Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Baldergatan 24

Märsta
Helrenoverad och rymlig fyra om 92 kvm med uthyrningsdel (två ingångar från trapphuset) och som hör till en av områdets större lägenhetsmodeller. Perfekt för familjen eller för dig som söker en större och rymligare typ av lägenhet. Här bor du även i en mycket stabil HSB-förening med god ekonomi. I samma hus finns tvättstuga, bastu, gym, cykelförråd, barnvagnsförråd och lägenhetens egna förråd. Moderna och stilrena ytskikt och materialval i hela lägenheten som ekparkettgolv och vitmålade väggar. Badrummet är stilrent och helkaklat med kakel på väggarna och klinkergolv. Detsamma gäller även lägenhetens extra WC som är helkaklad med kakel på väggarna och klinkergolv. Ena dörren från trapphuset leder till uthyrningsdelen med egen hall, sovrum och WC. Den andra ingången leder till lägenhetens stora hall som ligger välplanerat i lägenhetens mitt. Trivsamt kök med vitrinskåp, matplats och gott om arbets- och förvaringsyta. I vardagsrummet ryms större matbord, TV-hörna och övriga möbler. Lägenheten har dessutom både en fransk balkong och en stor balkong i söderläge med sol långa dagar som nås från ena sovrummet. Lägenheten har en inre fond om 13 174 kr som kan användas till renovering av lägenheten. Fin innergård samt närhet till skolor, gymnasium, buss och centrum. Bussen tar dig till Märsta Station på ca 12 minuter. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
92 KVM
Lgh nummer
47
Våning
3 av 3
Avgift
5 043 KR
I avgiften ingår värme, vatten, brf-tillägg. Medieavgift för kabel-TV och bredband 100 kr/mån tillkommer.
Adress
Baldergatan 24
Postnummer
19551
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  92 KVM
  Hall
  Lägenhetens enhetliga stil presenteras direkt i den ljusa hallen med ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Hallen är rymlig med gott om plats för möbler och garderober eller byråer.
  Hall 2
  Lägenheten har två entrédörrar från trapphuset, vilket skapar en separat uthyrningsdel eller tonårsrum. Från denna hall nås WC:n och sovrum 1. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Mycket trivsamt kök med plats för matbord och öppning till både vardagsrum och hall. Fönster med utsikt över den grönskande innergården. Här finns gott om arbetsyta på den långa köksbänken och en extra bänk finns på motsatt sida. Alla överskåp är vitrinskåp med fina glasluckor och det finns gott om förvaring i dessa tillsammans med underskåp och städskåp. Rostfri fläkt, ugn med spishäll, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Vitt kakel ovan köksbänken, ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med plats för TV-hörna och en extra matsalsdel med större matbord för den stora familjen eller vid besök av släkt och vänner. Stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och här finns även en fransk balkong. Ingång till köket vilket ger en trevlig social planlösning. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Modernt och helkaklat badrum med stilrena materialval som vita liggande kakelplattor på väggarna och matchande klinkergolv. Stamrenoverat 2012. Här finns ett badkar, handfat, badrumsskåp med spegelluckor, handdukstork och WC. El finns draget för tvättmaskin och torktumlare.
  WC
  I den andra hallen så finns en extra WC som även denna är modern och helkaklad. Stamrenoverat 2012. Vitt kakel på väggarna och svart kakel bakom handfat samt matchande klinkergolv. Spegel med hyllplan. Krokar för handdukar finns.
  Sovrum 1
  Sovrum 1 fungerar även perfekt som uthyrningsdel då det ligger anslutet till hall 2 med egen ingång från trapphuset och direkt tillgång till WC. Rymligt och lättmöblerat med plats för t.ex. säng, skrivbord och garderober. Här finns en stor dubbelgarderob. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och rymmer säng, garderober och övriga möbler som garderob eller byråer. Här finns en garderob. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Sovrum 3
  Lägenhetens master bedroom och det största av sovrummen med utgång till balkongen. Balkongen är stor och har ett svårslaget söderläge med sol långa dagar och fin utsikt. I sovrummet ryms säng och övriga möbler som byråer och garderober. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1968-1969
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-10-31
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  138 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB brf Tallen i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckningarna Valsta 3:9-3:16 som bebyggdes år 1968-1969. Lägenheter och lokaler På fastigheterna finns 20 bostadshus med tillsammans 60 trapphus med adresserna Baldergatan 3 - 46 och Idungatan 1 - 43. Lägenheter: 408 st, varav 5 st hyresrätter. Total bostadsyta 31 858 kvm. Lokaler och förråd: 115 st. P-platser: 436 st, avgiftsbelagda I föreningen finns: - Bastu, tillgång för 600 kr/mån - Föreningslokal att hyra - Hobbylokal (snickarbod) - Byteslokal (med möjlighet att lämna in saker för att byta till sig nya) - Gästlägenhet som kan hyras för 300kr/natt I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Obligatorisk medieavgift 100 kr/mån för kabel-TV med 10 valbara digitala kanaler och bredband. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem Den boende betalar en medieavgift på 100 kr per månad. Då ingår upp till 100 mb bredband samt ComHems åtta favoriter, digital TV. Leverantör av bredbandet som ingår är Ownit.
  Parkering
  Det finns garageplats och p-plats med eller utan elstolpe. Till alla parkeringsplatser tillämpas en separat kö. Platserna kan hyras för: 239 kr/mån för p-plats med el 186kr/mån för p-plats utan el 239kr/mån för MC-plats 345kr/mån för garageplats
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Stamrenovering i form av relining (2012) Internet har uppgraderats, ventilationsrensning och OVK besiktning, installation av ny nödbelysning i källare och garage 2015 - Fortsatt införande av nyckellöst passersystem, fortsatt upprustning av gårdar/planteringar 2016 - Tvättstugor renoverade med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
  Ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar 2019.
  Övrigt
  Brf Tallen - information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 043 KR I avgiften ingår värme, vatten, brf-tillägg. Medieavgift för kabel-TV och bredband 100 kr/mån tillkommer.
  Andel i föreningen
  0,28743%
  Andel av årsavgift
  0,28823%
  Reparationsfond
  13 174 KR
  Total Driftskostnad
  6 240 kr/år
  El: 4 800 KR
  Försäkring: 1 440 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens källarförråd finns i samma hus. I samma hus finns även tvättstuga och bastu samt gym, cykelförråd och barnvagnsförråd med separat utgång till gatan. Det finns även föreningslokal, hobbylokal (snickarbod), en gästlägenhet som (f.n kostar 300 kr/natt) och en byteslokal (där man kan lämna in saker och byta till sig andra saker).
 • Balkong
  Rymlig balkong i svårslaget söderläge med sol hela dagen och fri och fin utsikt. Här finns gott om plats för möblering och växter.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Baldergatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Heimdalsgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 895 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!