Köpa

Som mellanman i förmedlingen lägger vi på AFI stor vikt av vårt arbete på att även du som köpare ska bli nöjd och känna dig trygg vid köp av din nya bostad. Vi ger dig råd och förmedlar kunskap om alltifrån finansiering till bostadsaspekter för att du ska hitta och få möjlighet att köpa det just du söker.
När du väl har hittat din drömbostad gör vi dig snabbt redo för ett köp. Hur skall köpet finansieras? Om du även har en bostad att sälja i samband med köpet så värderar vi nu den helt kostnadsfritt. Vi har skapat ett unikt samarbete med alla banker i kommunen. Om du ska ta lån så kan vi tack vare detta snabbt hjälpa dig att boka ett möte med en bank för att få lånelöfte. Ju snabbare detta går, desto större är chansen att den nya bostaden blir din!

Nu är det dags att lämna bud. Det är alltid säljaren som tar beslutet när och till vem denne vill sälja. Beroende på omständigheterna kring köpet kan säljaren vara villig att skriva kontrakt med just dig när du lagt första budet. Annars inväntas en budgivning.

När säljaren har bestämt sig för att sälja till dig så träffas vi hos oss för att skriva kontrakt.

Att köpa en bostad är en stor affär, kanske ditt livs största och även mycket personligt för de flesta. Vi lägger stor vikt på den personliga kontakten och finns med dig genom hela affären.