Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Bromsta 116

Märsta
Välkommen till en fantastisk fastighet utöver det vanliga. Här erbjuds den karaktäristiska lantliga charmen tillsammans med lyxig fastighet där flera olika byggnader och tillgångar gör fastigheten mycket funktionell och förgyller boendet. Huvudbyggnaden är ett mycket trevligt planerat hus med flera exklusiva tillgångar och unika lösningar. Bland annat så finns här tre sovrum och möjlighet att skapa ett fjärde, lättmöblerbart vardagsrum med fönsterpartier i två väderstreck och renoverat kök med golvvärme och matrum. Tvättstuga med golvvärme och groventré som leder ut till SPA-bad. Det ena sovrummet har tillgång till ett eget badrum, och det finns även ett badrum till med bastu och en extra gäst-WC. Inrett med ljusa och fina ytskikt och en bevarad charm med utsikt över omgivningarna och hästhagar, framförallt från övervåningen. På tomten finns ett fantastiskt och stort pool- och soldäck med altan under tak med fri utsikt över ängarna. På husets framsida finns en fin altan med vitmålat staket och markiser. Vacker trädgård med fin växtlighet och med växthus och jordkällare omgiven av lantlig natur. Carport med plats för 2-3 bilar samt stort och varmbonat garage. I garagebyggnaden finns ett stort utrymme som kan användas till boende och det finns även en friggebod som kan inredas, vilket ger möjlighet till generationsboende, gästrum, tonårsrum, gym eller kontor. I Odensala bor du nära naturen och med ca 10 min avstånd till Märsta Centrum och pendeltågsstation. Även Sigtuna Stad och Arlanda flygplats ligger på bekvämt avstånd. Huset är besiktat och säljarna har tecknat en dolda fel-försäkring.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
4,5 ROK
Sovrum
3
Boarea
130 KVM
Biarea
69 KVM
Fastighetsbeteckning
Bromsta 1:2
Tomtarea
2990 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Bromsta 116
Postnummer
19592
Ort
Märsta
Område
Märsta - Odensala
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4,5 ROK
  Boarea + Biarea
  130 KVM + 69 KVM
  Hall
  Rymlig hall med gott om plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler. I hallen finns ett inbyggt skåp som även ger mindre förvaringsyta där elcentralen sitter. Längre in i hallen finns en klädkammare som ger bra förvaringsmöjligheter. Det finns även förvaringsutrymme under trappen som leder upp till övervåningen. På golvet ligger klinkergolv med golvvärme och på väggarna sitter ljusa tapeter. Klinkergolvet övergår längre in i hallen till ekparkett.
  Badrum/Bastu
  Lyxigt badrum med både dusch och badkar samt bastu. Badkaret är snyggt inkaklat och ger plats för bl.a. levande ljus på kanterna. Stor kommod med dubbelhandfat och förvaring. Dubbla speglar ovanför kommoden. Helkaklat med golvvärme. Bastu bakom glasdörr.
  Sovrum 1
  Enkelt att möblera och här ligger ett fint trägolv tillsammans med ljusa tapeter på väggarna. Helväggsgarderob med vita skjutdörrar. Även här är blombrädan i fönstret djup.
  Vardagsrum
  Även vardagsrummet är enkelt att möblera och får ett härligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier i två väderstreck. Fönstren har även djupa blombrädor och det ena fönstret har låg bröstningshöjd. Här ryms större möbler och flera sittgrupper eller en extra matgrupp. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Kök
  Kök med trivsam planering för ljus och svängrum och även social yta mot resten av hemmet. Välplacerat och brett fönster ovan diskho med blombräda perfekt för växter och levande ljus. Köksbänkens L-form ger en bar- och serveringsbänk. Alla vitvaror är från 2016 och består av diskmaskin, induktionsspis, fläkt, kyl och frys i fullhöjd och inbyggnadsugn. Påkostat och nytt klinkergolv med stora plattor och golvvärme från 2016. Köket går i ek och har ett vitrinskåp. Ovan köksbänken sitter ett vackert mosaikstenskakel. Köksbänken är i laminat och marmorimitation. Belysning från infällda spotlights i taket.
  Matrum/Sovrum
  Matrum i anslutning till köket med fint burspråksliknande fönsterparti. Rummet kan även kan användas som ett 4:e sovrum, då en matgrupp ryms i vardagsrummet. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Gäst-WC
  Längre in i hallen ligger en gäst-WC. Klinkergolv, stilren handfatskommod och badrumskåp med spegelluckor.
  Tvättstuga/Utgång till SPA-bad
  Rymlig tvättstuga med fönster och groventré samt fint klinkergolv med golvvärme. Här finns torktumlare, ny tvättmaskin (2017), tvättho och flera skåp/garderober för förvaring. Groventrén leder ut till det den nybyggda trallen med SPA-badet. Groventrén är även väldigt praktisk att använda som ingång efter bad eller dagar i trädgård och natur.
  Övre plan - hall
  Via den vitmålade trappen nås det övre planets hall som har utrymme för möblering och ett välplacerat fönster som ger trevligt ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Övre plan - Sovrum 2
  Enkelt att möblera och med vackert trägolv i enstav och på väggarna sitter ljus tapet tillsammans med en fondvägg av liggande träpanel som är vitmålad. Fönster i två väderstreck ger extra rymd och ljus. Utsikt mot ängar och trädgård.
  Övre plan - Sovrum 3 med badrum
  Lyxigt master bedroom med eget badrum! Här ligger ekparkettgolv och på väggarna är ljust målade. Badrummet har ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Takdusch bakom vikbara duschväggar, modernt och snyggt mönstrad våtrumsmatta och våtrumstapet. Matchande handfatskommod med spegel med inbyggd belysning ovan. WC-stol. Taket är ljuslaserat trä med infällda spotlights.
  Extra rum med loft i garage
  I samma byggnad som garaget finns ett stort separat rum med loft som går utmärkt att använda som boende, te.x. gästrum, generationsboende, tonårsrum eller uthyrningsdel. Utrymmet är idag tapetserat och med betonggolv. Egen ingång och fönster. Loftet är tapetserat med trälaminat på golvet och har ett fönster. Det finns även en friggebod på tomten, förberedd för el och kan inredas till boende.
  Pannrum
  Pannrummet nås från husets baksida. Värmepump-luft/vatten, vattenkran, golvbrunn och uttag för starkström 3-fas.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1963
  Byggår, kommentar
  Ombyggt 1997
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund och torpargrund
  Grundmur
  Natursten och betong
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor. Koppar på tillbyggnad
  Uppvärmning
  Värmepump-luft/vatten. Vattenburen värme.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Delar infiltration med en granne.
  Energideklarerades
  2012-05-28
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  121 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Bromsta 1:2
  Övrigt
  Flaggstång står på husets framsida Fiber finns, från 2016. 1997 - Tillbyggnad 1999/2000 - Garage med kontor/gästutrymme med loft 1999/2000 - Carport 2000 - Nytt tak: betongpannor, ny papp och ny läkt 2007 - Värmepump-luft/vatten CTC 2012 - Ny infiltrationsanläggning och trekammarbrunn 2016 - Pool- och soldäck 2016 - Målat alla byggnader 2016 - Nytt badrum övre plan 2018 - Nya vitvaror kök 2017 - Spa-bad och ny trall 2017 - Ny tvättmaskin 2018 - Nytt golv med golvvärme i kök 2018 - Ny friggebod 2019 - Plast i krypgrund
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  37 575 kr/år
  El: 30 000 KR
  Elförbrukning: 23640 kWh
  VA: 710 KR
  Renhållning: 1 550 KR
  Försäkring: 5 315 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag. Dessa driftskostnader innefattar även uppvärmningen av SPA-badet som värms upp året om samt uppvärmningen av poolen. Slamtömning har skett 1 gång/år.
  Taxeringsvärde
  2 542 000 KR
  Summa pantbrev
  3 050 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Fastigheten disponerar flera byggnader som välplanerat byggts i enhetlig stil utifrån huvudbyggnaden. Carport med plats för två till tre bilar. Stort och varmbonat garage med uttag för starkström. Vind för extra förvaring. Fönster, dörr och garageport. I garaget finns ett stort separat rum med loft med golvyta om ca 15 kvm som kan användas som kontor, tonårsrum, gästrum, generationsboende, hobbyrum, gym eller uthyrningsdel. Rummet har en egen ingång och har fönster både nere och på loftet. Fantastiskt pool - och soldäck bakom carporten. Här finns gott om utrymme för möblering som solstolar, sittgrupper och grill. Ovan pooldäcket är även en stor altan under tak. Pooltak över poolen. Poolen värms upp med en lutvärmepump vilket är energibesparande. Här har du sol långa dagar och med utsikt mot ängar och hagar. På husets framsida finns en fin trädäckad altan med vitmålat staket och markiser. På baksidan finns en trädäckad altan med SPA-bad. Jordkällare i gammaldags stil finns på tomten. Växthus för odling. Ny friggebod. Inredd med trägolv och liggande träpanel på väggarna som är vitmålad. Går att använda till förvaring eller inreda som extra boende. Idag är el draget via en kabel från jordkällaren. Bakom garaget finns ett skjul för extra förvaring.
 • Tomt
  Tomtyta
  2990 KVM
  Övrigt
  Den vackra trädgården har en fin blandning av växtlighet och gränsar mot naturområden. På tomten finns plommon-, päron- och äppelträd tillsamman med ett körsbärsträd och syrener som blommar vackert på våren. Hallon, vinbär och rabarber finns och det finns även ett växthus. Tomtens karaktär stärks ytterligare av en gammaldags jordkällare och en flaggstång.
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Officialservitut Avlopp, 0191-89/13.1 I dokument från avstyckningen 1938 beskrivs ett servitut som ger rätt till infart från de båda vägarna som angränsar till fastigheten.
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Odensala/ Sigtuna Kommun Bromsta är beläget i ett klassiskt Mälardalslandskap som karakteriseras av en vacker landsbygd som varierar från jordbruk, öppna landskap och fina skogspartier i olika storlek. Med lugnet och naturen nära inpå ges frihet och utrymme för rekreation. Området är även känt för flertalet fornlämningar som vittnar om en lång historia och sätter extra karaktär på det redan natursköna området. Trots detta finns närservice i Odensala och Märsta endast en kort resväg bort. I Odensala Kyrkby finner vi både skola med årskurs 1-6 och förskola. Odensala IP disponerar bland annat en fotbollsplan. I området finns även flera stall och hagar för den hästintresserade. Arlandastad Golf och Skepptuna GK finns på kort avstånd med bil. Märsta Centrum nås på ca 10 min och är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar i Märsta. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta finns även ishall Pinbackens ishall. I Märsta finns flera utbud av skolor och förskolor, bl.a: - Odensala Skola F-6 - Centralskolan F-7 - Ekillaskolan 7-9 Sigtuna Kommun har fritt val av skola, vilket ger dig som förälder möjlighet att fritt välja vilken skola dina barn ska gå till. Kommunen har även tre gymnasieskolor: - Arlandagymnasiet (kommunal) - Märsta Praktiska Gymnasium (fristående) - Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL (riksinternat) I Märsta Centrum ligger Sigtuna Kulturskola.
  Kommunikation
  Från Bromsta och Odensala ligger Märsta och Arlanda på behagligt avstånd, samt med snabba kommunikationer in mot både Uppsala och Stockholm. Bussförbindelse finns en kort promenad från fastigheten. Buss 574 går mot Hova och Märsta Station via Odensala. Märsta Station nås på ca 10 minuter. Från Märsta Station finns förbindelser till både Arlanda, Uppsala och Stockholm. Arlanda nås via direktbuss. Även pendeltåg via byte i Upplands Väsby är ett alternativ. Från Sveriges största flygplats har du stora alternativ att ta dig ut i världen. Både pendel- och snabbtåg går mellan Märsta Station och Stockholms C, snabbtåget tar ca 20 minuter. Detsamma gäller mot Uppsala C.
 • Karta
Utgångspris
4 495 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!