Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Baldergatan 14

Märsta
Helrenoverad och rymlig fyra om 92 kvm med uthyrningsdel (två ingångar från trapphuset) och som hör till områdets större lägenhetsmodeller. Perfekt för familjen eller för dig som söker en större och rymligare typ av lägenhet. Moderna och stilrena ytskikt och materialval med genomgående trälaminatgolv i hela lägenheten, ljusa väggar och helkaklat badrum samt en extra WC med klinkergolv. Trivsamt och modernt kök med goda förvaringsmöjligheter i flera skåp samt kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn och micro i arbetshöjd, diskmaskin, spishäll och fläkt i rostfritt stål. Lägenheten har både en fransk balkong och en stor balkong i söderläge som nås från vardagsrummet. Tre stora sovrum och rymligt vardagsrum som rymmer större sällskap. Uthyrningsdelen har en egen ingång från trapphuset och en egen liten hall med WC. Lägenheten har även bra förvaringsmöjligheter i flera garderober och det finns en inre fond om 13 412 kr att använda för lägenheten. Mycket stabil HSB-förening där det mesta ingår i den låga månadsavgiften. I samma hus finns även tvättstuga och på andra sidan gården finns gym och bastu. Fin innergård samt närhet till skolor, gymnasium, buss och centrum. Bussen tar dig till Märsta Station på ca 12 minuter. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
92 KVM
Lgh nummer
6
Våning
3 av 3
Avgift
5 043 KR
I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-TV och BR-tillägg i hemförsäkringen.
Adress
Baldergatan 14
Postnummer
19551
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  92 KVM
  Hall
  Entré via säkerhetsdörr. Välplacerad hall mitt i lägenheten som knyter samman alla utrymmen och rum. Här finns plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler. Trälaminat som går enhetligt i lägenhetens alla rum samt ljusa väggar.
  Hall 2
  Entré via säkerhetsdörr. Från den andra dörren från trapphuset nås sovrum 3 och WC:n. Denna del kan användas som uthyrningsdel. Mellan de båda hallarna sitter en isolerad dörr som ger bättre ljudisolering om uthyrningsdelen hyrs ut. Här finns hyllplan för förvaring.
  Kök
  Modernt och stilrent kök som går i vitt med handtag i borstat stål. Välutrustat kök med kyl och frys i fullhöjd från Samsung, diskmaskin från Husqvarna, spishäll, fläkt i rostfritt stål samt inbyggd ugn och micro i arbetsvänlig höjd från Samsung. Många skåp ger bra förvaringsyta och den långa köksbänken ger god arbetsyta tillsammans med en extra bänk finns på motsatt sida. Matplats för 4-6 personer vid fönster. Vitt kakel och ljusa tapeter på väggarna tillsammans med trälaminat på golvet.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum perfekt för den stora familjen och vid besök från släkt och vänner. En stor fördel är att denna lägenhet har utgång till balkongen från vardagsrummet, och inte från sovrummet vilket annars är vanligt i området. Balkongen har även en markis, är stor och har ett svårslaget söderläge med sol långa dagar och fin utsikt över innergården. Enkelt att möblera och med en trevlig social planlösning mot köket. Här ryms både TV-hörna och övriga möbler som större matbord, kontorshörna eller bokhyllor. Trälaminat på golvet och ljusa väggar.
  Badrum
  Helkaklat och stamrenoverat badrum med kakel och klinker. Badkar, handfat och badrumsskåp med spegelluckor. WC och extra badrumsskåp. Förberett med el och plats för tvättmaskin.
  Sovrum 1
  Lägenhetens master bedroom och det största av sovrummen med fransk balkong. Här står idag totalt 7 garderober vilket ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Trälaminat på golvet och ljusa väggar med en fondtapet.
  Sovrum 2
  Sovrum som är enkelt att möblera. Trälaminat på golvet och ljusa väggar.
  Sovrum 3 (Uthyrningsdel)
  Rymligt sovrum med en garderob. Rymmer både säng, kontorshörna och övriga möbler. Denna del nås från hallen eller den andra ingången från trapphuset, och passar perfekt som uthyrningsdel då även gäst-WC:n ligger precis utanför rummet. Trälaminatgolv och ljusa väggar.
  WC
  Ljust målade väggar och klinkergolv. Handfatskommod med förvaring och spegel ovan samt ett hyllplan.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1968-1969
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2018-10-31
  Energideklaration
  Utförd
 • Förening
  Namn
  HSB brf Tallen i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckningarna Valsta 3:9-3:16 som bebyggdes år 1968-1969. Lägenheter och lokaler På fastigheterna finns 20 bostadshus med tillsammans 60 trapphus med adresserna Baldergatan 3 - 46 och Idungatan 1 - 43. Lägenheter: 408 st, varav 5 st hyresrätter. Total bostadsyta 31 858 kvm. Lokaler och förråd: 115 st. P-platser: 436 st, avgiftsbelagda I föreningen finns: - Bastu, tillgång för 600 kr/mån - Föreningslokal att hyra - Hobbylokal (snickarbod) - Byteslokal (med möjlighet att lämna in saker för att byta till sig nya) - Gästlägenhet som kan hyras för 300kr/natt I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Obligatorisk medieavgift 100 kr/mån för kabel-TV med 10 valbara digitala kanaler och bredband. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem Den boende betalar en medieavgift på 100 kr per månad. Då ingår upp till 100 mb bredband samt ComHems åtta favoriter, digital TV. Leverantör av bredbandet som ingår är Ownit.
  Parkering
  Det finns garageplats och p-plats med eller utan elstolpe. Till alla parkeringsplatser tillämpas en separat kö. Platserna kan hyras för: 239 kr/mån för p-plats med el 186kr/mån för p-plats utan el 239kr/mån för MC-plats 345kr/mån för garageplats
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Stamrenovering i form av relining (2012) Internet har uppgraderats, ventilationsrensning och OVK besiktning, installation av ny nödbelysning i källare och garage 2015 - Fortsatt införande av nyckellöst passersystem, fortsatt upprustning av gårdar/planteringar 2016 - Tvättstugor renoverade med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp Planerade renoveringar: Garagen planeras att renoveras.
  Ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar 2019.
  Övrigt
  Brf Tallen - information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 043 KR I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-TV och BR-tillägg i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  0,28743%
  Andel av årsavgift
  0,28823%
  Reparationsfond
  13 412 KR
  Total Driftskostnad
  7 800 kr/år
  El: 6 000 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  5
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenhetens källarförråd finns i samma hus. I samma hus finns även tvättstuga samt cykelförråd och barnvagnsförråd med separat utgång till gatan. På andra sidan gården finns bastu och gym. Det finns även föreningslokal, hobbylokal (snickarbod), en gästlägenhet som (f.n kostar 300 kr/natt) och en byteslokal (där man kan lämna in saker och byta till sig andra saker).
 • Balkong
  Rymlig balkong i svårslaget söderläge med utgång från vardagsrummet. Sol hela dagen och fri och fin utsikt över innergården. Här finns gott om plats för möblering och växter. Det finns även en fransk balkong i ena sovrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Baldergatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Heimdalsgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 795 000 KR

Visningar

Måndag 10/8 kl 13:15 - 13:45
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Tisdag 11/8 kl 18:00 - 18:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Balkong
Utsikt balkong
Utsikt balkong
Vardagsrum
Hall
Hall
Sovrum 3
Sovrum 3
Utsikt fransk balkong
Utsikt fransk balkong
Badrum
Sovrum 2
Gäst-WC, uthyrningsdel
Sovrum 1
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!