuset. Fjärrvärme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften. Det finns 3 st tvättstugor i området: två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Bastu finns på Heimdalsgatan 8, 22 och 36 där ingången sker via tvättstugorna. Bastubricka köps separat på expeditionen. Snickeriverkstad finns och kan bokas och användas kostnadsfritt. I vissa hus finns det cykelförråd Samtliga badrum förberett för egen tvättmaskin. Föreningen har en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Hemförsäkring tecknas av lägenhetsägaren. Föreningen har en egen hemsida: www.heimdalsgatan.se
  Organisationsform
  Andelsratt
  Typ
  Oäkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv/Internetanslutning Kabel-TV via ComHem. Varje medlem måste teckna ett eget avtal med ComHem för att få digitalbox och kort. Egen fiberanläggning för bredband via Ownit (ingår i avgiften). För att få tillgång till Internet måste man kontakta Ownit.
  Parkering
  Bilplatser hanteras av kontoret. Separat kö och hyrs ut i mån av tillgång. Bilplats kan inte övertas av köparen. Hyra för parkeringsplats för personbil 200 kr/mån. Hyra för motorvärmarplats personbil 250 kr/mån. Hyra för garageplats för personbil 400 kr/mån. Hyra för MC-plats (i garage) 100 kr/mån. Besöksparkering finns för ett begränsat antal bilar.
  Renoveringar
  Föreningen har gjort en renovering av fönstren - 2004 och relining av stammarna - 2011/12. Alla lägenheter fuktmättes av föreningen under våren 2013. Se vidare i årsredovisningen.
  Ekonomi
  Enligt styrelsen kommer avgiften höjas med 3 % vid årsskiftet -16/17 pga garagerenoveringen som skett under 2016. Uppdaterad: November 2016
  Övrigt
  I samband med överlåtelsen tar föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) av köparen som är 1138 kr (2018) samt pansättningsavgift på 455 kronor per pantsättning tillkommer (2018). De nya medlemmarna ska, så snart som möjligt efter inflyttning, besöka kontoret (expeditionen), torsdag 18-19.
  Överlåtelseavgift
  1 138 KR
  Pantsättningsavgift
  455 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 216 KR I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-TV, bredband via Ownit samt bostadsrättstillägg
  Andel i föreningen
  0,49831%
  Andel av årsavgift
  0,49771%
  Total Driftskostnad
  4 824 kr/år
  El: 4 284 KR
  Försäkring: 540 KR
  Beräknat antal pers
  1
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Två förråd hör till lägenheten, det ena ligger i trapphuset på entréplan och det andra i källaren.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Valsta har ett stort utbud av parker och naturområden med motionsspår. Steninge Slott och Mälaren nås bl.a. via motions- och promenadspår. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum som erbjuder shopping, caféer, restauranger, frisörer och en stor livsmedelsbutik. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Sovrum
Kök
Inglasad balkong
Sovrum
Sovrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Utsikt vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Hall
Stengolv hall
Planlösning
Midgårdsvallen
Midgårdsbadet
Steningebadet
Steninge Bruk
Steninge Slott

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!