Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Garnet 14

Sigtuna
Enplans-villa med fascinerande takhöjd i lugna och populära Björkbacka med nyproduktionsstandard och moderna lösningar i mycket gott skick! Belägen med altan och baksida mot lugn och öppen allmänning i soligt söderläge med sol långa dagar. I hela huset är vattenburen golvvärme vilket ger stilrena och ljusa ytor där bröstningshöjden på fönstren går långt ner mot golvet. De fräscha ytskikten gör sig påminda i alla utrymmen med ekparkettgolv och vitmålade väggar i hela huset. Huset har genomtänkta och påkostade lösningar vilket skapar ett trivsamt boende: Välkomnande och ljus hall med helväggsgarderob bakom spegelskjutdörrar. Två badrum med dusch finns. Tvättstuga med groventré. Tre sovrum, och ett fjärde sovrum är förberett att skapa vid vardagsrummet. Vardagsrummets och kökets fascinerande takhöjd förgyller verkligen boendet och ger utrymme för häftiga konst- och belysningsinstallationer. I samma utrymme är stora fönsterpartier med låg bröstningshöjd vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Köket går i vitt med rostfria detaljer och rostfria maskiner. Huset är mycket trevligt planerat med den sociala ytan med hall, vardagsrum, kök och utgång till altanen i ena delen, och sovrum i den andra. Husets uppfart rymmer tre bilar och avslutas med en carport med inbyggd förråd. Altanen går längs husets södra och västra sida med utgång från vardagsrummet och det stora sovrummet. Från Björkbacka har du direkt närhet till fina natur- och strövområden samt Mälarens vatten med bryggor och badplatser. Närhet till skolor och förskolor samt kommunikationer mot SJ- och pendeltåg.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
5 ROK
Sovrum
3
Boarea
129 KVM
Biarea
8 KVM
Fastighetsbeteckning
Norrtil 3:197
Tomtarea
459 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Garnet 14
Postnummer
19341
Ort
Sigtuna
Område
Sigtuna - Björkbacka
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  5 ROK
  Boarea + Biarea
  129 KVM + 8 KVM
  Hall
  Välkomnande hall som får mycket ljus från vardagsrummet. Här finns gott om svängrum och förvaring i en helvöggsgarderob bakom spegelskjutdörrar. Klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar.
  Badrum 1
  Stilrent badrum med vitt liggande kakel på väggarna och gråsvart klinkergolv med golvvärme. Matchande bred handfatskommod och badrumsskåp med spegellucka och belysning. Infällda spotlights i taket och uppvärmd handdukstork. Dusch bakom vikbara duschdörrar. Ett fönster med djupa nischer ger extra ljus och vädringsmöjlighet.
  Vardagsrum
  Huset har en fantastisk gemenskapsyta med stora fönsterpartier med låg bröstningshöjd och en fascinerande takhöjd. Tillsammans ger de en stor och ljus yta med många olika möbleringsmöjligheter, där takhöjden gör häftiga belysnings- och konstinstallationer möjliga. Här ryms större matgrupper för den stora familjen och större sällskap, TV-hörna och övriga möbler. Från vardagsrummet är även utgången till altanen i soligt söderläge, som övergår till en stor och öppen allmänning. Altanen har även utfällbara markiser, en större över altanen och över alla vardagsrummets fönster.Trevlig social planlösning mot köket. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Golvvärme.
  Kök
  Takhöjden går hela vägen in till köket som får ta del av samma ljus och rymd som vardagsrummet. I taket ovanför köket sitter infällda spotlights tillsammans med belysning under skåpen. Ett fönster ovanför diskhon med djupa nischer ger plats för ljus och växter. Köket går i vitt med snyggt speglade luckor med rostfria beslag och rostfria maskiner. Maskinparken är komplett med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, induktionsspishäll och fläkt. Ugn och micro i arbetsvänlig höjd. Här finns även en köksö som ger extra arbetsyta och förvaring, plats för barstolar och är en bra serveringsyta mot vardagsrummet. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Golvvärme.
  Badrum 2
  Det större badrummet. Även detta med dusch bakom vikbara duschförrar. Bred handfatskommod med granitskiva med tillhörande spegel ovan. Vitt liggande kakel på väggarna och gråsvart klinkergolv med golvvärme. Uppvärmd handdukstork och ett fönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Belysning från infällda spotlights i taket.
  Sovrum 1
  Enkelt att möblera med ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Stort fönsterparti ger extra ljus. En garderob finns. Golvvärme.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och har stort fönsterparti. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Golvvärme.
  Sovrum 3
  Det större sovrummet med utgång till altanen. Här finns en helväggsgarderob med skjutdörrar i vitt och med spegel. Balkongdörren är i helglas och det finns flera välplacerade fönster som ger extra ljus. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Golvvärme.
  Tvättstuga
  Trivsam tvättstuga med groventré. Klinkergolv med golvvärme, vitmålade väggar och fönster. Arbetsbänk med tvättho och skåp för förvaring ovan. Tvättmaskin och torktumlare under bänken. Här står även värmepannan bakom skjutdörrar dr det även finns plats för förvaring. Teknikrum för el och bredband.
  Sovrum 4
  I vardagsrummet finns ett förberett sovrum, men som även kan användas som kontorshörna, TV-hörna, matplats eller bara en förlängning av vardagsrummet. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Golvvärme.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  2011
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Isolerad betongplatta
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump (Nibe) med vattenburen golvvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2019-05-07
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  55 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Norrtil 3:197
  Övrigt
  Larm är installerat med brandvarnare. Kan övertas av köpare som tecknar nytt abonnemang. 2013 - Byggt altan 2013 - Installerat markiser ovanför altan och vardagsrummets alla fönster.
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  32 812 kr/år
  Uppvärmning: 17 418 KR
  Elförbrukning: 9941 kWh
  VA: 1 447 KR
  Renhållning: 2 385 KR
  Väg, samf.: 6 362 KR
  Försäkring: 5 200 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Taxeringsvärde
  3 624 000 KR
  Summa pantbrev
  2 500 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Uppfart med plats för 3 bilar. Carport. Förråd under carport om ca 8 kvm.
 • Tomt
  Tomtyta
  459 KVM
  Övrigt
  Tomt med plan gräsyta och trätrall runt hela södra och västra delen av huset. Tomten gränsar mot en trevlig allmänning vilket ger huset ett mer privat och öppet läge. Trätrallens söder och västerläge ger sol långa dagar.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Norrtil GA:10, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Norrtil GA:7, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Norrtil GA:9
  Planbestämmelser
  Detaljplan (2005-11-10)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information och information från Lantmäteriets Fastighetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Sigtuna är bland annat känt som Sveriges äldsta stad med vacker natur som omgivning och beläget precis vid Mälaren. Från Björkbacka når du Sigtunas stadskärna bl.a. via strandpromenaden. Det finns även flera trevliga alternativ till promenad, motion, lekplats, fiske och bad i både Björkbacka och i Sigtuna. Björkbacka Strand har en egen brygga med badmöjlighet och promenadstråk vid vattnet. Strandpromenaden är ett trevligt promenadstråk som fortsätter långt förbi caféer, sittgrupper ute på bryggorna, minigolfbana, hamnar och badplatser. I Sigtunas stadskärna finner du Stora Gatan, en gågata med fina trähus där butiker, restauranger och caféer erbjuder det mesta. Här finns även gym (WE), närservice banker, systembolag och livsmedelsbutik. Längre ned mot hamnen finns båtplatser och välkända hamnkrogar. I Sigtuna finns även biografen Gröna Ladan. Sigtuna Fritidscenter är en trevlig anläggning med flera olika vattenaktiviteter och Prästängshallen håller i sport och idrott samt en tennishall. Närliggande Wenngarn har gjort sig känt som ett nytt och levande bysamhälle i vacker slottsmiljö. Wenngarns slott står kvar sedan 1600-talet och i området finns flera mysiga restauranger, bageri och slottscafé som serverar frukost, brunch, lunch och middag med närproducerade råvaror. Wenngarns sportcenter har gym och olika typer av träningspass och yoga samt ett utegym med hinderbana. Sigtuna har flera bra val av skolor som: S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6), Sankt Olofs skola (7-9) Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola
  Kommunikation
  Från området och från stadskärnan går bussar ut genom Sigtuna och vidare mot bl.a. Arlanda, Märsta, Uppsala, Enköping och Bålsta. Från Märsta Station går både pendeltåg och snabbtåg till Stockholm och Uppsala via SJ (ca 20 min vardera) och SL (ca 37 min till Stockholm City och ca 49 min till Uppsala).
 • Karta
Utgångspris
5 395 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!