Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Fågelvägen 49

Märsta
Fler bilder kommer! - Välkommen till populära Fågelvägen och en trivsam villa på en av områdets största tomter! Den plana trädgården har stora gräsytor och fina planteringar vilket ger en tomt som både är grönskande och funktionell. Tomten får även mycket sol tack vare det fria läget. Villan erbjuder många bra ytor som har flera användningsområden. Idag finns 4 sovrum och möjlighet att skapa fler vilket ger plats åt den stora familjen, kontor och gästrum. Här finns även möjlighet att skapa en villa precis som du vill ha den, genom att renovera med nya ytskikt i rum och möjlighet att inreda källaren. Det finns även möjlighet att skapa ett nytt kök precis som du vill ha det, där nyare maskiner redan är på plats. Källaren har flera förvaringsutrymmen och en stor gillestuga, klädvårdsrum och tvättstuga. Infarten till huset rymmer 2-3 bilar. Garaget har en fjärrstyrd port och har byggts ut för att rymma både bil och förvaring. Från Fågelvägen har du närhet till många fina grönområden och promenadstråk. Skolor och förskolor ligger en kort promenad bort. Bussar och cykelvägar tar dig snabbt till Märsta Station och även Sigtuna Stad. Från Märsta Station nås Stockholm och Uppsala på ca 25 minuter vardera med tåg.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
6 ROK
Sovrum
4
Boarea
125 KVM
Biarea
83 KVM
Fastighetsbeteckning
Ekilla 6:30
Tomtarea
928 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Fågelvägen 49
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea + Biarea
  125 KVM + 83 KVM
  Allmänt
  Huset har utöver sina 6 rum ett badrum, en gäst-WC och kök. I källaren finns mycket utrymme som idag används som förvaring, arbetsrum och tvättstuga.
  Hall
  Hall med plats för klädhängare och skoställ. Från hallen nås källaren och mellanplanets öppna yta mellan sovrummen, vardagsrummet och köket. Matta på golvet och tapetserade väggar.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum med inbyggd garderob. Här ryms enkelt säng och övriga möbler som skrivbord, nattduksbord mm. Kan även användas som kontor eller gästrum. Matta på golvet och vitmålad tapet på väggarna.
  Sovrum 2
  Även detta vardagsrum är enkelt att möblera och passar perfekt som sovrum, gästrum eller kontor. Här finns två platsbyggda garderober. Matta på golvet och vitmålad tapet på väggarna.
  Matrum
  I mitten av mellanplanet är en trevlig öppen yta som knyter samman kök, vardagsrum och baksidans trädgård med sin uteplats. Utrymmet passar perfekt som matplats och rymmer ett större matbord för stora sällskap. Om väggen mellan vardagsrummet och matrummet tas bort ges en ännu större och öppnare yta. Här finns även en välplacerad braskamin (har inte eldats i de senaste åren). Matta på golvet och tapetserade väggar.
  Kök
  Rymligt kök i perfekt läge mot det stora matrummet. Här finns möjlighet att skapa ditt egna drömkök precis som du vill ha det. Fönster mot husets framsida och förslagsvis kan ingången breddas för ännu mer rymd och ljus. Här finns kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Matta på golvet, kakel ovan diskbänk och tapetserade väggar.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum som rymmer det mesta med flera möbleringsmöjligheter. Här finns idag gott om plats för ett extra matbord, tv-hörna och övriga möbler. För att få en ännu större yta med rymd och ljus kan ingången breddas eller väggen tas bort helt. Det finns även möjlighet att skapa ett extra rum tack vare fönstrens placeringar som finns i alla väderstreck. Tapet på väggarna och matta på golvet. Under mattan ligger ett ekparkettgolv (säljarnas uppgift).
  Gäst WC
  Gäst WC med med handfat och badrumsskåp med spegel. På andra sidan av utrymmets inre vägg ligger den inbyggda garderoben i sovrum 1. Ytan från garderoben kan nyttjas för att göra om gäst-WCn till ett badrum med dusch.
  Övre plan, sovrum 3
  Rymligt sovrum med matta på golvet och tapetserade väggar.
  Övre plan, hall
  Hall med helväggsgarderob som ger bra med extra förvaring. En större garderob finns bredvid med lucka till kattvinden.
  Badrum
  Helkaklat badrum med dusch och takfönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Bred handfatskommod med förvaring och spegelskåp.
  Övre plan, sovrum 4
  Även detta sovrum är rymligt och rymmer enkelt dubbelsäng och övriga möbler. Matta på golvet och tapet på väggarna.
  Källare
  I källaren finns flera bra utrymmen. Under trappen finns plats för förvaring, och längs hallen finns ett förråd, en matkällare och pannrummet med plats för förvaring. De större förvaringsutrymmena kan även inredas för andra funktioner, t.ex. arbetsrum eller hobbyrum. Från hallens ena ände nås den rymliga gillestugan. Ett perfekt utrymme för extra gemenskapsyta med plats för t.ex. pingis- och biljardbord. Förslagsvis kan utrymmet användas som biorum eller delas av för flera inredningsmöjligheter. Från hallens andra ände nås ett stort förvaringsutrymme med flera skåp och arbetsbänk som idag används som klädvårdsrum. Via detta rum nås tvättstugan som har gott om utrymme och svängrum. Här finns idag en tvättmaskin, skåp, arbetsbänk och tvättho. I tvättstugan finns även en skrubb för extra förvaring.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1963
  Fasad
  Lättbetongelement och träpanel
  Stomme
  Lättbetong
  Grundläggning
  Källare
  Grundmur
  Betonghålsten
  Fönster
  3-glas isoler. 2-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Vattenburen värme fr. elpanna. Braskamin.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2019-07-27
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  103 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Ekilla 6:30
  Övrigt
  Ägarna uppskattar att taket byttes med läkt och papp för ca 30 år sedan. 2002-2003 - Takrenovering, nya betongpannor 2004 - Badrum 2009 - Installerat öppen spis 2014 - Bytt ut alla fönster 2016 - Ny tvättmaskin Garaget har byggts ut och fått nytt tak Garageport, fjärrstyrd och elektrisk Elpanna
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  39 992 kr/år
  El: 25 963 KR
  Elförbrukning: 23707 kWh
  VA: 3 285 KR
  Renhållning: 1 544 KR
  Försäkring: 8 700 KR
  Sotning: 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
  Taxeringsvärde
  3 223 000 KR
  Summa pantbrev
  474 200 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Garage, plats för bil och övrig förvaring tack vare tidigare utbyggnad. Garaget har elektrisk och fjärrstyrd port.
 • Tomt
  Typ av tomt
  Trädgårdstomt
  Tomtyta
  928 KVM
  Övrigt
  Plan tomt som hör till en av områdets största! Här finns plana gräsytor och många fina planteringar. Fint inramad av häck och staket.
  Uteplats
  På husets baksida finns en stenlagd uteplats, delvis under tak. Uteplatsen rymmer större möbler, grill och förvaring. Inramad av ett plank. Uteplatsen nås från matplatsen och tack vare tomtens storlek och utformning finns möjlighet att göra uteplatsen större och fortfarande bevara gräsyta.
 • Rättigheter & Belastningar
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan (1961-12-08)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla är omgivet av naturområden med många fina promenadsträckor, hundrastgårdar, cykelvägar och öppna landskap. Här har du även närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplaner. Sportanläggningen Midgårdsvallen och Midgårdsbadet med simhall och utomhusbad ligger en kort promenad bort. På Midgårdsvallen finner du även fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. I Märsta centrum med omnejd finns bland annat shopping, Willys, ICA kvantum, Lidl, Coop Extra, Järnia och restauranger, banker, systembolag, apotek, vård, caféer, sportaffär och klädaffärer samt gym och övrig närservice. Promenad- och cykelavstånd till Märsta Station. Här finns torg med mataffär, blomsteraffär, frisörer, restauranger och café. Sigtuna Stad med Stora gatan och strandpromenader nås på ca 10 minuter med bil och hit går även fina cykelvägar. FÖRSKOLOR/SKOLOR I Ekilla finns förskolan Aspbacken vilket ligger på Tingvallavägen. Skolor som ligger i närheten är Tingvallaskolan (F-6) på Tingvallavägen samt Ekillaskolan (7-9) på Stockholmsvägen. Märstas gymnasieskola Arlandagymnasiet ligger också i närheten på andra sidan Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Stationsgatan mot Märsta Station och Sigtuna. Det är även promenad- och cykelavtsånd till Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Via tåg tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg
 • Karta
Utgångspris
3 395 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!